Glass är gott i värmen!

Glass är gott i värmen!


Malte på en filt utomhus

Malte på en filt utomhus


Cyklar i lugnets parklek

Cyklar i lugnets parklek


Parklek i solen

I dag har hela familjen varit i Lugnets Parklek i Västertorp, som måste vara Stockholms bästa. Den har allt man kan önska sig tror jag! Elias har badat, cyklat, klättrat, åkt rutschkana, ätit glass, ja you name it. Malte och jag har njutit av skuggan under ett stort träd. Inte fel det heller kan jag säga!

Nu har det blivit bestämt att vi på vägen ner till sektträff i Falkenberg, stannar två dagar i Båstad hos Elias och Maltes farfars. De har ännu inte kunnat träffat vårt nytillskott i familjen eftersom de har sitt galleri där nere att ta hand om hela sommaren. Kolla här:  
Nivå125
Hoppas vi ska hinna med en tur till Gekås också, och hoppas att maken går med på det...

I morgon ska vi ha besök av mormor och morbror Alexander som inte har hunnit träffa sin nyaste systerson ännu. Han har fullt upp med sitt  "doktorerande" på Smittskyddsinstitutet. Han är duktig min bror!




Grabbkusinerna

Grabbkusinerna


Liten Malte

Liten Malte


Efterkontroll & lite av varje

I går var Malte och jag till stan för första gången, med buss och pendeltåg. Elias var hemma med mormor som var snäll och kom hem till oss redan kl.9 på morgonen. Resan till stan gick utmärkt, trots att Malte vägrade amma precis innan vi gick. Vi kom tidigt in till stan och efter att ha handlat lite gick vi till Mama Mia där jag passade på att amma innan det blev vår tur att träffa barnmorskan. Efterkontrollen för mig blev mest att vi pratade om snittet som jag egentligen inte hade så mycket att säga om. Och så beundrade hon förstås vårt lilla underverk! ;-) Mera amning innan jag vågade ge mig ut igen och nu bar det av till Growinlife där jag köpte ett amningslinne, jag tycker att de är så himla bekväma och bra. Sedan åkte vi hem och när vi kom hem var Malte förstås vrålhungrig igen, puh vi hann i alla fall hem!!

På eftermiddagen lekte Elias med en kompis både ute och inne hos oss, vilket förstås var jättekul. Eftersom kompisen också är hemma ända tills i slutet på augusti blir det säkert mycket lek framöver.

I dag har vi mest slöat och Elias har varit ute själv med ovan nämnda kompis och lekt och även varit hemma hos honom och är nu också. De bor verkligen nära varandra så att man kan ropa över till varandra om det är något.

Nu ska här snart lagas middag och så ska vi hämta hem vår stora kille från kompisen!

Amningsnätter

Här har ni en totalt slut tvåbarnsmamma som inte får sova mycket på nätterna. Min lilla tuttis ammar varannan timme minst och i natt har han även legat och knorrat missnöjt. Jag är så trött och slut och orkar ingenting. Jag är en usel morsa till Elias, Malte kräver ju bara amning och närhet och det fixar jag än så länge. Drömmer om några timmars sammanhängande sömn, tänkt att få sova 4-5 timmar på rad... Tur att man vet att det blir bättre, förr eller senare...Det är skräpigt och stökigt hemma, men det får det vara, kraften behövs till att hålla sig vaken. Snart kommer maken hem och då ska han och storgrabben åka och handla lite midsommarlunch tills i morgon, jag hoppar över att hänga med, jag har inte ens duschat i dag.

Glad midsommar allihopa!

Njuter av skuggan med pappa

Njuter av skuggan med pappa


Världens sötaste brandchef!

Världens sötaste brandchef!


Lillebror åker bil

Lillebror åker bil


Vår helg

Jag gissar att jag inte är ensam om att tycka att helgerna går på tok för fort... Ofta blir det så att vi handlar mat och annat ena dagen (åtminstone halva dagen) och så gjorde vi även den lördagen. På eftermiddagen var vi bara hemma och hade det bra. Elias köpte en krokodil-vattenspridare som han lekte med och hans föräldrar tog det lugnt i skuggan under markisen. Lillebrorsan sover bäst inomhus där det oftast är svalast.

