Vilket ska bli julkort? Rösta!

22564-19  


Första advent och ännu en sammanfattning

I veckan har maken och jag varit på kryssning till Åland. En lugn och harmonisk resa med fin hytt och panoramafönster och mycket mys och läsning. En lyckad resa som vi kände oss utvilade efter! Elias var hos mormor och hade som vanligt det mycket roligt.

Annars har det varit en massa jobb i helgen och så har vi förstås satt upp stjärnor och adventsstakar. Såå mysigt!

Magen mår fint, tycker att den växer en del. Får inte längre igen alla byxor och framförallt inte de på jobbet, där jag bytt till en storlek större. Är fortfarande väldigt trött och mår illa till och från och så drar och spänner det en del i magen. Fortfarande är jag väldigt nojjig och tror minst en gång om dagen att nu får jag missfall! När ska jag komma till ro och njuta av denna graviditet?

UL-rapport

I går såg vi en sprattlande, vinkande och väldigt aktiv pytteliten med ett snabbt fint tickande hjärta!! Helt fantastiskt var det, tänk att man glömmer exakt HUR fantastiskt det är att få se sitt barn på det viset!!! Trots att pytteliten bara är drygt 5 cm såg vi klart och tydligt armar, ben, ryggrad och huvud med mun. H*n är lagom stor för sin ålder, kanske t.o.m lite större, fast det är ju svårt att mäta exakt förstås. Detta kommer vi att leva på ett tag nu, nu ska jag försöka slappna av och njuta! Nästa UL blir den 5 Januari, i v.19. Vi har berättat för Elias nu och han sa i kväll: -Jag ska bli storebror!

I dag har jag varit på min första kursdag och det var riktigt trevligt att träffa en massa olika "systrar" från olika sjukhus och diskutera både arbetssituationer och knasiga elever. Uppgiften gick bra att redovisa, nu återstår att se om inlämningsuppgiften blir godkänd också.

Dags att barrikadera soffan! I morgon är det en skön ledig dag med lilla sonen.

Tisdag

Här sitter jag framför datorn och försöker plugga samtidigt som jag nöjessurfar... Min kurs börjar på torsdag och det ser jag mycket fram emot, förutom att det känns tungt med uppgifter och att läsa litteraturen förstås.

Annars är det hostigt härhemma, lillskruttis som just nu är på dagis, hostar och hostar. Elände!

Snart dags för jobb och slit igen! ;-)

Min man!

Min man!


Elias fikar med pepparkaka och saft

Elias fikar med pepparkaka och saft


Söndageftermiddag

Har precis ätit stekt kyckling med potatis och är mätt och belåten. För övrigt känner jag mig nästan lite bakis efter gårdagens maratonpass på jobbet (7-21.30). Till råga på allt ringde chefen tidigt i morse och sa att det står uppskrivet i bemanningspärmen att jag skulle jobba även i dag, vilket är helt fel enligt mitt schema. Förklarade att i så fall skulle jag få jobba fre-tors, varav ett pass heldag och hon gav sig genast... Hade ett fruktansvärt jobbigt pass på ortopeden i går, jag sprang så fort jag kunde och hade en riktigt fantastisk undersköterska med mig, men hade ändå inte en chans att komma i fatt... ALLA hade frakturer och skulle gipsas, lindas eller opereras. Pust och stön! Och var de hela var de bara allmänt jobbiga istället. Vilket jobb man har egentligen!

