Våren är här, brännskada & nya tyger

Åh vad jag älskar våren! I går var jag och killarna ute nästan hela dagen. Malte hade sina nya fina vita Kavatskor på sig och han fick ganska snart kläm på hur man går med dem. Han riktigt skrek ut sin glädje när han sprang fram på asfalten. Det finns så mycket att titta och peka på.-Titta! Han satt i sandlådan en stund också och det är ju roligt, men lite jobbigt för mamman eftersom han hela tiden vill stoppa sanden i munnen. Elias som är så svår att få ut hade också jättekul och ville inte alls gå in när det var det. Våren är underbar (Har jag redan sagt det?)! Och att bo i radhusområde är också underbart och enkelt, i går fanns det  kompisar både till Malte och Elias, alldeles utanför dörren bara. Förra våren satt jag på en bänk och läste när Elias lekte, i år blir det lite annorlunda. Passa, passa, passa..... Om en sisådär 3 år blir det lugnt igen, om nu inte vi får något ryck och har en trea då...

Bilder kommer senare förresten, de ligger på den andra stationära datorn och det är så meckigt att sätta på den känner jag.

Sedan efter att vi hade varit ute, gjorde jag en riktig Chili Con Carne (Med kött istället för köttfärs alltså). Den blev god, fast jag råkade stormkoka grytan ett kort tag och när jag skulle lyfta på locket brände jag mig ordentligt på ångan. Suck! Nu har jag en ordentlig brännskada på underarmen med blåsor på. Måste åka till apoteket sedan och köpa något förband så att blåsorna inte spricker när man kånkar bebis. Jösses vad ont det gör att bränna sig!

Har ju inte berättat om helgen heller. I lördags var vi i Skärholmen och åt lunch och så köpte vi tyg på Åhlens. Dels ska vi (läs mamma) göra en dyna till bänken i hallen och så ska vi (mamma) göra ett par gardiner till Maltes rum som ska fodras så att de blir mörkläggningsgardiner. För det är dags för lillprinsen att flytta till sitt eget rum! Jag hittade ett underbart tyg som heter solstrå med beige bakgrund och gröna bollar och strån. Svårt att göra tyget rättvisa genom att beskriva det, märker jag... ;-) Sedan blev det ett glatt och barnsligt tyg med olika djungeldjur. Superfint!

På söndagen åkte vi ut till Värmdö till vännerna Maria, Peter & lilla Rasmus. Där gick vi en promenad ned till vattnet och tog en fika och så åt vi middag senare hemma hos dem. En jättetrevlig dag, som slutade för vår del vid 22-tiden, då vi kom hem. Elias kunde inte alls förstå varför inte han kunde få leka då... *snyft*

Torsdag förmiddag

Elias hade hög feber i förrgår, men var feberfri och pigg igår så han är på dagis i dag. Konstigt, för övrigt är han inte förkyld eller så... Nåväl, vi är tacksamma för korta sjukhistorier! ;-)

Annars har vi inte gjort något alls de senaste dagarna, jättetråkigt... Vi skulle dessutom ha åkt till Sälen i dag, men pga flera anledningar skjuter vi lite på det. *suck*

Malte sover frukost i vagnen i hallen, med vinteroverall och allt, men jag vågar inte klä av honom för då vaknar han väl. Vi ska efter lunch ge oss av till Huddinge en kort sväng och kompletteringshandla lite. Och så kan den uttråkade morsan behöva se lite människor. Jo, förresten... Var hos en kompis härom kvällen på Me&I-party, kunde inte låta bli att handla lite igen... Hemliga paket och knickers till mig. Ville ha Molnlinnet också, men det var slut i min storlek. Hoppas det kommer in igen, för det vill jag verkligen ha.

Nu är förresten ansökan till barnmorskeutbildningen i väg, håll nu tummarna för att jag kommer in!

