Födelsedagsbarnet Elias

Födelsedagsbarnet Elias

Soppmiddag

Soppmiddag

Kaos i paketöppningen

Kaos i paketöppningen

Några av barnen varvar ned

Några av barnen varvar ned

Maltes första lördagsgodis

Maltes första lördagsgodis

Kalasbordet

Kalasbordet

5-åringen står upp när barnen sjunger

5-åringen står upp när barnen sjunger

Batmantårtan

Batmantårtan

Stora kalashelgen & djup sorg

Om du frågar Elias, har det nog varit en helt fantastisk helg om du frågar mig har helgen varit både fantastisk och helt fruktansvärd på en gång.

Vi börjar med det roliga då...  I fredags hade Elias kalas på dagis och han blev firad med fruktfat, ett litet paket och en fin fjäril som fröknarna hade gjort. Sedan gav Elias barnen en varsin ballong. Jag fick hämta hem en glad och mycket nöjd Elias på fredagseftermiddagen.

Jag skrev förresten min stora tenta i fredags, tyckte det kändes bra, hoppas nu bara att jag svarade tillräckligt ingående på frågorna. Det återstår att se!

På lördagen var Elias först på sin bollek och sedan kl.14 ramlade hans kompisar in. Tyvärr var det 4 st avhopp av olika anledningar, men vi konstaterade att 5 st kompisar nog vara ganska lagom. Fredrik var lekledare och fick barnen att leka ett par lekar. Bl.a en som han döpte till bajskorv... F ställde frågor och barnen fick bara svara bajskorv annars skulle de åka ut. Så här kunde det låta: -Vad äter du? -Bajskorv! Gissa om barnen kunde hålla sig för skratt?? inte ett dugg skulle jag säga. Sedan ordnade F en ballongbollek och så lekte de fritt ett tag och sedan var barnen trötta och avslutade med ett par avsnitt ur en Piff&Puff film. Malte tyckte förresten också att kalaset var kul, han trodde nog att alla barnen kom till honom...

I dag har vi haft ett släkt & vänner kalas. Elias har haft ett toppenkalas och har lekt massor och fått superfina presenter. Kvällen avslutades med att bästisen/flickvännen Ebba kom och så byggde de tillsammans ihop en rätt så avancerad legobåt. Jag är imponerad, inte visste jag att E var så duktig på sån´t!!

Sedan vill jag berätta en annan rolig sak innan jag börjar med det tråkiga. Malte har börjat prata på riktgt. Han kan göra sig förstådd. Pinne, kaka, kacka (macka), bajsa (!), Cajsa (fröken på dagis), rita, bil osv osv. Han satte t.o.m ihop sin första tvåordsmening i dag: Min pappa! Det bara exploderar nu.

Mitt i allt detta fick vi det mest fruktansvärda besked jag någonsin har fått. Es kompis lillebror avled på lördagsmorgonen, helt oförberett. Jag har gråtit emellan kalasen och är förstås alldeles förtvivlad. Det är sån´t som inte händer liksom, barnet var som Malte i ålder ungefär. Jag är så ledsen och förtvivlad för föräldrars och syskons skull!

En helg som har gått i glädje och förtvivlan alltså...

Tänk att denna nyföding har blivit 5 år...

Tänk att denna nyföding har blivit 5 år...

Se så fina gubbar jag har fått!!

Se så fina gubbar jag har fått!!

Elias äter våffelfrukost

Elias äter våffelfrukost

Elias öppnar paket

Elias öppnar paket

Elias 5 år!

I dag fyller min stora lilla prins hela 5år! Tänk så fort tiden går... Vi har gratulerat Elias på morgonen med sång, paket och våfflor till frukost och med BRIO Networker gubbar köpta från Amazon.co.uk som inte finns i Sverige ännu. Gissa om Elias är lycklig?! ;-) och vad han inte vet är att han kommer att få ännu mer efter dagis. Bortskämda underbara unge!!

