Lättad!

I dag har jag äntligen, efter en massa påstötningar och tjafs fått min sjukskrivning på 25% beviljad. Jag blev uppringd av en man på FK medan jag satt på Mc Donalds och åt lunch efter min shoppingrunda, som ville ställa frågor om omplacering osv. Det finns det ingen möjlighet till på mitt jobb, så då sa han att han skulle betala ut pengarna på en gång. Så nu är jag sjukskriven på 25% fram till min Havandeskapspenning som börjar den 6 April. Känns bra att ha det ordnat!

Solen skiner, himlen är klarblå och snön gnistrar, det är fantastiskt vackert ute! Längtar ändå efter att våren ska komma på riktigt. Tänk att kunna byta till tunnare jacka eller t.o.m ta av jackan och njuta av solen. Förresten kan jag ändå inte stänga jackan snart, så vi får verkligen hoppas att mina önskemål besannas snart... Annars kommer jag att frysa om magen och det vill vi ju inte!

Ska snart gå och hämta min lilla gosplutt från dagis, han har säkert haft lika tokroligt som vanligt där! Han är verkligen en riktig liten dagisunge min Elias. Känns lite tokigt att han bara får vara på dagis 15 timmar sedan, men vi får väl se till att umgås med andra barn när vi är lediga ändå.

Mina två killar på Jensens Böfhus

Mina två killar på Jensens Böfhus


Elias i Alfons helikopter

Elias i Alfons helikopter


Elias får hjälp av mamma i inte-nudda-mark-banan

Elias får hjälp av mamma i inte-nudda-mark-banan


Ännu en helg nästan slut

I går hade vi tårtkalas hemma eftersom jag fyllde år i veckan som var. De som kom var våra föräldrar och syskon med barn och det var förstås fullt ös och lyckat. Elias bara älskar att leka med sina kusiner Julius och Nathalie!

I dag tog vi bilen in till stan för att gå på utställningen om Alfons Åberg på Kulturhuset. På vägen in till stan började vi diskutera om vi inte skulle äta först, vilket Elias inte alls tyckte eftersom han ville till Alfons omedelbart. Varpå denna diskussion mellan mamma och son hölls;

-Vi åker och äter först tycker jag!
-Men det tycker inte jag! Då går jag till Alfons utan er!
-Men du hittar ju inte dit, Elias.
-Jag tar bilen.
-Kan du köra bilen då?
-Ja, fast jag får nog tjuvstarta den!

Underbara tankar tycker jag! ;-)

Vi åt först. Det blev på Jensens Böfhus som är ett mycket barnvänligt ställe och dessutom har de god mat till bra priser. Passar oss utmärkt!

Sedan gick vi till Kulturhuset och Elias tyckte att utställningen var underbar. Han provade Alfons helikopter och trädkoja mm och gick inte nudda markbanan flera gånger. Rekommenderas varmt till andra barnfamiljer, fast gärna en annan dag än en helgdag eftersom det var ruskigt mycket folk! De rekommenderar utställningen från 4 år, fast jag får nog säga att den passar lika bra för en treåring som gillar Alfons.

Nu nattar maken sonen och snart ska vi krypa upp i soffhörnet med lite god choklad från NK och lite kaffe!

BM och lunch på stan

Efter att jag lämnat Elias på dagis åkte jag in till stan. Vi hade tid hos BM kl.11 och innan dess stroade jag i affärer i en timme i Ringens centrum. Allt var bara bra hos BM och magen växer som den ska, precis som jag redan visste! ;-) Efter det gick vi till O´Learys och tog oss en varsin hamburgertallrik och tittade på hockey och när Anja tog sitt brons i störtlopp. Mysigt var det, det är inte så ofta som maken och jag lunchar ihop utan lillprinsen!

Efter det åkte jag hem och tog det lugnt en timme, innan jag hämtade Elias på dagis. Och sedan dess har Elias ätit middag, badat, busat och vi vuxna har ätit mackor till middag. Vi var fortfarande mätta efter lunchen...

I kväll blir det Top Model tror jag, det är lagom ansträngande för en gravid kvinna i sina bästa år att titta på! *ler*

Födelsedag

I dag fyller jag hela 34 år, hurra för mig!

Har en lugn och fin dag med min lillprins som just nu tittar på tv. Ska snart steka pannkakor och sedan ska jag stryka gardiner och sätta upp dem. Vi ska inte gå någonstans i dag tänkte jag, både grabben och jag behöver en slödag. Hoppas jag får mina böcker jag har beställt i dag. Annars har jag börjat med Augustprisbelönade "Den amerikanska flickan" av Monica Fagerholm. Har lite svårt att komma in i språket, men jag tror att det är en bra bok så jag ska kämpa mig in. Återkommer med en recension när boken är utläst!

Maken köper nog med sig en tårta eller något till kvällen tror jag, annars ska vi fira min födelsedag på lördag med mamma och gänget bl.a. Vill absolut inte ha något stort firande och att fylla 34 är ju verkligen inget märkvärdigt.

Läser som en tok...

Har de tre senaste dagarna läst ut tre böcker. Har ju varit sjukskriven så tid är det enda jag har haft. Här kommer en mycket kort sammanfattning

Denise Rudberg;  OSA  och storlek 37
Mycket lättsmält litteratur som utspelar sig i överklassmiljö. Huvudpersonerna i båda böckerna är rika och missförstådda singlar och böckerna är väldigt lika och till och med flätas ihop lite grann. Inga böcker man läser om man har höga krav på språk etc, men böckerna kräver absolut noll koncentration och jag fann dem faktiskt rätt så underhållande trots allt. Kommer säkert att plöja Jenny S och Väninnan av samma författare också. Var bok har sin plats, liksom! ;-)

Unni Drougge; Lutherska badet
Handlar om en gift, barnlös, medelålders psykoterapeut och hennes liv, intressant och trevlig bok! Hyfsat välskriven, en helt ok bok om man vill ha en lättläst men välskriven bok.

