Kurs på jobbet

Har i dag haft en lång dag med föreläsningar på jobbet, i ämnet kemiska ämnen som kan orsaka stora och allvarliga olyckor och hur man i så fall rengör och vårdar dessa människor som drabbats. Intressant men jobbigt att sitta stilla en hel dag, när man är van är springa runt som en tokdåre!

Mår lite lätt illa, har spända tuttar och molvärk i ryggslut och mage emellanåt. Fortfarande helt overkligt... Ringde en kompis tidigt i morse och berättade, måste ju ha någon att babbla med förutom mannen.

Måste lägga mig tidigt i kväll, är så trött och har heldag med kurs i morgon fast med övning då.

Konstig dag

Tyckte att jag mådde lite konstigt och att jag var fundersam över att mensen inte brakade loss ordentligt. Så jag bestämde mig för att ta ett gravtest på mitt jobb. Först såg jag bara en skugga och tänkte, är det bara för att jag vet var strecket ska vara eller är det på riktigt?? Strecket framträdde allt mer och det borde innebära att jag är gravid!  Blev alldeles yr i bollen, men gå ut och jobba var jag ju tvungen till... Gjorde en del konstiga tabbar som att gå och äta själv istället för att lösa av en kollega jag hade lovat, samt påbörjade en patient och gick på larm... Har dock lite blod emellanåt så jag är inställd på missfall, men hoppas förstås massor.  Så är läget just nu, upp och ned från dag till dag alltså....

Barnkalas

I dag har vi varit på kalas hos en god väns lille pojke, Vincent, som fyllde 1 år. Där var flera barn att leka med och många vuxna. Elias mumsade godis som aldrig förr och vi njöt av spännande och mycket god peruansk mat och så god tårta förstås, mycket trevligt!

Annars har vi även hunnit med att ansa lite träd och buskar, det blev en ordentlig rensning och många vändor till områdets gemensamma kompost.

Nu är vi trötta och nöjda och kommer säkert att sova gott i natt!

SuperElias

SuperElias


Blöder

Ruvardag 9 och kört!

Jag är så fruktansvärt ledsen, arg och förtvivlad. Även detta försök misslyckades. Nu har vi misslyckats med 2 färska IVFer, 3 frysförsök och haft ett missfall. Hur mycket ska man behöva gå igenom?

Jag är så ofantligt glad över min fina kille och allt tydligare blir det att han är ett litet mirakel. Men ska det verkligen vara stört omöjligt att få till ett syskon? Orkar inte tänka praktiskt i dag och vet inte alls hur vi ska gå vidare. Tur att jag är ledig i helgen så kanske vi hinner prata igenom nästa steg.

Hur ska jag orka jobba med alla dessa tanker och sorgen? Det måste ju gå helt enkelt...

Värk i magen och okoncentrerad

Ruvardag 7

Har jobbat i dag och i går kväll och det är lite halvjobbigt just nu eftersom jag har huvudet på annat håll mest hela tiden... Mestadels sitter jag och tar emot och prioriterar alla patienter som kommer in på akuten och det är alltid tufft, men lite extra då när man är okoncentrerad och får fråga om gång på gång. Tålamodet är det lite si och så med också... Har i dag haft ordentligt ont i magen emellanåt, tror och hoppas att det är tarmarna och ingenting annat. Inget blod ännu i alla fall och det börjar närma sig menstider med stormsteg.

En av Elias bästisar på dagis heter Dennis och i dag frågade hans mamma om vi inte kunde ses utanför dagis någon dag och låta killarna leka. Jättekul tycker jag, det måste vi absolut göra! Jag blev faktiskt väldigt glad att hon frågade, det hänger nog i hop med mitt dåliga självförtroende. Varför skulle någon vara intresserad av att träffa mig? Elias kan jag förstå, men mig får de ju liksom på köpet, men det är de förstås införstådda med. ;-) Jag kanske inte är så tokig ändå?

I morgon är det planeringsdag på jobbet. Vi ska hålla på hela dagen och planera och fixa och vi ska efter dagens slut bli bjudna på middag på Leijontornet i Gamla Stan. Ska vara en bra restaurang tror jag! Ser fram emot morgondagen, förutom att jag kommer att få många frågor när jag inte dricker vin.

Snart dags för Idol!



Hej konsument!

Snodd hos Caya...

