Dan före dopparedan

Här julstökas det för fullt, gissar att de flesta gör det i dag. Vi har handlat det sista, griljerat skinka, gjort revbensspjäll, gjort marsipanfigurer, skurat, dammsugit och plockat. Dessutom har vi hunnit med att ha en bil som inte startar och hunnit byta klappar med syrrans familj. I morgon kl.13, kommer våra gäster. Det blir min och Fredriks familjer som kommer, men inte min syster med familj. Elias blir enda barnet med full uppmärksamhet och alla paketen för sig själv! ;-)

Var och lyssnade på bebisens hjärta i går och det tickade på fint tack och lov! Har ju varit orolig pga blödningar, men nu känns det betydligt bättre och lugnare.


God Jul!

God Jul!


Julstök

Nu känns det som det var några dagar sedan jag skrev någon härinne, men jag liksom många andra, har fullt upp så här några dagar före jul.

I förrgår var vi och köpte en ny fin fotoskrivare, oj vilka fina kort det blir! Och så var vi på kusin Nathalies 6-årskalas på eftermiddagen/kvällen. Och efter det skjutsade Fredrik bort mig till en av mina kompisar där jag åt mat och vi tjattrade fram till 24-tiden, det var inte i går jag kunde vara vaken så länge, vad trevligt det var!

I går kom mormor hit och Fredrik och jag ägnade dagen åt att julhandla. Dels var vi på Toys r´us och handlade de tre kusinernas alla julklappar *pust och stön* och sedan handlade vi julmaten. Det tog bara 4 timmar och vi är nästan klara med julhandlingen nu, så skönt! När vi kom hem dekorerade vi pepparkakshuset, jag stekte köttbullar och sedan slog vi in alla julklapparna. Jösses vad trött jag var när jag gick och la mig, och vad ont i höfterna/bäckenet jag hade! I dag ska jag träffa en kompis i stan på eftermiddagen, vilket innebär att Elias får åka med mig in till stan och sedan åka hem igen med pappa, på en gång.

Det blir lite tufft att hinna med allt den här veckan, jag jobbar kväll tis-ons, så jag har gjort upp ett schema för vad som ska göras varje dag innan jul. I dag ska Fredrik och Elias köpa julgran t.ex, hoppas de hinner det bara! I morgon förmiddag ska jag göra en Jansson, osv.


Fredag igen

I går hade jag en dag på stan alldeles ensam, Elias var på dagis i några timmar. Jag började med ett besök på skolbiblioteket och hämtade reserverade böcker och sedan åkte jag in till stan och strosade runt. Framförallt var det en present till den lilla söta systerdottern som fyller 6 år nästa vecka och det gick ju bra. Det är alltid kul att få köpa söta kläder til en docksöt liten tjej, det är jag ju inte van vid! Sedan kollade jag förstås i en mängd andra affärer också, men handlade inte så mycket faktiskt. Lunchade gjorde jag uppe på Åhlens fik allra högst upp vid barnkläderna, klart mysigt och gott!

I dag jobbar jag kväll och heldag i morgon. Passar på att tvätta, plugga, surfa och bädda rent sängarna. Sån´t som behöver göras ibland!

På söndag ska lilleman och jag på kalas till bästisen Dennis, det ser vi fram emot!

Slarvig bloggare?

Märker att jag allt mer sällan hinner/orkar in hit för att skriva, men jag försöker så gott det går!  Att vara gravid, mamma till en treåring, plugga och jobba heltid tar på krafterna vill jag lova! ;-)

I dag har lilleman och jag haft en bra dag på stan. Vi hade egentligen bestämt att vi skulle ta bussen raka vägen till Skärholmens centrum, men Elias ville hellre åka pendeltåg till stan, så så fick det bli! Vi började med att äta lunch på Mc Donalds och sedan gick vi till Åhlens och gick på toa, det var nämligen superlång kö till Mc Donalds toalett. Sedan bar det av för shopping och det inhandlades present till Elias kompis, en brandbil. En buss som absolut Elias ville ha, men det får bli julklapp. Mammakläder till mig, ett par jeans och en tröja. Långkallingar till prinsen. Kortkallingar, tröja och byxor från POP. Present till min kompis som har fyllt år, en sån där bok där man kan anteckna vad man har bjudit vem på när man har haft middag. En riktigt fin bok faktiskt, hoppas hon gillar den! Sedan tog vi en paus och satte oss på ett café och åt äkta italiensk glass innan vi tog tunnelbanan hem, mums! Elias var superduktig och gnällde inte alls, satt oftast fint i vagnen bara. En mysig dag på stan har vi haft, men nu säger mina fogar ifrån, aj vad ont jag har!!

Sedan vi kom hem har jag faktiskt hunnit plugga lite också, på onsdag ska uppgiften var inne, eller rättare sagt ute på nätet.