Kör polisbil

Kör polisbil


Full fart framåt

Full fart framåt


Bästisar hand i hand

Bästisar hand i hand


Lådbilslandet

Häromdagen var vi och bästisen Charlies familj på Lådbilslandet i Gnesta till store sonens förtjusning. Elias körde bilarna med stor inlevelse och var nära på förtvivlad när vi åkte hem. Trots att det kostade 180kr tyckte jag att det var prisvärt eftersom åkturena (5st ingår) var väl tilltagna. Det enda jag kan klaga på var att det var dåligt med skugga för en ammande moder, men det löste sig det också trots stekande solsken. En riktigt fullpoängare för biltokig 3 1/2 åring!!

Semesterrapport

Vi började vår resa på onsdagsmorgonen, men hann tyvärr inte så långt innan vi fick stanna pga att Elias mådde illa. Lite mat i magen och sedan gick resan bra igen. Nästa stopp blev Smultronstället i Söderköping som har toppengod glass! Sedan åkte vi till Gränna och Elias köpte sig en polkagris.

Båstad
Första ordentliga stopet på vår resa blev i Båstad på Nivå125 som är farfars och Lars-Åkes galleri/designshop/café. Där stannade vi i två nätter och umgicks, såg oss omkring och shoppade barnkläder i affären Rackarungar, som säljer framförallt Molo, Katvig och IdaT. Vi var ute vid Hovs Hallar och njöt av god mat på värdshuset och njöt av vacker natur i hettan. En kväll tog vi ett kvällsdopp vid en strand man fick köra bil på. Malte satt på mammas mage i bärsele medan jag doppade benen. Elias och Fredrik badade ordentligt och länge i vattnet som var tokskönt.

Falkenberg
Nästa stopp var i Falkenberg där vi träffade en massa oktober -02 barn med familjer. På fredagen blev vi bjudna av Brittas familj på Tacos. Tack Britta! Träffen var mycket lyckad och det var superkul att se alla barn och mammor (och pappor förstås) i verkligheten. Väldigt lyckad träff tycker hela vår familj! Tusen tack än en gång till Britta som ordnade allt. Vi tog en liten tur till Skräddargården också, som har fina märkeskläder för barn.

Gällstad
Och sedan var det dags att stanna på den lilla orten Gällstad som gjort sig känt för sina outletbutiker, bl.a Lager 157. Där shoppade vi kläder till barnen men även en del basplagg till oss föräldrar.

Askersund - Kumla
Här i trakten har goda vänner en stuga alldeles intill en fin sjö, så här stannade vi en natt och Elias lekte massor med deras två killar och njöt av fiske och bad. Vi vuxna njöt av god mat och trevligt umgänge!


Hos Britta

Hos Britta


Elias spelar fotboll

Elias spelar fotboll


Malte åker bil

Malte åker bil


Tre goa tjejer

Tre goa tjejer


Glassätning

Glassätning


Malte gosar med Elin

Malte gosar med Elin


Marshmallowgrillning

Marshmallowgrillning


Malte i Cayas trygga famn

Malte i Cayas trygga famn


Oktoberbarnen

Oktoberbarnen


Elias badar i Falkenberg

Elias badar i Falkenberg


Tre oktober -02 barn i Falkenberg

Tre oktober -02 barn i Falkenberg


Badkillar

Badkillar


Elias vid Hovs Hallar

Elias vid Hovs Hallar


Mammas killar

Mammas killar


Hos farfar på terrassen

Hos farfar på terrassen


Malte i Båstad på pappas axel

Malte i Båstad på pappas axel


BVC-rapport

Marie efterfrågade en liten BVC-rapport, så det får bli ett eget inlägg om det då!

Malte väger numera 4760gram och är 55,6 cm. Han är 7 veckor nu. Ganska duktig ökning från då han var några dagar gammal och vägde 2900gram (3225g  vid födseln)! Mitt lilla matvrak! Fortfarande är han mindre än storebror vid samma ålder, men å andra sidan vägde storebror mer när han föddes: 3585gram och 3450gram som minst och dessutom föddes storebror i v.41+4 och lillebror i v.38+2. Har en känsla av att Malte kommer att gå om snart, hans kurva på vikten pekar rakt uppåt nämligen.

Jag vägde Elias också, fast det gjordes i Juni eftersom han ville det. Han har gått upp 1 helt kilo på en månad och det är verkligen inte tokigt för en fd matvägrare och krångelpelle! Kan det vara all glass som gjort susen? Vad vägde han då, jo 15,2 kg och är 99cm lång. Fortfarande ingen stor kille, men han känns inte tanig längre i alla fall. Kollade för skojs skull på hans BVC-kurva när vi var där och hans viktkurva pekade också uppåt och låg en bit över medel när han var några månader och sedan dalade den vid ca 4-6 månader (krångel vid amning och smakisar) och sedan dess har han legat minst en kurva under medel.

