Mums tycker Elias

Mums tycker Elias

Gott med hallon och glass!

Gott med hallon och glass!

Elias på isjakt

Elias på isjakt

Frissan, boktips och lite nervös

I dag har jag varit och klippt mig och det var verkligen på tiden. Det blev helt ok, men lite fundersam är jag över att mina frisörer alltid vill föna mitt hår rakt. De låter förstås bli om jag ber dem, men i dag lät jag mina unge manliga frisör hålla på tills han var nöjd och nu finns inte en antydan till lockar i mitt hår. Är det så fult med lockigt hår eller är det så självklart att vi med lockar hellre skulle vilja ha rakt hår? Frisyren är helt ok, men det är liksom inte jag...

Annars måste jag rekommendera en vansinnigt bra bok och det är "Flyga drake" av Khaled Hosseini. Den går visst på bio nu, men läs boken först. En bra berättelse berättad med stor känsla och samtidigt en fin skildring av en kultur man kan väldigt lite om.

När jag ändå är i gång måste jag rekommendera Mustafa Cans bok "Tätt intill dagarna". Den är makalöst fin och välskriven.

Seså, leta upp böckerna och LÄS!! ;-)

Jahapp, i morgon är det dags för min första kväll på förlossningen. Måtte många barn födas på mina salar!! Håll tummarna för mig att allt går bra... Lite nervös är jag allt!

Nu ska jag gå och hämta mina vildungar på dagis. Malte var värsta trotsmonstret i morse, hoppas det är bättre nu.

Trevlig helg till ev. läsare!

Glad påsk!

Här sitter jag efter att just av avnjutit en härlig påskmiddag bestående av egenhändigt gjord rostbiff med klyftpotatis och en gudomlig rödvinssås och så förstås ett gott rödvin till det. Till efterrätt blev det vaniljglass med varma hallon. Vi skulle ha haft vänner på mikddag, men vännerna ville inte ha Maltes förkylning och vem kan klandra dem? Mamma Lotta är nämligen höggravid och sötnosen Lisa sover redan nu dåligt på nätterna. Hursomhelst var det väldigt gott! ;-) Vännerna får vi träffa en annan dag när alla är friska!

Barnen plaskar i badet just nu och tävlar visst om vem som kan skvätta mest vatten på pappa F...

Vi har en härlig påsk, för oss själva då, eftersom de vi hade tänkt träffa, helst inte ska bli förkylda. Mormor, gammelfarmor och pyttelilla Julia som nyligen låg på sjukhus för RS.

Nästa vecka börjar min förlossningspraktik och det pirrar till ordentligt när jag tänker på det. Jag lovar att ett inlägg kommer när jag har förlöst min första bebis, kan nog inte hålla mig från att berätta det för hela världen antar jag. Först är det två dagar med teori och en intro.dag och sedan ska  jag vara i gång. Den 26 Mars börjar
Barnmorskorna på SVT, jag kommer definitivt att kolla, inte minst för att få en koll på mina två handledare lite i förväg...

Nu ska jag hjälpa till med nattningen av de två vilda vattendjuren och sedan hoppas jag på lite mera vin och mys!

image282

image283

image284

Hemma i dag

Äter sedan 3 dagar antibiotika mot urinvägsinfektion och kände igår vid lunchtid att jag fick så fruktansvärt ont i magen. Gick då hem förstås. Har funderat och funderat och kommit fram till att det kan vara så att jag inte tål min antibiotika riktigt bra, men jag ska härda ut och se om jag klarar av att äta den tills på torsdag då kuren är avslutad. Är iaf hemma i dag och det känns bra så länge jag är stilla, men så fort jag börjar fixa med något blir jag yr och kallsvettig. I morgon ska jag gå till praktiken iaf.

Malte är sig inte riktigt lik heller, han vill inte äta och är gnällig. *suck*

Annars väntar jag leverans av
meandi-kläder. Det här beställde jag:

    
 

Malte får grävskopan, svettisjackan och girafferna. Elias får sega råttor och kronor. Och jag klänning och byxor.
Och så hemliga paket förstås till mig och grabbarna!