Senaste impulsköp:
  En fleecemössa till Elias på rea på Guppi, 50kr.
Bästa promenad: Ut på Djurgården och Rosendals trädgårdscafé.
Favoritdryck: Kaffe förstås!
Äter lyxmiddag på: Wedholms fisk, har bara hänt en gång, på min 30-årsdag. Mums!
Favoritgata: Götgatan eller Götgatspuckeln. Inredningsbutiker och andra små charmiga affärer.
Bästa förfestmusiken: Något poppigt och trallvänligt
Reser helst till: Ett varmt land, är inte så kräsen just nu. Gärna Asien.
En bra gå bort-present: En vinare funkar väl oftast, eller en chokladask. Inte så originellt men gångbart.
Favoritlyxartikel: Min hårinpackning, borde kanske inte vara någon lyxartikel men för mig är det det...
Älsklingsljud: Elias skratt!
Senaste upptäckt i Stockholm: Att övre delen av Drottninggatan myllrar av restauranger och cafeer. (Akupunktören finns där)
Favoritgalleri: Svärfars NIVÅ 125, i Båstad.
Tidning jag gillar: Mama & Vagabond
Favvosajt: AFF, Aftonbladet
Här bjuder jag mamma på middag: Oftast hemma hos oss, men hon äter gärna Asiatiskt.
Favoritförort: Varför inte Huddinge, min förort. Här finns det mesta och vi trivs förträffligt!
Fikar gärna på: Waynes t.ex, bara de har god Latte.
Favoritbutik: POP, IKEA, Åhlens, Lindex
Bästa lunchställe: Östermalmshallen, där finns det mycket gott att välja på. Dock längesedan jag var där.
Favoritgrönsak: Tomat
Favoritfärg: Grön och blå
Favoritmärke: Just nu Ecco på skor (nyss köpt vinterdojjor åt sonen). Annars helt klart POP, POPtok som jag är.
Favoritdjur: Måste väl svara kanin eftersom jag har en liten rackare. Hon är väldigt söt och go faktiskt!
Världens bästa nu levande regissör: Bröderna Coen & Almodovar
Stjärna jag vill träffa: Sean Penn är cool!
Favvoskor: Mina Ecco prommisar
Klädkonto per månad: Till mig eller till Elias? Mycket lite till mig och betydligt mer till lillskrutten...
Modeförebild: Nä, är alltför off just nu
Motionerar: I wish...
Mest överskattade affär: Jag får säga HM, hittar sällan något där
Dyraste jag köpt: Huset?
Mode jag aldrig vill se igen: Axelvaddar och uppvikta kavajärmar
Favoritprodukt på Systembolaget: Något gott vin
Bästa fyllekäket: Tunnbrödsrulle
Dansar helst till: Inte alls, men om jag skulle få för mig det vill jag att det ska vara poppigt och glatt
Senast gnolade: Bobbys byggen bygger bäst
Senaste fyndet: Mössan nämnd ovan
Bästa romanen: Något av Alfvén eller Edelfeldt. Läser för mycket för att kunna välja en.
Bästa diktsamlingen: Ingen aning
Favoritprodukt på Apoteket: Deras intimtvål
I min cd-spelare: Hmmm.... En skiva med Astrid Lindgren låtar. Lyssnar mes på Radio, då RIX Fm.
Beställer i baren: En stor stark, om jag nu skulle råka hamna i en bar... Blir inte så ofta och blir det så har jag ofta alkoholförbud pga behandlingar.
Användbar pryl: Tvättmaskinen är fantastiskt bra!
Dessa vill jag ska svara på "hej konsument": den som vill.

Sköna söndag

I dag har vi en sån där riktigt slö söndag. Elias och jag har lagt en massa puzzel och maken hjälper sin bror att byta säng på IKEA. Det är så ruskigt ute i dag så jag känner inte alls för att gå ut i dag. Är dessutom förlamande trött och lite lättretlig.

I går kväll var lilla familjen på en inflyttningsfest hos en gammal arbetskompis till mig. Väldigt fin lägenhet i Rönninge, alldeles nybyggd i gammal stl. Det var mycket folk och goda pajer med tillbehör. Elias mumsade vindruvor, coca cola och salta pinnar som aldrig förr. Vi åkte därifrån tidigt eftersom Elias var så trött. Det var trevligt men lagom långt!

En Pippi i varje ficka

En Pippi i varje ficka


Lugn fredag hemma

Ruvardag 3

Börjar med att berätta lite om torsdagen. Lämnade Elias på dagis på morgonen, det var fotografering denna dag, satt sedan en stund i kapprummet och pratade med två andra mammor. Sedan gick jag hem en liten stund innan jag åkte i väg till min, för denna gång, sista akupunktur. Akupunktören säger att det är bra att göra en akupunktur precis efter återförandet för att åstadkomma så gynnsam miljö för ägget som möjligt, och vem protesterat mot det? Akupunkturen brukar alltid vara väldigt skön, men denna gång ville jag inte att den skulle ta slut. Hon började med att sätta nålar på ryggsidan och under fötterna bl.a och efter en stund fick jag vända mig om och få nålar på magen bl.a. Underbart! Efter det åkte jag och hämtade min lilla prins på dagis som som vanligt hade haft en mycket bra dag.