Annars väntar jag på "Konsten att vara Ela" och "Kejsarsnittsboken" som borde ramla ned i brevlådan i morgon eller på måndag. Jag kan ju inte vara boklös!!

Torsdagkväll

Är hemma igen efter min vattengympa som även i dag var mycket skön! Hade Elias med mig in till stan och mötte Fredrik och så¨åkte de hem medan jag gympade. Elias var jätteduktig, för första gången hade vi ingen vagn med oss in till stan och det gick lysande och han kände sig nog jätteduktig själv också! Åka buss och tunnelbana är skitkul om ni frågar Elias! ;-)

Min magåkomma gick över ganska fort får man säga och varken F el. E har fått något, så det lutar väl åt att det var min gravidmage som fick fnatt. Känner mig lite kvalmig och yrslig, men det är kanske så det ska vara nu, vad vet jag? Har lysande blodvärde och blodtryck, så det borde det inte vara i alla fall. Och så har jag ont efter att ha varit i gång, vilket jag faktiskt inte har varit de senaste dagarna.

Åh, i går snusade jag lite på Elias bästis alldeles nya lillebror som föddes 1 månad för tidigt. 2500gram och 46 cm kort, vilket litet underbart knyte!! Han hade stl. 50 på sig, men det fanns liksom ingenting i byxbenen... Elias tyckte framförallt att han hade små händer och det hade han ju.


Elias åker minitunnelbana

Elias åker minitunnelbana


Spårvägsmuseum och en massa annat

I dag har vi äntligen varit på Spårvägsmuseet som vi har varit på väg till i över ett år. Elias bara älskade det och for som ett jehu ut och in i bussar och spårvagnar. Ett tips till er andra som har barn som älskar fordon och inte har varit där! Självklart har jag tokont i höften nu, för jag har inte lärt mig att jag inte riktigt klarar sån´t...


I går var vi på IKEA och lämnade in Elias på "Småland" för första gången. Kändes mysko, men Elias hade mycket roligt och han var bara där max en halvtimme. Under tiden köpte vi gardinstänger till gardinerna jag köpte häromdagen på Hemtex. Det blev som ett nytt rum faktiskt och det blev väldigt fint! *nöjd* Dock är vi inga snabbfixare precis, det tog några timmar innan hålen var borrade och gardinerna var på plats... Efter IKEA besöket var vi på Heron City och åt en lunchbuffé som var riktigt bra, tyckte hela familjen.


Vi har med andra ord haft en riktigt bra helg!


Nu har vi börjat "snickra" på en vintersemester till Kanarieöarna nästa vinter (November). Bäst att bestämma redan nu eftersom man inte direkt blir rik av att vara föräldraledig... Och så blir det troligen en tur upp till Lima i Dalarna i mitten på April, innan skidsäsongen är slut. Skidåkning för maken och umgänge med en god vän med barn för min och Elias del. En av mina fd nära vänner har bott norrut (Björkliden) under massor med år och har nu flyttat ned till Dalarna, vilket ju är betydligt närmre att besöka. Kul om det blir av!


Utmanad!

På uppmaning av Varginnan:

Du skall göra upp en lista på fem ovanliga vanor och egenheter du har och sen utmana fem andra bloggare att göra detsamma och fortsätta kedjan. Du skall även infoga de här korta reglerna i ditt meddelande. Längst ner i det här inlägget finns en lista över vilka jag utmanar, jag kommer även att gå in på deras bloggar och meddela att de är utmanade...


Malins lista:

Nr 1: Älskar att läsa i badet, helst med en skål godis också.

Nr 2: Gillar att tvätta, med allt vad det innebär.

Nr 3: Kan inte tvätta fönster, det blir inte rent...

Nr 4: Älskar att peta öronen! Mmmm...

Nr 5: Jag älskar att besöka nya matvaruaffärer, ju större desto roligare.

Denna utmaning går vidare till: MiaMaria, Elin, Magda, Humla


Vattengympa

I går kom jag äntligen i väg på min vattengympa för gravida med bäcken och ryggproblem och det var underbart! Dels var det skönt i vattnet och dels var det trots smärtan skönt att röra på sig. Nu SKA jag gå varje torsdag!!

Efter det gick jag och köpte lite nya mammakläder. Det blev ett par byxor på HM som var nedsatta till 50% och sedan hade jag ytterligare 20% på reapriset. Det blev drygt 100kr alltså. Och så köpte jag en tröja och ett par mjukisar också. Supernöjd är jag! Och Elias fick en kortärmadtröja från POP med en ambulans på och han bara log när han såg den och på morgonen gick han och klappade sig på magen hela morgonen. Lyckat köp! Klart att "akutsyrrans" son ska ha en ambulans på magen, eller? ;-)


Har min första sjukskrivna dag i dag och bara njuter av att inte stressa och att inte vara tvungen att göra något alls! I och för sig ska jag ta bussen till Huddinge och handla litegrann.


Annars har jag student på jobbet och det är superkul, jag har redan efter tre dagar fått studenten att tycka att det är så kul att hon vill jobba på akutmottagning sedan. Känns bra!