Elias gör "på-låtsas-glass"

Elias gör


Far och son i solen på baksidan

Far och son i solen på baksidan


Vår i rabatterna

Vår i rabatterna


Om i helgen och i dag

I lördags for vi runt mest och handlade. Dels var vi och klippte liten kille som som vanligt satt fint och gjorde som frisören bad honom, kanske var det godisklubban efteråt som hägrade?? ;-) Sedan köpte sig maken en ny kostym och så handlade vi mat i en nyöppnad mataffär som hade fiskdamm till barnen. Sedan bar det av till BabyPlanet där vi köpte en skötbädd till Piff och en hårdlift till vagnen och så till sist åkte vi till Bauhaus och köpte färg, för nu ska här äntligen bli målat av!

I söndags sovvi först ut ordentligt och sedan tog vi en lasgom lång promenad i området och passade även på att köpa våffelsmet, och när vi kom hem åt vi förstås våfflor till lunch! Härligt att se och höra den smälta snöns vatten rinna. Efter lunchen parkerade vi oss på vår baksida i solen och njöt av kaffe/saft med bulle, utan att frysa det minsta. Sedan satte maken i gång med slipandet av väggarna i vårt sovrum, och Elias och jag lekte ute under den bullriga tiden av arbetet. På kvällen fortsatte maken med att grundmåla och jag hittade en spjälsäng på Blocket som maken ska åka och köpa i dag. Snart har vi nog allt till Piff tror jag!

I dag är Elias och jag hemma och har det bra. Elias har gjort "på-låtsas-glass" och vi har gjort russinmuffins. Jag har börjat på ny spännande bok: "Älskade Poona" av Karin Fossum och just nu leker Elias livliga leker vid sin fars gamla riddarborg. Sköna lediga dag!!


Fått snittid!!

Den 24 Maj kommer vår lilla bebis att titta ut, så nu är det nästan exakt 2 månader kvar!!!

Åh vad det känns häftig, läskigt och roligt!! Vill ju egentligen inte bli skuren i och vill inte stanna på BB mer än någon dag, får se hur det blir med det... Vill heller inte ha starka smärtstillande, men jag antar att jag kanske måste det efter den stora bukoperation som faktiskt kejsarsnitt är. Det är många tankar i mitt huvud... Vi ska på inskrivning 2 dagar innan. Tänker trycka på att jag vill ha en specialist som sätter spinalbedövningen. Barnvakten är bokad, det blir förstås Elias bästis: mormor! Vi kommer att lämna honom på kvällen den 23 Maj och så får han sova hos mormor i två dagar.

Sedan var vi på "Att få syskon"-kurs i går. Det var psykologerna Malin Bergström och Malin Alfvén som höll i den och det var intressant och roligt. Dock var det många som hade barn som var betydligt mindre än vår kille, vilket också innebar en annan typ av frågor än vi har. Tror att det kommer att gå bra för Elias att bli storebror, han är så klok och duktig våran lilla stora kille.

Cool kille med solbrillor

Cool kille med solbrillor


Vårt lilla radhus från framsidan

Vårt lilla radhus från framsidan


Lite av varje och bokrapport

I går var vi och gjorde ultraljud igen. Egentligen var syftet att ta reda på hur moderkakan ligger, men eftersom jag var tvungen att besöka toan innan och blåsan således var tom, gick det inte att se... Hursomhelst fick vi se vår lilla älskling och fick ett par nya idolbilder att sätta upp på kylskåpet. Ser ut som lilla Piff har uppnäsa! Världens finaste lilla bebis förstås! Lika häftigt är det varje gång att göra UL och man blir så märkligt medveten om att det är en BEBIS därinne. Precis som det inte känns ändå när h*n bökar runt därinne... *ler* Vi besökte även vår BM efter ULet och allt var bara fint. Hb är fortfarande högt och bra och blodtrycket lite i underkant, men helt ok. Magen växer massor och ligger numera en liten bit över medelkurvan. Tänk om de visste det mina kära arbetskamrater som dagligen talar om för mig att jag har så liiiten mage... Har visserligen stora bylsiga kläder på jobbet, men ändå, är så trött på kommentarerna!
I dag har jag varit på vattengympa och det var som vanligt väldigt mysigt om än lite jobbigt att ta sig in till stan. Tog mig en Souvlaki ochsatte mig i solen på Medborgarplatsen innan. Mmmmmyyys!