I dag har Elias och jag varit hemma och bara tagit det lugnt. Elias har lekt med sina bilar och jag har uträttat lite ärenden via datorn. En liten sväng har vi varit ute och cyklat också och så var vi till affären och hämtade ett bokpaket.

Jag är så vansinnigt trött i dag, vet inte om det är så att jag håller på att bli förkyld, eller om akupunkturen fortfarande är boven. Att det skulle bero på något annat vågar jag inte ens tänka...

Just nu spelar Elias och hans pappa boll där nere och jag har precis tagit mig upp ur ett varmt och skönt bad. Dags att natta lilleman snart, men det är pappans tur i dag.

Dagens ord: suverän  Används i sammanhanget: -Den här bilen är ju suverän! ;-)

Ruvare

Då ruvar jag på ett litet guldägg då! Var på Carl Von Linné i Uppsala under dagen och de hade bara behövt tina ett ägg för att få ett bra ägg att återföra och det är vi förstås väldigt glada för. Det betyder att vi fortfarande har 7 ägg i frysen. Nu ska vi förstås tro och hoppas att det är det rätta ägget och att det går vägen nu! Efter återinföringen fick vi cider, ost och kex för att fira. Trevligt!

Efter vi kom hem har jag också hunnit med att gå på Föräldramöte på dagis. Det var ett allmänt infomöte bara, och egentligen inget nytt.

Pirr i magen

I morgon kl.14.15 är det dags för återföring av fryst ägg, nu är det bara att hoppas att äggen klarar upptiningen och att jag får två tillbaka som jag önskar! Lite pirrar det i magen, men den här situationen är alltför bekant nu...

Har annars haft en vanlig jobdag som larmsyster på akuten. Full rulle från morgon till hemgång, som vanligt alltså.

Elias var glad och pigg när jag hämtade honom och lekte för fullt med sin bästis Charlie.

Nu ska jag sova!


Sammanfattning av de senaste dagarna

Jobbade fredagkväll och lördagheldag (7-21.30) och när jag kom hem på lördagskvällen var jag mer än trött, totalt utmattad. Lördagen var alldeles tokig på akuten, vi hade massor med olyckor och sjuka människor och stundtals kändes det som jag jobbade på "ER"... Inte gjorde det saken bättre att jag var chef på kvällen och skulle se till att allt flöt med raster och lösa de problem som uppstod. Puh!

Söndagen var en ledig och harmonisk dag. Efter frukost och allt åkte vi i väg och storhandlade och sedan efter lunch satte Fredrik i gång och målade förrådet och jag städade och dammsög huset medan Elias roade sig på gården med alla barn. Hann också med att städa lilla Kajsas bur och steka en massa kycklingschnitzlar. Gott blev det! Det kändes som vi fick en del gjort faktiskt och trots att kroppen var mör blir man glad i sinnet av att hinna med saker!

I dag är det måndag och lilleman och jag njuter av en slödag hemma. Jag har ringt en del samtal eftersom vi åker till Uppsala på onsdag för att göra vår IVF. Fick nämligen ÄNTLIGEN utslag på ägglossningsstickan i går kväll. Elias går på dagis under dagen och mormor hämtar. Sedan var jag ju tvungen att meddela jobbet också, för jag tänker vara hemma ons-fre. Vet inte om det egentligen är nödvändigt, men jag tänker inte ta några risker, så det så! Sedan fick jag ett samtal av en av våra chefer som ville höra hur det gick med en ny syster på jobbet. Hon gick inskolning med mig på en station häromdagen och tydligen är det många som är missnöjda med henne. Inte lätt, men arbetsplatsen är ju av sådan karaktär att man bara vill ha folk där som passar för arbetet, det får liksom för allvarliga konsekvenser annars.



Elias cyklar

Elias cyklar


Fredag och jobb helg framför mig

Har en av mina mysiga "ensamhemmaförmiddagar". Sonen är på dagis och jag ska jobba. I dag har jag inte gjort annat än att slöa, tvättat lite och surfat. Så skönt! Ska jobba i kväll och i morgon 7-21.30, det blir inte kul, men vad har jag för val?! Är ledig på söndag i alla fall.

Operation och hemmadag

Tidigt i morse bar det i väg in till den stora staden för att operera bort två av mina fula knölar i ansiktet. En trygg och van kirurg var det som skulle göra ingreppet och jag kände mig helt lugn. Först lokalbedövning och sedan något märligt "verktyg" som han grävde bort knälarna med. Gjorde lite ont, men det var snart över i alla fall. Fick sitta och trycka över förbandet i 10 minuter innan jag fick åka hem. Snyggt med två plåster i ansiktet... NOT! Hursomhelst hoppas jag att det blir bra sedan när det har läkt, nu är jag öm.
Fredrik jobbade hemma under förmiddagen, och det var ju skönt. Sedan jag kom hem har vi verkligen inte gjort många knop Elias och jag. Elias är dessutom på riktigt gnällhumör emellanåt och börjar gråta direkt om man säger åt honom. Tror att han kanske håller på att bli förkyld, snoret rinner lite. Vi kommer att fortsätta i detta lugna sköna tempo i någon timme till, sedan är planen att jag ska göra sjömansbiff.