Jag och mina killar

Jag och mina killar

Elias bygger med LEGO

Elias bygger med LEGO

Malte och hans nya fina pyjamas

Malte och hans nya fina pyjamas

Nya skor till grabbarna

Jag och Malte har varit inne i stan i dag och köpt Maltes första skor i storlek 19 och ett par snabba och snygga springskor till storebrorsan. Hade mamma med mig som såg till att jag fick hennes personalrabatt på 20%, vilket i detta fallet faktiskt gjorde 150 kr på köpet. Inte illa va? Sedan gick vi till POP och där blev det en superretro pyjamas till minstingen i rött och vitt med många blommor och hjärtan på. Helt underbar! Får se om det blir ett foto, typ i morgon bitti. Nu ligger finingen i sin säng och kämpar mot sömnen... En kortärmad body med moln på, blev det till lilleman också. Elias fick bara strumpor från POP. Han är så himla bestämd när det gäller kläder, det måste vara häftiga motiv eller så måste han ha godkänt tröjan. Ibland går det med randigt, men enfärgat tycker han är tråkigt. Fler barn som har bestämda åsikter om kläder? Annars hittade jag en bok på rean om Vasaskeppet som vi ska läsa innan vi besöket Vasa, inom en snar framtid. Tror att Elias kommer att uppskatta ett besök där. Någon som varit där med sin 4-åring?

Just det, i morgon ska E få åka med 5-6 åringarna till Naturhistoriska. Han är ensam 02:a (förutom en kille med särskilda behov) på avdelningen och umgås bara med 03or på förskolan. Nu tycker fröknarna att Elias ska få möjligheten att umgås mer med 01orna ibland. Jag har varit lite besviken på att Elias automatiskt tussas ihop med de små, istället för med de stora, så nu får jag äntligen gehör för mina åsikter. Elias är nog en ganska mogen kille för sin ålder har jag förstått, och jag tror att han behöver lite mer stimulans än han får nu. Känns bra och Elias är glad över att få vara med de stora!

Elias nya passion är smålego, så jag har köpt lite på Tradera som ramlade ned i brevlådan i dag. Tyvärr blir det nog inte så billigt trots allt. Frakten tillkommer ju också, lätt att glömma...

I kväll är Greys anatomy tillbaka, hurra!!


Helgen snart slut

Barnen sover, eller åtminstone ligger de i sina sängar och maken är på bandy och jag surfar i godan ro!

Helgen har varit toppen! E var hos en kompis på 6-årskalas i går och hade jättekul och maken och jag bara småfnulade hemma tillsammans med lilla Malteman. I dag har vi varit ute och rensat ogräs i rabatterna och så har jag bakat tekakor efter Li´s recept. Blev förstås jättegott! Lugn och skön helg, kan inte bli bättre...

I morgon är det ny vecka och tydligen ska maken fara hit och dit, bl.a till Bryssel över dagen en dag. Är glad att han oftast kommer hem till kvällarna i alla fall. Jag och barnen har inga stora planer, men det dyker säkert upp något!

I kväll har vi förresten byggt LEGO med Elias, det är ju jättekul ju! Hittade en påse med småLEGO efter maken i förrådet.Måste köpa mer... Vi har mest DUPLO annars, såna där mellanstora bitar.

Malte kan gå!

Min lilla myra är nu 9 1/2 månad och han går alldeles själv och utan stöd! Han tar 7-8 steg innan han faller. Han är så tuff och orädd. Åh, så stolt jag är över min lilla bebis!

Ska försöka fånga stegen på bild nu bara!

Fredag igen

Skönt med en hemmafredag! Malte sover lunch och Elias har just satt sig framför TVn efter att ha ätit frukost. Tanken är att vi ska städa övervåningen i dag, inklusive Elias rum och när pappa kommer hem ska vi åka i väg och handla mat och present till Es kompis som fyller år i morgon. Lagom projekt tycker jag!

I går fick vi spontant besök av nätvännen med två små barn i mina grabbars ålder. Kul och trevligt för hela familjen!

Annars har jag just lämnat in önskemål om när jag vill ha semester. Det blir 4 veckor semester och en veckas föräldraledigt, midsommarveckan. Fs faster ska gifta sig i Falun och då passar vi på att se oss om i Dalarna på en gång, och firar även midsommar där. Kanske med Fs kusin med familj, det är ju hennes mamma som gifter sig. Vi vill gärna besöka Falu koppargruva, Zorngården och Carl Larssongården, som vi tyckt mycket om när vi varit där tidigare. Det är ju lite tid kvar, men det är kul att ha något att se fram emot!