På dagis är det maskerad i dag och Elias har på sig sin nya riddardräkt som han fick i morse. I eftermiddag är det Drop-in-fika för föräldrarna. Härlig födelsedag han får min kille! Hann inte fota honom i dräkten på morgonen, men bilder kommer sen.

Själv tentapluggar jag, tenta i morgon...

Kärleksporträtt

Kärleksporträtt

Alltså, jag är imponerad! Detta är ett (om det är någon som inte ser det...) porträtt av min äldste son, gjort av hans flickvän Ebba. Är den inte fin? Och ser ni ramen runtom? Hoppas verkligen att kärleken håller i sig, för detta är en fantastisk liten tjej på många vis!

Malte leker med potatis

image234


image232

Se så kul man kan ha med lite potatis och en kastrull, och mamma fick laga mat i lugn och ro! ;-)


Sunday bloody sunday...

Min lilla myra störtade från en stol han klättrat upp på och blödde ordentligt från mun och näsa. Det hördes direkt att denna gång har han gjort sig illa ordentligt! Stackars liten, han grät och jämrade sig ett bra tag efteråt och det tog nog en timme innan jag var säker på att vi inte skulle åka in med honom. I vanliga fall brukar han lugna sig ganska snart, men i dag kastade han sig av och an på ett nytt sätt och grät så att det lät som han skulle kräkas. Lilla Malte är tyvärr rätt van att ramla och göra sig illa och jag vill nästan gråta när jag ser hans megastora överläpp, stackars stackars Malte! Det verkar som tänderna har klarat sig, men tandköttet precis ovanför tandraden är ordentligt svullet och irriterat. Dagen har fortsättningsvis förstås inte varit så bra för Malte, han har velat vara i famnen och har ätit halvdåligt, glass är iaf gott.

Annars har dagen varit lugn, Fredrik och Elias har varit i väg och slängt sopor och handlat och jag har ägnat mig åt Malte och emellan varven försökt att plugga.

I går hade vi städdag i området och det blev inte mycket städat för mig, men Fredrik som är ordförande i samfälligheten hade att göra.

Duggorna klara!

Äntligen är mina 3 duggor avklarade och godkända! Fick göra om den på anatomin, den allra första då jag inte visste riktigt hur jag skulle plugga!

I dag har jag intervjuat en god vän angående förlossningsvården. Trevligt som sjutton var det med god lunch och trevligt prat kring ämnen vi båda gillar att prata om! ;-)

Annars är det bara bra! Grabbarna mår bara fint och jag trivs fortfarande med att plugga. Fredrik har tandvärk annars är det bara fint med honom med.

Elias har delat ut sina inbjudningskort nu och längtar som en galning efter kalaset!! ;-)

Åter till den vetenskapliga artikeln...

Fridfulla lördag!

I dag har jag och grabbarna varit på dagis och fotograferat de små. Malte blev överlycklig av att komma dit så fotograferingen gick som en dans! Tror att bilderna blev riktigt bra! Och tur som en tokig hade jag, att kläderna från MOLO som jag väntat på sedan i JULI (!!) kom i går. Malte hade tröjan med lammen och stjärnor på ärmarna och Elias hade den blå plyschtröjan med röda vantfickor och båda hade jeans till det. Så fina, förstås!!

Maken har varit och föreläst på förmiddagen, men har nu kommit hem.

I eftermiddag ska vi åka hem till barnens moster som fyller år. Elias ser fram emot att få leka med sina kusiner och att få se de 4 små bebiskaninerna förstås. Om någon är sugen på liten bebiskanin är det bara att säga till! Kanske kommer bilder om någon dag.

Just det, sedan har vi gjort klart inbjudningskorten till Elias kalas! Äntligen ska Elias få fylla 5 år, som han har längtat... Några är redan utdelade, till de närmaste grannkompisarna här omkring.

Älskling Malte!

Älskling Malte!

Älskling Elias!

Älskling Elias!