Onsdag med jobb m.m

I dag har det varit en tuff dag på jobbet. Många allvarligt sjuka, dödsfall och högt tempo. En rätt så vanlig dag på akuten egentligen... Har haft en inskolning med mig i dag och det har varit trevligt och praktiskt med två extra händer.

Efter jobbet var det dags för min sista akupunktur och zonterapi före min FET som borde bli inom en vecka om ägglossningen sköter sig och dyker upp. Behandlingen var fantastiskt skön! Vilka fantastiska händer zonterapeuten har, jag njöt i fulla drag.

Efter det skulle jag ha fikat med en kompis jag inte träffat sedan i midsomras, men hon blev tyvärr sjuk. :-(

Sedan jag kom hem har jag inte gjort många knop och tänker inte göra det heller, maken tittar på fotboll och jag passar på att maila och fixa framför datorn.

Söndag

I dag var vi minsann trötta efter allt stoj i går. Min kära familj sov till kl.10 och jag klev upp redan kl.9 och la mig i badet och läste, myyys! Sedan åkte vi i väg och slängde skräp och sedan åkte vi hem till Elias mormor. Fredrik skulle hjälpa min lillebror Alex att flytta till nytt studentrum inne i stan och under tiden busade Elias med mormor och jag bara tog det lugnt och läste lite och försökte prata lite med min mamma. Vi åkte hem på eftermiddagen efter att ha ätit pizza ihop och Elias hann leka lite med alla barnen innan det var dags för honom att äta middag. Sedan blev det Tradera för mig och lek för killarna innan det blev nattinatti för lillkillen. Storkillen är och spelar banby med gubbarna i området och jag bara njuter av att få surfa i lugn och ro.

Elias sitter i en brandbil

Elias sitter i en brandbil


Brandbilar och grillfest

Har precis kommit in efter en hektisk men mycket trevlig utomhusdag. Vi startade med att sova ut ordentligt, sedan promenerade vi till brandstationen som hade öppet hus. Gissa om det  var poppis hos vår brandbilstokiga kille? Han hoppade i och ur brandbilarna och njöt i fulla drag. Mycket folk var det förstås, men inte värre än att man stod ut. Kön till fiket hoppade vi över dock... Under eftermiddagen åkte vi i väg en sväng för att köpa material till vårt förråd som vi håller på att renovera. Sedan började samfällighetens grillfest. Vi dukade under tälttak med långbord och grillade och satt och snackade medan alla barnen sprang runt och stojjade. Elias har haft superkul med alla sina kompisar och självklart slutade det med att jag bar in en ledsen, trött och gallskrikande Elias... Nu sover han  som en liten prins, somnade som en stock strax före 22. Nu ska jag krypa ned i sängen hos maken!

Vinterkläder i sommarvärmen

Eftersom jag hade en bokad tid för akupunktur kl.12 i dag tog jag med Elias in till stan och mötte upp pappa och farfar som Elias hade lunchdate med. I dag gjorde det faktiskt lite ont när hon satte nålarna, men det sa hon kan bli så efter några gånger, det är precis som huden börjar försvara sig. Hursomhelst var det skönt när nålarna var på plats! Efter det satt jag ned och pratade med de lunchande grabbarna en stund eftersom de inte hade ätit färdigt och sedan mötte vi upp min mamma vid Åhlens och startade "Uppdrag Vinterkläder". Jag hittade som tur var det jag sökte, en fin vinteroverall på POP som är marinblå med ljusblå axlar och ett par fina Ecco GoreTex. Sedan hittar man ju alltid en massa annat också... Det blev två par fina byxor, en tröja och 4 par kalsonger till prinsen också. Sedan köpte vi färska kräftor på Hemköp, eftersom maken och jag planerar att ha en miniliten kräftskiva alldeles för oss själva, när Elias har somnat. Men det är ju helt sjukt att det börjar bli utplockat bland vinterkläderna redan i början på september, det fanns bara en overall i Elias storlek, och som tur var var det precis den jag ville köpa. Sedan vi kom hem från stan har vi hunnit med att äta egenhändigt panerat sjötunga med potatis och grönsaker och vi har städat åt lilla Kajsa kanin och dammsugit.
Snart ska vi duka upp våran lilla festmåltid!