Och så har vi bestämt oss! Vi åker till vännerna i Sälen nästnästa vecka, över en långhelg. Om vi fortfarande är välkomna förstås. Planen är att E ska få prova att åka skidor för första gången, hoppas att han vill och att han i så fall tycker att det är kul. Annars blir det skidåkning för framförallt Fredrik, som en gång i tiden brukade åka ganska mycket och var riktigt duktig. Själv hoppas jag på att få umgås en massa med vännen Stina och hennes 3 fina barn!

Nu ska jag ta och stavmixa Maltes lunch,. Han avskyr bitar i maten och ännu mer avskyr han stavmixern... Bäst att passa på när han sover.

Torsdag förmiddag

Morgonkaffet är gudomligt gott efter lämning på dagis och när Malte sover sött i vagnen utomhus!

Den där influensavarianten var visst rätt så lindrig om än väldigt jobbig i 1 1/2 dygn. Tror faktiskt att det var någon magvariant, trots att det bara körde i magen. Elias kräktes ju förra veckan och i går var det makens tur att ha orolig mage. Frossade gjorde även maken, men han tog Alvedon och jobbade ändå, eftersom han hade viktiga möten. Nåja, hoppas nu att lilla Malte klarar sig, för han verkar vara den enda som inte har haft det. Eller har han det, han kräktes en gång i lördags? Nog om detta!

Läser just nu Djävulen bär Prada och det är ju en riktigt underhållande bok! Rekommenderas om man som jag just nu vill ha enkel & underhållande litteratur.

Till helgen hoppas jag på att få alla nya fina me&I-kläder och så ska söte sonen på kalas hos en grannkille som fyller 6 år. Annars har vi inga planer förutom att som vanligt fylla skafferiet.

Känner mig lite håglös, inget är riktigt kul. Orkar inte ta mig i väg på saker, får inget gjort hemma osv. Det blir kanske bättre när solen skiner och allt känns lättare? Vi planerar att åka till Sälen nästnästa vecka, men har vi egentligen råd med det? Vi får nog ta oss råd, för det vore så roligt att träffa de kära vännerna med de tre barnen. Intensivt blir det med 5 ungar huller om buller.... Borde maila en massa, men jag orkar inte det heller...

Malte är redan biltokig

Malte ?r redan biltokig

Elias leker ute

Elias leker ute

Malte borstar tänderna

Malte borstar t?nderna

Influensa eller nå´t...

Sedan i går har jag haft frossa, ont i kroppen, yrsel och ostadig mage. Mild variant av influensa eller magsjuka som inte riktigt bryter ut kanske. Jag kan inte äta för då börjar det köra i magen, som kramper. Jag har sovit sovit och sovit och Fredrik har fått känna på hur hektiskt det kan vara att få ihop allt med mat och sömn och olika sysselsättningar. Han börjar se lite trött ut nu...

Vi var hemma hos barnens farfar i går innan jag riktigt förstod hur sjuk jag var, hoppas nu att inte fler blir sjuka.

Håll nu tummarna att barnen (och maken) klarar sig från det här!

Faran över?

Ja, jag hoppas det i alla fall... Nu har det gått 1 1/2 dygn sedan Elias kräktes sist och ingen av oss andra har insjuknat ännu. Skönt för vi har lite inplanerat i helgen som det vore kul att komma i väg på. Elias är sig själv igen nu och leker för fullt med lillebrorsan som kämpar för att hänga med i svängarna. Skönt för mamman som kan surfa och fixa lite på egen hand.

I eftermiddag måste vi åka i väg och handla. Det ekar tomt i kylskåpet... Något gott vill man ju ha på fredagskvällen.

Ha en bra helg!

Magsjuka

Elias har kräkts hela natten, stackarn! Nu inväntar vi nästa sjukling, undrar vem, det blir... Hoppas förstås att det för engångsskull bara blir en sjukling. E är i alla fall hyfsad nu, han är litegrann och dricker, men ligger på soffan och tittar på barnprogram. Jag känner mig lite kvalmig, men undrar om det är för att jag känner efter för mycket eller om jag verkligen håller på att bli sjuk... Maken är snart på väg till Göteborg och kommer hem sent i kväll, tänk om han insjuknar där borta... Vill helst be honom stanna hemma, men det kan man ju inte göra "ifall att" liksom.

Håll tummarna för oss!