Nu en liten bokrapport

Jag som inte gillar deckare har precis upptäckt en författare som är riktigt bra i genren och det är Karin Alvtegen och böckerna jag har läst är: Skuld, Skam och Saknad. Alla tre är mycket bra, välskrivna och fängslande, men framförallt tar de lite oväntade vändningar emellanåt. Passar även på att rekommendera Unni Lindell när jag ändå är inne på duktiga deckarförfattare. Jag har en förkärlek för kvinnliga författare har jag märkt... En annan bok jag nyss läst ut är Alice Sebolds "Flickan från ovan". Boken är helt ok i mitt tycke, men inte riktigt lika bra som recensionerna säger. Jag har lite svårt för böcker som inte är helt rimliga, vilket också innebär att jag inte alls gillar Sci Fi och den typen av böcker och filmer.

Det var allt för i dag! ;-)

Bokrapport

Hade en plan, dvs att jag skulle berätta lite om böcker jag läser. Läser nog ganska mycket och det är det jag gör när jag får en stund över och på tåget till jobbet osv. Denna gång blir det 3 böcker jag berättar lite kort om.

Den amerikanska flickan av Monica Fagerholm
En augustprisbelönad bok som jag hade höga förväntningar på. Tyvärr motsvarade den inte riktigt mina förväntningar... Den var stundtals både intressant och spännande, men jag tyckte att den för det mesta var seg och svårläst. Språket är lite speciellt, om jag inte missminner mig är författaren antingen finlands-svensk, eller ålänning, vilket jag tror kan ha inverkat på språket. Dock kunde jag inte låta bli att läsa ut boken.

Konsten att vara Ela av Johanna Nilsson
Denna bok blev jag rekommenderad av nätvännen Britta att läsa och det är jag glad för, tack Britta! Boken är lättläst, välskriven och intressant. Jag hade svårt att lägga i från mig boken när jag väl hade börjat och var väldigt nyfiken på hur det skulle gå för huvudpersonen Ela. Det tog inte lång tid förrän denna bok var utläst och jag hade helst velat att den skulle ha varit betydligt längre.

Jenny S av Denise Rudholm
En mycket lättläst roman som jag i stort sett sträckläste. Kanske inte den mest välskrivna roman jag har läst, men på något vis fångade den mig i alla fall. Passar utmärkt för ett trött huvud som inte orkar tänka så mycket, utan bara vill ta till sig en enkel historia.


Trött och sliten

Är så glad att jag är sjukskriven på 25%, för det är knappt att jag orkar jobba tre dagar på rad längre. Det är min tredje dag i dag och jag orkar egentligen inte. Vi har haft tokmycket på jobbet och när det är så, finns det inget utrymme för att ta det lite lugnare för att man är gravid... Vi har haft folk i varenda skrymsle på akuten och skrymslerna har ändå inte räckt till... Man har fått sätta folk, som egentligen behöver ligga, i väntrummet och vissa undersökningar och behandlingar har fått vänta pga att det inte har funnits britsar. Det är sjukt och i måndags var jag så trött när jag slutade att jag knappt orkade ta mig hem. Hoppas det blir lugnare i kväll! Sedan är jag ledig i 4 dagar i alla fall. Sov 11 timmar i natt och känner mig fortfarande helt slut. Nej, nu ska jag sluta gnälla!

I morgon har jag min härliga vattengympa och efter det ska jag träffa ett stort gäng med Maj-06 mammor och äta på Pizza Hut. Det blir trevligt! Och på fredag ska jag och Elias åka till www.barnadiset.se och träffa en god nätvän (Hej hej Marie!) med två barn, en spädis och en treårig kille. Det ska bli jättetrevligt! Och i helgen ska jag försöka få min man att måla om sovrummet. Vill helst att det är klart tills Piff kikar ut. Själv tänker jag småpyssla och dona och serva maken... Ev. lånar vi ut prinsen, annars får väl han och jag försöka vara ute en del eller hitta på något annat.

Nöjd, mätt och belåten!

Har precis kommit hem från stan där vi har varit och sett "Skönheten & odjuret" och ätit en underbar (och riklig) middag på en trevlig grekisk restaurang. Musikalen var underhållande och trevlig, riktigt bra faktiskt. Frågan är om Piff tyckte att den var bra eller alldeles förskräcklig... Det var väldigt livat i magen under större delen av de tre timmar vi såg den nämligen. ;-)

Trevligt att få umgås med sin man på tu man hand under några timmar också! Just nu skjutsar maken hem mormor och sonen plaskar i badrummet. Ska återgå dit in nu!

Ha en fortsatt bra kväll!