Intressant va?! ;-)

Vilken semester...

...det är att vara på stan med bara ett barn! ;-) Har varit på stan hos min doktor och kollat mitt operationssår efter att jag tog bort knölen/utväxten. Tack och lov var det inte cancer i alla fall, däremot har jag fått en infektion, det var iofs en infektion innan också. Det enda som ska göras är att jag ska tvätta med Alsolsprit och sedan ska jag ta suturerna själv nästa vecka, fick en skalpell med mig hem. Jag passade också på att shoppa på POPs rea (massa fina bebiskläder!). Skickade in maken i måndags för att shoppa på reans första dag, men han är uppenbarligen blind, för han såg inte vad jag såg... Sedan gick vi till Debenhams och handlade badleksak till storebror, vagnleksak och munkjacka på rea till lillebror och så fikade och åt vi,  Malte och jag. Det enda jag saknade på stan var någon vuxen trevlig person att prata med! Så enkelt det är när man bara behöver ta hänsyn till liten bebis mattider och inte behöver roa en liten rastlös 3 1/2 åring samtidigt och se till att han är kissad, mätt och glad. Jag hade barnvakt av mormor medan jag och Malte var på stan och E har förstås haft jättekul! Ser fram emot hösten och förmiddagsshopping och fika/lunch på stan, innan hämtning på dagis. Två av mina kompisar ska ha barn snart så jag hoppas på sällis av dem då!

Morgonbloggar lite

Den store sonen sover fortfarande och den lille somnade om i babysittern när han hade lurat upp sin mamma ur sängen... Nu är det bara tre dagar kvar tills maken har semester och det känns förstås bra! I dag ska jag och killarna till BVC och väga den pyttelilla och kanske den stora också, bara för att han vill det. Det är minsann inte bara lillebrors vikt som är intressant, så det så! ;-) Häromdagen sa jag något om att Malte börjar bli riktigt tjock nu och då sa Elias: -Jag vill också bli tjock! Tja, hur bemöter man det?  Jag svarade förstås att han är alldeles pefekt som han är och att det är så jobbigt att springa och spela fotboll om man är tjock. I eftermiddag ska vi till barnens farbror Emil, som har fyllt 26 år och vill bjuda på tårta.

Annars har jag faktiskt haft en riktigt bra natt, vi gick och la oss kl.23 ungefär och sedan ammade Malte kl.03 och sedan låg han och knorrade vid 5-tiden och 6-tiden, och jag försökte amma, men han tog inte emot tutten. Va?? Kl.7 ammade han nästa gång. Amningstiderna håller på att fixa till sig kanske?! Malte sover numera i sin spjälsäng, åtminstone den första perioden innan nattamningen och sedan blir han ofta kvar i vår säng. Känns skönt att ha "återerövrat" sängen, vi sover så mycket bättre då.

I morgon är det sårkontroll av mitt operationssår på bröstkorgen. Tyvärr ser det lite infekterat ut. Suck! Mormor är hemma med Elias då och jag och Malte åker in till stan. F jobbar i närheten så han har lovat att köra vagn, medan jag är hos doktorn. Min gissning är att han sätter sig i Kungsan och käkar glass...

Lista....

Den här listan fick jag av  Lena
Fem saker i min frys
*Fiskpinnar
*Glass i stora lass
*Bröd
*Korv
*Kycklingfilé

Fem saker i min garderob
* Amningströjor
* Linnen
* Shorts
* Byxor
* T-shirts

Fem saker i min bil
*
Kassettband
* Vattenflaska
* Kartbok
* Bilbarnsstolar
* P-skivan

Fem saker i min handväska (skötväskan)

*
Blöjor
*Tvättlappar
* Plånbok
* Ombyte til Malte
* Äppleni
* BVC-kortet till Malte

Den här passar jag vidare till:

Marie

Marie med Elvira & Ellen

Jenny

Sandra

Väckning av storebror

Väckning av storebror


söndagsrapport

Så var även denna helg slut, det är ruskigt vad fort tiden går! Som vanligt har vi ägnat helgen åt att shoppa och även myst hemma. I går var vi till Babyland på förmiddagen och köpte en sprillans ny och fin Babybjörn Active och vi är redan mycket nöjda. Malte trivs där i och vi trivs med att bära honom så. Planen är att vi ska varva bärsele med sjalarna så småningom, men just nu har vi inte lyckats få till det med sjalarna. Sedan åkte vi till Plantagen och köpte kantband till några rabatter. Tyvärr blir det ingen trall på framsidan förrän efter snickarns semester, bättre sent än aldrig i alla fall. Sedan ägnade vi eftermiddagen åt att bara ha det bra och Elias sprang igenom vattenspridaren och hade kul. I dag har vi varit på IKEA och köpt nya kuddar, för de gamla lyckades jag förstöra i går när jag skulle tvätta och torktumla dem. De luktade skunk och något brunt jox kom ur dem... Hem kom vi förstås med en fullastad bil med diverse
bra-att-ha-saker, inte alls bara kuddar med andra ord. Sedan åkte vi till Karolinska sjukhuset och besökte barnens bonusfarfars mamma som ligger inne sedan länge. Jag tror att hon blev glad över att vi kom och vi tyckte att det var trevligt att se henne, även om det var tråkigt att med egna ögon se hur sjuk hon är. På kvällen har Elias varit hos en nyinflyttad lite äldre kille och ätit glass och tittat på TV. Kul att se hur han skaffar sig nya vänner! Pappan och jag passade på att sortera bort lite leksaker från Elias rum...

Elias är förresten superfin med Malte, den där första svartsjukan verkar ha lagt sig och nu verkar han stolt  över honom och är väldigt försiktig. Mycket roligt att se!

Mina killar

Mina killar


Elias

Elias


Läkarbesök och tur till stan

I dag hade jag läkartid på förmiddagen på Sergel City, för att kolla och ta bort en ful sak jag fått mitt i urringningen. Den har suttit där sedan Malte föddes (6 veckor i dag), eller åtminstone har den blivit större och fulare sedan dess. Det blev en tur in till stan med båda barnen alltså. Maken skulle ha dem på jobbet medan jag opererades. Resan in gick toppen och jag ammade när jag kom till Fs jobb för att maken skulle få lite lugn och ro en stund. Liite jobbigt för honom om Malte blir hungrig... Operationen gick bra och gjorde inte alls ont, däremot kunde han inte alls svara på vad det var. Det blir till att vänta på provsvaret då. Håll tummarna att det är något ofarligt! Efter ingreppet var tanken att jag skulle ringa maken för att kolla var de var någonstans, men jag hade helt glömt bort pinkoden på min mobil. Ärthjärna, eller amningshjärna kanske... Som tur var fick jag låna en telefon av en gullig tjej i Gallerian som jobbade för ett luftballongsföretag och jag och familjen kunde återförenas och Malte kunde äntligen få mat igen. Elias har varit fantastisk att ha med faktiskt så jag är trött men nöjd med turen till stan.

Nu orkar vi ingenting, jag vill inte ens gå ut! Sitter här med ett glas juice och Elias fixar och donar på sitt rum. Det ska visst bli party däruppe sedan.

Vi funderar förresten på att anlägga trädäck på vår framsida för att vi ska ha lite mer skugga att vara på. Tydligen ska grannen få hjälp nästa vecka och han var övertygad om att killen ville ha en veckas jobb till. Hoppas det! ;-)

Ännu en varm dag

Vi har bara varit hemma i dag och tagit det lugnt. Malte trivs inte riktigt i värmen, han gnäller och ammar konstant och är småprickig i ansiktet, troligen värmeutslag. Elias har varit hos ett år äldre kompisen Erik,  både före lunch och under hela eftermiddagen. Där har de badat i pool och lekt en massa och Elias har haft jättekul, men var mycket trött när han kom hem. Man märker att han tycker att det är givande men krävande att leka med de stora. Han som är van att kunna styra och ställa får hänga med bäst han kan.

Nu ska jag parkera mig i soffan och äta godis, nu sover Elias i sitt rum och lilla Malte i sin vagnslift!

Böcker

Som ni förstår är jag lite sämre på att läsa nuförtiden, men lite läsning blir det allt under amning och när Elias är hos någon kompis eller ute med pappa.

En bok som pågår, men som det går lite långsamt med är "Om skönhet" av Sadie Smith. Långsamt går det för att boken är inbunden och tung att hålla i ena handen när man ammar, men den är mycket bra! Underbara personporträtt och härligt språk. Har ni inte läst något av henne är det hög tid nu!!

Utläst är Pigge Werkelins bok om Kao Lahk och tsunamin. Mycket bra och snabbläst! Pigge är ju en fantastiskt positiv människa trots allt elände han har gått igenom och man inser att media kanske inte alltid var helt rättvis mot honom. Jag trodde nog att han var en mediakåt person som trodde att han var lite viktigare än andra, men den bilden får man inte alls av boken, tvärtom. Han gjorde bara vad han kunde för att samla spillran av sin familj och vem skulle inte ha gjort det? Sorglig, men faktiskt också ljus på sina ställen.

Sist men inte minst har jag i dag börjat med Nick Hornbys senaste bok "Fallhöjd". Den handlar om 4 helt olika typer av månniskor som samlas av en slump uppe på ett tak för att hoppa och ta sitt liv. Jag har nyss börjat på boken, men jag vet redan att jag kommer att älska den!