I går hade vi en hektisk dag. Vi började med att sova ut, nåja.... Vi klev ur sängarna vid 9-tiden, men då hade jag förstås ammat varannan timme under hela natten och morgonen. Sedan åkte vi i väg till Farsta för att jag skulle få fynda på POP-rean. Min tanke var att jag skulle rusa in lite snabbt (ha...) och killarna skulle vänta utanför, men det var så mycket folk att jag köade i ca 1 timme. Men fyndade gjorde jag i alla fall. Jag handlade för 1200kr och fick massor. Det blev en fleeceoverall till Malte till hösten, 2 bodysar, mössa och 2 par byxor och Elias fick mjukisbyxor, shorts och t-shirt. Sedan köpte jag också en superfin soldress till Malte som inte var på rean men som jag inte kunde motstå. När jag kom ut från POP var F nära att strypa mig, jag hade nämligen ingen mobil med mig så att jag kunde berätta varför det dröjde så. Sedan åt vi Thailunch, ammade och handlade Wallies till Maltes rum och åkte hem.

Vi hann bara vara hemma i 10 minuter så var det dags att knalla i väg till ett 3-årskalas. Där hade Elias superkul, tvillingarna som fyllde år har nämligen en stor riktig pool som Elias plaskade runt i. Att sitta ned och äta tårta var mindre intressant... Det som var extra skoj var att Elias i vanliga fall är lite rädd och avvaktande mot vatten, vilket han verkligen inte var nu. Jag har anmält prinsen till plasklekis i höst och det tror jag att han kommer att gilla!

När kalaset var över gick vi hem och lagade mat och kort efter fick vi besök av våra vänner Klas & Lotta med bebis i magen. Vid 21.30 kom stora grabben i säng och sedan var mamma, pappa och lillebror Voltaire skapligt trötta efter en hektisk dag!

Maten vi bjöd våra vänner på var kyckling från kronfågel som jag fått från ett företag som heter Buzzador, mot att jag har åsikter och sprider "nyheten". Verkligen god mat, och gratis! Kan verkligen rekommendera att gå med i buzzador om ni gillar att prova olika produkter och inte har något emot att tycka till. Förra produkten jag provade var Marabous "Kex" som jag fick ett gäng av och delade ut till vänner.
Anmäl er här:
buzzador och glöm inte att meddela att det är jag som har värvat dig, mitt användarnamn är Fremal.

I dag är Elias på dagis och det tror jag är skönt för både honom och mamman. Efter dagis kommer hans bästis Charlie att hämta honom och så ska de gå och leka på en lekplats med hans mamma. Hoppas E tycker att det är ok, detta bestämdes när Elias redan var på dagis nämligen. Jag har förstås ringt dagis i alla fall och bett dem berätta för honom så att det inte blir en överraskning.

Det blev långt det här...

Min vackra bebis! ;-)

Min vackra bebis! ;-)


Njuter och myser

Här hemma är det verkligen lugnt och fridfullt och vi njuter och myser så mycket vi bara kan. Pga gulsoten är Malte toktrött och sover bara mellan amningarna, vilket också innebär att det är lika lugnt som innan han kom till oss. Hoppas att han piggnar till snart, för nu vill vi verkligen lära kanna varandra ordentligt!! I dag har han varit vaken flera timmar på förmiddagen och det har inte hänt sedan han föddes. Kanske håller det på att vända nu?

Elias håller nog på att vänja sig vid lillebror och klappar gärna på honom, men han funderar en hel del också. När jag höll på att gosa med Malte, frågade han om Malte var min nya gullunge. Så är det ju inte, men hur förklarar man för en treåring att man älskar honom precis lika mycket som innan, men att jag älskar Malte också? Inte lätt!

Häromdagen hade vi besök av mormor och i går var farmor och gammelfarmor här. En massa fina kläder har han fått den lille sonen och som tur är har folk varit duktiga på att uppmärksamma den store lille sonen också, för han tycker nog att det är lite konstigt att Malte får en massa paket. Mycket fikabröd blir det, men man ska ju inte banta när man ammar, är det inte så?! Jag tycker att jag borde rasa i vikt för jag ammar varannan timme dygnet runt och är konstant hungrig, men än är det en bra bit att gå... Mammakläderna är för stora och de vanliga kläderna sitter åt framförallt över operationsärret. Äsch det är inte bråttom, jag har ändå ingen lust att gå någonstans ännu!!