Förväntansfull 4-åring

Förväntansfull 4-åring

Present från farfar

Present från farfar

Barnkalas

Barnkalas

Intensiv helg

I lördags hade Elias sitt 4-årskalas för sina kompisar och det var en mycket förväntansfull liten stor kille som hjälpte sin mamma att pynta och fixa hemma. Hans sju bästa vänner kom, alla killar, och det var full rulle, fast på ett glatt och trevligt vis. Vi hade gjort marängtårtor med glass med "Bilar" ovanpå. Den var förstås poppis, fast i ärlighetens namn åt de inte så mycket tårta utan rusade snart i väg till Elias rum. Medan barnen lekte satt vi föräldrar, 5 st och fikade. Kalaset var intensivt men mycket lyckat, tycker både mamma och 4-åring! Innan hemgång var det förstås fiskdamm, med godis och klistermärken i påsen.

På söndagen var det dags för ännu ett kalas och nu var det  släkt och vuxna vänner, samt kusiner och Maltes kompis Rasmus. Full rulle även nu! Kusinerna Elias & Julius, kan verkligen konsten att trissa upp varandra... Nathalie som snart är 7 år är lite lugnare. Även på söndagen var kalaset väldigt lyckat.
Snacka om att Elias har fått mycket fina presenter under dessa dagar, nu har han att leka med ett bra tag framöver!

Annars har vi också hunnit med att köpa nytt element, för det vi hade i sovrummet havererade så att vi höll på att frysa ihjäl, och så har pappan varit magsjuk och mamman är rätt så förkyld. Puh! Skönt att vi snart åker till Kanarieöarna så att vi får vila upp innan julen är här med allt vad det innebär...

I eftermiddag är det utvecklingssamtal på dagis, det ska bli spännande! 

Spindelmannen & hans klistermärken

Spindelmannen & hans klistermärken


Elias öppnar paket

Elias öppnar paket


Spindelmannen skjuter spindelnät...

Spindelmannen skjuter spindelnät...


Elias 4 år!

I dag fyller min stora fina kille 4 år. Han blev väckt tidigt med sång, paket och tomtebloss. Först ville han inte alls vakna, men så småningom vaknade han till och då blev det fart på paketöppnandet vill jag lova.
I paketen fanns "Bilar"-spelet till xboxen och en ratt, två böcker, en "Bilar"-bil, klistermärken med "Bilar" på, Kängu & Ru till Nalle Puh samlingen, Pippilakan, ett Elias-puzzel (båten). På dagis firade de Elias i går och då åt de frukt och så fick Elias en fin fisk att hänga upp och en bok full med teckningar som dagisbarnen hade gjort. Firandet fortsätter i eftermiddag med Tacos till middag, en grodbakelse och en massa lek. På lördag blir det barnkalas, med 8 kompisar och på söndag kommer släkt och vuxna vänner. Mycket firande blir det!

I dag är det maskerad på dagis, så födelsedagsbarnet gick till dagis i Spindelmannendräkt, till hans egen förtjusning. Mamman kanske hellre hade satt finkläder på sitt födelsedagsbarn, men vad gör man... ;-) På dagis hade de dukat upp med grönsaker och dip när jag kom, så de får nog en festlig dag. Vid 14-tiden är alla föräldrar välkomna på Öppet hus, och det ska bli trevligt.

I morgon ska vi på 4-årskontroll och 5 månaderskontroll, för Malte fyllde faktiskt fem månader i går.

Intervju med Elias

1. Vad heter du?
** Elias

2. Var bor du då?
** På Teknikervägen 22

3. Hur många år är du?
** Tre, snart 4

4. Vad tycker du är roligt?
** Att rita & klippa

5. Vad tycker du är tråkigt då?
** Att vila

6. Varför måste man sova på natten?
** Jag vet inte...

7. Vad ska du bli när du blir stor?
** Superhjälte och polis

8. Vad gör en sån då?
** Superhjälte: Besegrar supertjuvar!
**Polis: Besegrar vanliga tjuvar, det är därför jag tycker dom är så bra.

9. Var kommer bebisar ifrån?
** Magen

10. Vad gör bebisar för något?
** Viftar med armarna

11. Har jag varit en bebis då?
**Ja

12. Vilka är dina finaste kläder?
** Spiderman och stålmannenkläderna

13. Vad önskar du dig av tomten?
** Batmanbil

14. Finns tomten? Var bor han?
** Jaa. I Nordpolen.

15. Vem är din bästa kompis?
** Felikx & Charlie

16. Vilket är det finaste ordet du vet?
** Jag vet inte

17. Det fulaste ordet du vet då?
** Dumma dig

18. Finns det något du är jättebra på att göra?
** Spela fotboll

19. När blir mamma och pappa arg på dig?
** När jag inte äter någonting

20. Vad ska du göra nu?
** Leka


Goa glada Elias

Goa glada Elias


Gratis godis!

Gillar ni godis som jag? Registrera er här och samla godis, alldeles gratis!

Förtydligande angående bilderna nedan!

Dessa två fina bilder nedan är tagna av majmamman Jenny som är fotograf, jag önskar att det var jag som tagit dem Li, men så duktig är jag inte tyvärr! Jenny tog bilderna när vi var hemma hos henne och fotograferades allihopa för någon månad sedan.



Min Maltemyra!

Min Maltemyra!


Världens finaste bebis!

Världens finaste bebis!


