Ser ni den beundrande blicken?

Ser ni den beundrande blicken?


Malte

Malte


Tandläkare, vintershopping osv...

Det var 4 år sedan jag var hos tandläkaren så jag var rätt skraj när jag gick dit. Jag är ju en godisråtta av stora mått också, så i min värld fanns inget annat än att jag skulle ha flera hål i munnen. Döm om min förvåning när jag var hålfri!! Tjohoo!! Dock ville min tandläkare byta ut en dålig lagning innan det blir katastrof och det kunde han väl få. Malte var under tiden på sin pappas jobb och charmade alla tanter och farbröder. Efter det gick jag i väg och mötte min mamma och sedan köpte vi vinteroverall till Malte, det blev en POP i marinblått i stl.74 som han troligen kommer att drunkna i min lilla bebis som är 64 cm. Men vintern är ju lång... Sedan köpte jag vinterskor till den store älsklingen, alltså det stora barnet, den stora älsklingen får köpa sina egna skor... Elias fick ett par supertuffa Ecco goretex i mocca (imitation?). dyr dag på stan , men så bra man kan må efter att få shoppa!! Nu väntar vi bara på leveransen av Elias vinterkläder från Gneis.

I går var jag hemma hos en kompis som fick barn för tre veckor sedan, ca fem veckor för tidigt. LIlla gosfia! Så pytteliten och så fin lilla Lisa! Trevligt att få prata ordentligt, mycket amning och sömnlösa-nätter-snack blev det...

I dag hade jag ev. tänkt ta barnen med mig till Huddinge, men Elias vill hellre vara hemma, så då är vi det!

I morgon är det Elias plasklekis och efter det måste vi skynda oss till dagis för där är det individuell fotografering för barnen. Annars tror jag att vi får en lugn och fin helg! Ska ev. köpa en ny kamera, får se om vi kan bestämma oss för någon eller om maken måste fundera ett par veckor till... ;-)




Namnkalas avklarat!

Vid 15 i dag kom alla gästerna till Maltes namnkalas! Vi började med att bjuda på cider och parmesanchips och inväntade alla gästerna. När alla hade kommit började vi ceremonin då jag berättade om namnen (Malte Filip Alexander) och varför vi valt dem. Sedan fick gästerna hjälpa oss att ge Malte hans namn, i form av varsin färgglad bokstav som placerades på stålplåt och bildade hans namn. Riktigt lyckat och effektfullt faktiskt! Gästerna fick även skriva ned en egenskap (gärna av dem själva) de hoppas att Malte kommer att få i framtiden. Vi hade även gjort små häften med lite fakta om namnet och foton på Malte. Sedan skålade vi i alkoholfritt mousserande vin och efter det bjöd vi på italiensk buffé och vin. Till efterrätt blev det hemmagjord Tiramisu till kaffet. Presentöppning blev det till kaffet och Malte fick många fina presenter, bl.a böcker, fårskinn till vagnen, en bumbo, kläder, pengar, halssmycke, ram, manchettknappar, bestick mm Festprissen Malte har sovit ca en halvtimme totalt idag, herregud och ungen är fortfarande vaken och glad...!! Vågar man hoppas på att få sova i natt??

Avslutningsvis har vi haft ett kanonkalas och är nöjda men trötta nu! Elias har också haft superkul med sina kusiner och fick en "Bilar" tröja och en bil från densamma filmen.

Kram Malin

Namnkalas

Namnkalas


Majmammor med bebisar

Majmammor med bebisar


Fotografering

I går var Malte och jag på Majmammeträff hos majmamman Jenny som är fotograf. Vi var runt 20 mammor och bebisar och några pappor också. Jenny fotograferade oss på rader, bebisarna i blommönster och enskilda bilder på bebisarna också. Vi fikade och hade det allmänt supertrevligt. Resultatet av bilderna är så här långt helt underbart, se själva! ;-)

Medan vi var hos Jenny var Elias och Fredrik i Tyresö Slottspark och åt lunch och hade det trevligt!

Majblommor

Majblommor


Vardagen rullar på

Veckorna bara rusar fram tycker jag. På måndagar och fredagar är Elias hemma från dagis och då blir det oftast att vi mest tar det lugnt hemma eller att Elias leker ute med kompisar om några är hemma eller ute. Annars brukar Malte och jag gå på Öppna förskolan en förmiddag, gå på mamma/barn gympa på onsdagar och träffa någon vän och fika någon dag. Denna vecka blev det ingen gympa eftersom Malte strular så med amningen och då är det skönast att vara hemma mycket så att han kan äta när han vill.

I tisdags var jag och handlade med en mycket god vän som var beräknad att få bebis om en månad. Hon hade börjat få regelbundna sammandragningar och började få lite eld i baken eftersom bebis inte hade några kläder. Dagen efter fick jag ett SMS där det stod att de fått en dotter! Hjälp så fort det kan gå ibland. Flickan föddes i v.35+?, men de mår tydligen bra i alla fall. Ser fram emot att få prata med min kompis, men förstår att de vill vara lite i fred ett tag nu. Hon är säkert urfin lilla gumman!

För en månad sedan fick en annan god vän en liten pojke, de kommer kanske och hälsar på oss nästa vecka. Har inte träffat dem sedan vi besökte dem på BB dagen efter han föddes. Jättekul att flera av mina vänner har barn nu, det har inte varit så trots att jag faktiskt inte är särskikt ung längre...

I helgen blir det som vanligt plasklekis, lunch ute och mathandling på lördag och på söndag ska jag på en majmamme träff (AFF) och fota bebisar och mammor. Någon som minns magbilderna? Samma idé och samma fotograf. Kul som sjutton blir det!!!

Nej, nu har Elias tröttnat på sina pärlplattor och vill ha lite sällskap!

Elias och pappa på plasklekis

Elias och pappa på plasklekis


Glada och goa Malte!

Glada och goa Malte!