Liten Maltemyra

Liten Maltemyra

Öppet hus på brandstationen i Huddinge

Öppet hus på brandstationen i Huddinge

Fredag kväll

I dag har jag pluggat hemma. Det är förberedelser inför omtentan som gäller och det går bra. Tentan är om en vecka och det känns som läget är under kontroll faktiskt. De andra tentorna är avklarade och godkända iaf.

Malte har haft en stökig vecka med ont i munnen (antagligen). Han har fått en del Alvedon för att orka, men i dag har han varit pigg och glad på dagis iaf. Det man undrar är hur lång tid det egentligen kan ta för 4 tänder att komma upp?

Elias håller på att planera sitt kalas, han vill gärna bestämma hur inbjudningskorten ska se ut osv. Och jag har beställt lite kalasgrejor från
bosieboo. Och utklädningskläder till grabbarna, den 25 oktober på Elias födelsedag är det maskerad på dagis och jag vet hur onödigt det är att klä ut Malte, men jag kunde inte låta bli... Dessa kläder blev det iaf, från kalaspinglan.





Annars då? Tja, jag vet inte... Har haft en episod i dag med flimmer för ögonen och svimningskänsla, så nu har jag huvudvärk istället. Har haft detta då och då i bra många år, det verkar som det är något jag får leva med emellanåt. Grabbarna bygger tågbana med sin pappa på övervåningen, och jag fick lite datortid...

Kvällen blir lugn, tror och hoppas att maken har köpt godis, kanske blir det lite vin också.

Sjuk liten Malte...

I dag hann Malte bara var 2 timmar på dagis innan de ringde och sa att han hade feber. Jag skyndade mig förstås till min lilla myra! Tur att jag verkligen satt de två timmarna och pluggade, för som tur var hann jag med att göra min del till grupparbetet som ska redovisas på tisdag.Puh!

Elias var hemma hos sin dagiskompis Lovisa i ett par timmar efter dagis och sedan åt vi klyftpotatis och kyckling med créme fraiche och grekiska kryddor. Kl.18 började Malte se ordentligt vissen ut, så då fick han gå och lägga sig. Nu har vi ätit glass med maränger och choklad & kolasås och Elias och Fredrik kollar på Asterix och här sitter jag!

Helgen blir nog väldigt lugn, med tanke på Maltes sjukdom. Tur att vi inte har något planerat!

Föll för Facebook-trenden...

Läste på Aftonbladet om den hysteriska trenden och kunde inte låta bli att registrera mig...

Fler som har Facebook? Lägg gärna till mig i så fall! ;-)

Har förresten sålt skötbordet och lagt upp några Traderaauktioner i dag.

Äsch, det är ju plugga jag ska göra i dag...

Lördagkväll igen...

I dag har jag haft en pluggdag, ny tenta på måndag. Den sista i raden av tre...  Äsch den första ska jag ju göra om. Denna gång är det embryologi och det är både lite svårt och roligt. Tror att det ska gå vägen på måndag, men än är jag inte klar... Har fått reda på en av mina praktikplatser nu, och det blir på Huddinge MVC, nästa termin tror jag det blir. Ska bli jättekul att få klämma på magar och lyssna på hjärtljud hela dagarna!! För varje dag jag går denna utbildning känner jag mig allt ivrigare att få komma igång på riktigt och komma ut i verkligheten, det ska bli så häftigt på alla vis!

Elias har börjat på Bollek i dag och tanken är att de ska prova lite olika bollsporter under terminen, fram till jul. Första gången var rolig i alla fall!

Och Malte håller på att få en massa tänder, två små piggar ute, men det verkar som han ska få 4 st nya. Annars fungerar det bra på dagis och jag fick t.o.m höra häromdagen att de är glada att de har "fått" Malte och det värmer förstås mammahjärtat. Dock har han börjat med att vara ledsen när vi lämnar, men det går fort över iaf och det är ju bra.

I morgon blir det mer plugg och fotboll på eftermiddagen för Elias och bandy för pappan på kvällen.

Bukett från Elias första fru

Bukett från Elias första fru

När vi kom hem en dag från Elias fotbollsträning hängde denna fina höstbukett på dörrhandtaget. Det var söta Ebba som hade plockat den åt sin Elias. Gulligt va?

För övrigt är Elias fortfarande kär i Ebba men har hittat en till tjej som är "samma söt och snäll" och enligt Elias. Hon heter Lovisa och är ny på Es avdelning på dagis. E & L, kryper tydligen in i vråer och pussas... En dag när Elias kom hem från dagis sa han:
-Mamma, jag vet inte vem jag ska gifta mig med nu, Ebba eller Lovisa!
Jag svarade förstås att han inte alls behöver bestämma sig nu, det är ju bara roligt att han har många kompisar att leka med som är både snälla och söta! ;-)

Dock hade det varit ett litet triangeldrama på dagis häromveckan när en av tjejerna ville ha E för sig själv, för det fanns inte plats för flera och den andra tjejen blev förstås ledsen. Tur att fröken ryckte in och hjälpte dem!

Fina Elias spexar lite

Fina Elias spexar lite

Lördagkväll

Här sitter jag med datorn och pluggpapper... Det är alltså tenta på måndag och denna gång känner jag faktiskt att jag har koll. I morgon ska jag banka in det sista och jag har goda förhoppningar att klara det faktiskt. Nya tummar tack!

Har nyss "ropat" in en sprillans ny Reima-mössa till lilleman för 46 kr på Tradera, inte dyrt! Och så har jag ätit glass och skrivit lite inlägg på "Barnkkläder" på Aff. Hur kan det vara så vansinnigt roligt med barnkläder?? Köpte förra veckan
denna underbara tröja från Småfolk och Malte ser ut som en liten karamell i den och så mycket beröm han får! Sedan köpte jag en höstoverall från Reima i veckan också, från Tradera. Perfekt att ha nu när det börjar bli lite kyligt och fuktigt.

I dag har vi förresten varit och ätit lunch hemma hos goda vänner och ätit en helt otroligt god Peruansk buffé, gjord på bl.a hemodlad chilifrukt. Mamman och frun i familjen är född och uppvuxen i Peru och kom hit för några år sedan bara. Som sagt, mycket god mat!

I morgon blir det 1-årskalas för kompisens lilla Lisa. Det ska bli skoj. Ska visa vad hon fick sedan när kalaset är över, i fall mamma Lotta skulle råka kika in här innan, vad vet jag...

Ha en god natt, det ska jag ha!

Det gick åt skogen...

Så, nu har jag sagt det och nu vill jag inte prata mer om det! ;-) Det är bara att bryta ihop och komma igen antar jag...

Ny tenta på måndag och måndagen efter det och så småningom omtenta, förhoppningsvis inte fler i alla fall...

Allt bara annars. Grabbarna älskar dagis båda två och det känns underbart att lämna dem när man vet att de har det bra. Helgen blir intensiv med träff med vänner och 1-årskalas och tentapluggande resten av tiden.

Måste plugga nu och sedan måste jag åka till biblioteket och låna en bok som ska vara inläst på måndag...

Tenta i morgon

Nu får jag inte in mer i huvudet, hoppas verkligen att den kunskapen jag har räcker. Jag har både begynnande mensvärk och förkylning och har dessutom sovit dåligt i natt pga lillprinsens förkylning...

Håll tummarna för mig nu, jag behöver verkligen det!