Malte övar rullningar

Malte över rullningar


Ny altan, plaskis, kalas & pass

Denna morgon klev vi upp kl.8, eftersom våra snickare skulle komma vid 9-tiden. I dag skulle äntligen vår altan byggas! Altanen där vi ska dricka morgonkaffet nästa sommar och dit vi ska fly under nästa sommars värmebölja (hmmm...) när hettan blir outhärdlig, som den var denna sommar ibland. På vår baksida blir det nämligen olidligt varmt när solen ligger på och vi har saknat en bra skuggig plats att vara på. Nu har vi en, för de var snabba och altanen är klar, bortsett från trappan och staketet mot grannen som också ska byggas.

Vid 10.30 drog vi i väg till "plaskis" där Elias som vanligt på lördagar, hade väldigt skoj. Det var sista gången, men nästa kurs börjar redan på nästa lördag och den ska vi förstås gå!

Sedan bar det av mot polisstationen i Flemingsberg där vi ansökte om ett pass till Malte. Oj så smidigt det gick och passet är klart redan om en vecka! Vi har tidigare gått till Kungsholmen och utfört våra passärenden, men nu är det slut med det, för där tar det alltid flera timmar... Om en månad bär det av mot Kanarieöarna!

Sedan hann vi vara hemma i ca en timme, åt lunch och inspekterade bygget, innan vi begav oss ut till Västerhaninge för att fira min syster Evalenas 43 årsdag och systersonen Julius 5 årsdag. Tårta och full fart på kusinerna och trevligt umgänge för de vuxna.

Sedan mötte vi upp en vän som glömt sin videokamera hos oss, innan vi åkte hem igen. Och när vi varit hemma en halvtimme var det dags för maken att bege sig på 40-årskalas. Kalaset skulle vara barnfritt så jag och barnen fick snällt stanna hemma. Jag och Elias har mumsat godis och popcorn och Malte har legat och övat på sin nya färdighet, att rulla från rygg till mage. Nu sover båda barnen och jag njuter av en skål godis och av att ha datorn alldeles för mig själv! ;-)


Fina-Elias!

Fina-Elias!


Malte-gos!

Malte-gos!


Kalasförberedelser

Om två veckor fyller min stora lilla kille hela 4 år och han har önskat sig ett kalas med "Bilar" tema. Gissa om han kommer att bli glad över kalas-kitet jag just fick hem som jag vunnit på Tradera. Servetter, muggar, tallrikar, ballonger och duk med "bilar" på och klistermärken,  serpentiner, & glitterstjärnor. Sedan har jag också beställt oblater med "Bilar" på, att ha på tårtorna. 9 barn är bjudna, får se nu hur många som kommer... Fick också hem ett "Bilar-spel" till xboxen, som Elias ska få och så ska vi köpa en ratt till. Tror att vi kommer att ha världens gladaste 4-åring den 25 Oktober. Återkommer med rapport om det... ;-)

Såå trött...

Vi har haft en riktig mardömsnatt med gråt och förtvivlan och har inte sovit många timmar totalt. Ammat har jag gjort minst varannan timme för det är det enda som har fått honom lugn. Han är småsnorig och blir arg av snörvlet och till råga på allt verkar han ha ont i magen också. Ska det verkligen bubbla om bajset?? Nu har han somnat, men ungefär var 10:e minut vaknar han och gråter förtvivlat. Har provat med koksalt i näsan för att se om det blir bättre, men då blir han arg och ledsen för det istället...
Tur att man vet att det blir bättre så småningom i alla fall!

Full rulle

I går hade vi besök av goda vänner som bor en bra bit i från oss. Av den anledningen ses vi alldels för sällan, men desto roligare är det att ses när det äntligen blir av. Familjen har tre barn i åldrarna 2, 4 och 6 år och gissa om Elias hade kul hela dagen och gissa om familjen V var ruskigt trötta vid 20.30 när gästerna åkt? Malte hade svårt att både äta och sova i går, så jag gissar att det blir mer av den varan i dag istället...

I eftermiddag ska Elias få ta med sin bästis hem från dagis, det blir nog roligt!

Så här många länder har jag varit i:


create your personalized map of europe or check out our Barcelona travel guide

Hittade den här länken hos Humla.

Elias äter glass en fin höstdag

Elias äter glass en fin höstdag


Mina fina killar gosar på golvet

Mina fina killar gosar på golvet


Malte i sin bumbo

Malte i sin bumbo


Sortering av kläder, boktips och ny kamera

Hemma hos oss pågår ett stort "sortera-barnkläder-projekt", äntligen! Hittills har kläderna legat i flyttkartonger huller om buller, men nu ska det bli ordning. Vi har köpt plastbackar med knäpplock och kläderna ska ligga i storleksordning. Underbart med ordning och så mycket fina kläder vi har! Skulle egentligen aldrig mer behöva handla kläder till Malte... I vintras hade vi påhälsning av någon liten gnagare i en av klädlådorna vilket resulterade i söndertuggade barnkläder och det tänkte vi undvika denna vinter om det går... Enda nackdelen är att vi har hela huset fullt med lådor just nu och jag är inte klar än på ett tag...

Vi har köpt eller rättare sagt beställt ny kamera! Det blev en
Canon Powershot G7, hoppas nu att den är så bra som vi tror! Passade på att beställa en varsin Mp3 spelare också när vi ändå var i gasen.

Nu till mina boktips! Har just läst ut Tillsammans är man mindre ensam av Anna Gavalda och den var verkligen mycket bra! Rekommenderas om ni vill ha en härtlig feelgood-bok som ni inte vill släppa ifrån er. Härliga personporträtt och en charmig historia. Läs den, kort och gott!! ;-)
Nästa bok är Martina-koden av Martina Haag. Rolig och lättsmält!

Vad härligt det kan vara när liten charmig och underbar bebis sover och stor fantastisk knasbubbla är på dagis! Snart är friden slut, så jag njuter allt vad jag orkar!