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Har inte berättat om inskrivningsbesöket som var i veckan. Klipper in inlägget jag gjorde på AFF, ankomst oktober -02, på kvällen samma dag:

I dag har vi alltså varit på inskrivning på Mama Mia på Söder och jag är mycket nöjd så här långt! Lokalerna är fantastiska och BM var intresserad och trevlig. Hon lyssnade när jag berättade om min oro och overklighetskänsla, om IVFer, missfall och blödningar och frågade om vi skulle vilja ha ett tidigt ultraljud. Klart vi vill! Så nästa vecka ska vi på ultraljud som görs av en särskild ultraljuds-BM på Mama Mia. Sedan berättade jag om min oro för vaginal förlossning (pga sfinkterruptur) och hon bokade in en extra lång tid nästa gång (v.20)för att vi ska hinna gå igenom min förlossningsjournal och göra en bedömning utifrån det. Ev. blir det ett besök hos läkaren på specialist-MVC på Huddinge också. Och så blir det det ordinarie ultraljudet i början på Januari. Fattar ni, jag är gravid!! Kanske att det börjar sjunka in i huvudet nu... Annars togs blodprover, blodtryck, socker och Hb och allt var perfekt så här långt. Skönt att hon inte bad mig väga mig, för det gillar jag inte. ;-)

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Annars är det ju Farsdag i dag och det firade vi med ett paket med en snygg halsduk och mössa i. Maken har haft halsduken på sig i dag så han är nog nöjd verkar det som. Och så har vi varit och handlat i Huddinge centrum också, dels present till Elias syssling som fyller år på tisdag och så en liten laddning av skafferierna inför den nya arbetsveckan.

I morgon ska jag ha ny inskolning. Den förra är klar nu, så det är bara att börja om... Kul, men lite jobbigt också. I veckan blir det även VUL, utvecklingssamtal på dagis och skolstart, återkommer om det senare i veckan!

Nu ska jag göra en skål med glass!

Mina senaste dagar

Nu var det några dagar sedan jag skrev härinne och det beror dels på att jag är så himla trött och lägger mig vid niotiden på kvällarna (om jag kan pga jobb) och så har jag haft lite att pyssla med.

Tänkte börja med att berätta om i lördags då jag var på mammaträff med en massa goa tjejer jag har lärt känna på AFF. Vi träffades redan kl.10 på morgonen på centralen och mötte upp tjejer som kom från en massa olika håll. Sedan gick några av oss till Debenhams och fikade och resten ägnade dagen åt att shoppa. Sedan åkte vi hem till en av tjejerna som bor i Liljeholmen och där fikade vi och åt en massa god mat. Det var en fantastiskt trevlig kväll med ett härligt gäng tjejer, från alla möjliga olika ställen i Sverige. God och glad stämning helt enkelt! Tyvärr var jag tvungen att ge upp alldeles för tidigt pga min trötthet.

Annars är det jobb som gäller för mig, har en inskolning på jobbet som kräver en del tid. Hon är trevlig och duktig, men det krävs att man babblar hela tiden och förklarar alla våra miljoner rutiner på akuten. Min hjärna fungerar dessutom inte riktigt till hundra procent nu.

I morgon är det dags för inskrivning på Mama Mia Söder och det ska bli supermysigt! Hoppas barnmorskan är bra och att jag kommer att känna förtroende för henne.

Och nästa vecka börjar min 5 poängs kurs och det ska bli kul, känner mig lite pressad pga en uppgift som ska göras, men kurslitteraturen jag har beställt måste ju komma först.

Snart dags för jobb!

Slö hemmadag

I dag har jag ledig dag och hade jag inte haft det hade jag VABat eftersom Elias fortfarande har ögoninfektion, inte så farligt, men ändå. Vi har verkligen inte gjort något vettigt skruttis och jag. Det har blivit för mycket TV och mycket ensamlek för herrn, hans mamma är trött och orkar inte mycket mer än att surfa och kramas mellan varven. Vi har frossat på frukt också, färsk ananas och melon, mums!

I morgon är det jobbkväll, fast som omväxling har jag Elias hemma tills maken kommer hem vid lunchtid. Det blir rätt skönt att slippa rusa i väg till dagis på morgonen.

Mer har jag faktiskt inte att berätta! ;-) Jo, en vecka kvar till inskrivning på MVC och det ser jag förstås fram emot!