Elias vid stugan i Vimmerby

Elias vid stugan i Vimmerby


Sjuk Malte

Vi har haft en fruktansvärt jobbig natt, med konstant amning och gnäll och gråt mellan varven. Malte är snorig och täppt i näsan och har lite hosta och nyser. Kanske har han ont i kroppen också, vad vet jag, för han är i stort sett aldrig nöjd i dag. Han har bara sovit korta stunder på axeln eller i bärsjalen, men nu äntligen kunde jag lägga ned honom i spjälsängen utan att han vaknade. Puh! Får se hur länge det varar... Elias är ute och cyklar med sin pappa och jag passar på att bara njuta av att ha armarna fria.
Nej, så länge varade det (ca 3 minuter), nu gråter Malte igen....

Lördagkväll

Hej mina läsare! ;-) Skriver allt mer sällan märker jag, det kanske är naturligt eftersom barnen kräver sitt. Malte är allt mer vaken och vill bli sysselsatt och Elias babblar i ett. Härliga ungar!

Detta blir ett almänt babbelinlägg tror jag bestämt...

Har jag sagt att jag har bestämt mig för att plugga till barnmorska? Detta kommer i så fall att ske hösten 
-07. Det är lika bra att köra på när man redan har det lite knapert ekonomiskt tänker jag. Jag ser hursomhelst väldigt mycket fram emot det. Kan nog vara lite skönt att plugga när man har små barn inbillar jag mig, i alla fall med tanke på tiderna. Sedan måste man ju ta sig tid att plugga också, men det ordnar sig! Jag gillar ju att plugga och barn och graviditeter ligger mig väldigt varmt om hjärtat!

Elias har börjat på dagis igen, på sin nya 3-5 årsavdelning Dungen. Han trivs, men jag tycker nog att det är lite snålt med 15 timmar i veckan, han kommer ju inte riktigt in i det. Som tur är går bästisen samma tider, så de har varandra! Fröknarna verkar mycket bra tycker jag, och även Elias tror jag.

I dag har Elias gått på Simlekis (
Vattenhuset) för första gången och han trivdes som fisken i vattnet! Vi ska gå 8 gånger, tills i mitten på oktober alltså. De plaskade och lekte och simmade runt med sina flytringar. Elias har tidigare varit lite rädd för vatten, men jag tror att det håller på att släppa.

Malte håller på att bli förkyld tror jag. Han låter väldigt mycket i vanliga fall, vilket beror på trånga och mjuka luftvägar, som spädbarn ofta har. Men nu låter han ännu mer och hostar lite också. Gnäller mycket gör han och är inte riktigt nöjd någon gång. Vi får väl se vad det blir.

Åh, just det! I onsdags var Malte och jag på mamma-barn gympa på friskis för första gången. Det var roligt och väldigt jobbigt... Trodde nog att det skulle vara lite lättare i ärlighetens namn. Men nu ska vi gå varje onsdag, så det så! Och jag har skärpt till min kost och hoppas på att gå ned i vikt. Håll tummarna för mig!

Jag har väl inte berättat om vårt besök på Astrid Lindgrens värld heller? Vi var ju där förra helgen. Åkte ned på fredagen och checkade in på vårt underbara vandrarhem. Vi bodde i en egen liten stuga med kök, vardagsrum och två sovrum på övervåningen. Vandrarhemmet heter Söderhults vandrahem och bokas via Karl IX hotell i Vimmerby, rekommenderas varmt, inte minst för att familjen som har det, är supergulliga och priset är bra. Vi betalade 600kr/natt, men nu ska de höja till 750kr/natt. På lördagen åt vi frukostbuffé inne hos familjen innan vi åkte i väg för att göra Astrid Lindgrens värld tillsammans med makens kusin med familj. Vi hade det väldigt trevligt trots att det regnade och hann med att prata en del med sällskapet som vi för övrigt träffar alldeles för sällan. Även söndagen tillbringade vi där innan vi åkte hem igen. Elias favoriter var som vanligt Karlsson och Pippi, men även Ronja och Rasmus var spännande i år.

Näpp, nu får det räcka för denna gång! ;-)

God natt!

Gosplutt!

Gosplutt!


Liten sammanfattning

Det blir inte skrivet så mycket nuförtiden märker jag. Tänkte ta och sammanfatta vad vi har gjort sedan sist. Vi har varit på Skansen, alltid poppis hos Elias. Som vanligt tycker jag att det är för lite djur där, men miljöerna är fina i alla fall. Vi hade picnic med oss och köpte bara bullar där, betalde inträden och åkte någon karusell och ändå blir det tokdyrt, fattar inte! Vi har varit i Hågelbyparken och åkt bilar, lekt i lekparken och fikat. En sväng till kusinerna i Västerhaninge har det blivit och lekt och plaskat i deras pool. Elias har lekt på gården med alla barnen, sena kvällar blir det och därmed även långa sovmornar. Ett besök på Barnadiset har det blivit också, fast vi gillar Barnens planet bättre. Vi har varit och badat och shoppat och fixat hemma en del också och badat i poolen på baksidan hemma också förstås. Vädret har varit helt otroligt denna sommar, nästan för varmt emellanåt istället. På fredag i nästa vecka åker vi till Astrid Lindgrens värld och förhoppningsvis får vi sällskap av makens kusin Petra med maken Mikael och barnen Edwin och Lisa också, de bor i Småland.