Ett litet livstecken

Nu har det gått några dagar sedan sist och vad har hänt då? Jo, 1-årskalas hade vi och det var roligt och lyckat, tyckte hela familjen. Jag gjorde jordgubbsmarängtårta som tog slut i ett nafs. Malte gillade tårtan, men mest gillade han jordgubbarna, mums! Gästerna var mormor Berit, morbror Alex, farmor Kristina, farbror Emil, moster Nena & Anders och kusinerna Julius och Nathalie, Lotta & kompisen Lisa, Maria & Peter och polaren Rasmus. Farfar kunde tyvärr inte komma för han har åkt ned till Båstad för att öppna galleriet och renovera klart. I present fick Malte en sparkbil, en underbar kanin, en sån där gunga som står på marken, nya Bobuxtofflor, pengar, en leksakstraktor med släp som åker och tutar, små flygplan med magneter, puzzel, litet flygplan, träleksaker mm. Tack alla söta för att ni kom och för de fina presenterna!

För några dagar sedan åkte vi till Augustendals 4H-gård, det var nog i söndags, då det var strålande solsken och underbart skönt. Vi tog med oss Elias nya bästis Ebba, annars hade vi aldrig fått med oss Elias överhuvudtaget. De leker för övrigt jämt de där två, så ofta de kan och så länge de får. Där mötte vi goda vännerna Ola, Margarita och lilla Vincent som vi träffar alldeles för sällan annars. Trevligt att få picnica och umgås äntligen! Elias och Ebba får runt och tittade på djur och lekte på lekplatsen. En mycket trevlig park, rekommenderas!

Annars jobbar jag mest, men i dag har jag varit ledig (eftersom jag jobbar i helgen) och Fredrik jobbar. Självklart har jag varit och shoppat. Det blev sandaler till lilla Malte, en glasströja från Lindex till Elias och en fin skjorta till Malte att ha på bröllopet vi ska på i midsommar och lite annat förstås....

Nu längtar jag efter ett besked om antagningen till BM-utbildningen. Gud så besviken jag skulle bli om jag inte kom in, för jag vill så gärna plugga nu! Det är ok på jobbet, men för det mesta är det alldeles för mycket att göra som vanligt. och tyvärr är det nog så att jag inte längre brinner för akutsjukvården. Jag pysslar hellre om mina patienter än att bli avbruten för att gå på larm och på larmen finns inte längre något adrenalinpåslag som förr. Jag har sett det mesta *gäsp*...  Tur att det finns unga pigga alerta kollegor som mer än gärna går på larm, fast tyvärr behövs ju en rutinerad på varje larm också. Nu närmar det sig också en sommar på akuten som är full med sommarvikarier, åh hjälp! Kan man inte vända tillbaka och vara föräldraledig igen istället? Kanske inte uppskattas av maken förresten...

I helgen blir det nästan bara jobb för min del, men på lördag ska vi ut till min mamma efter jobbet. Hon fyller år i morgon.

Elias med sin nya bästis Ebba.

Elias med sin nya bästis Ebba.

Jag, Malte och tårtan

Jag, Malte och tårtan

I går fyllde Malte 1 år!

Min lilla bebismyra, tänk att han redan är ett år. På ett vis känns han så liten, på andra sätt har han blivit så stor... Han är en alldeles fantastisk liten person med massor av vilja. Numera springer han fram och dagarna kan inte bli händelsefulla nog för en nyfiken liten malte. Han älskar att vara ute och blir vansinnigt ledsen om dörren öppnas och han inte får gå ut. Han plockar med allt möjligt där ute, med blommor och stenar och med spadar och bilar. Inomhus är det bilar som gäller, brum brum och att vara med brorsan förstås. Även inne har han fullt sjå att plocka med saker, med burkar och lock och med sina saker som han lägger på alla möjliga och omöjliga ställen. Bakom elementet är en favorit, eller bland tidningarnma som ska till pappersinsamlingen...

I går firade vi Malte på eftermiddagen efter att jag hade kommit hem från jobbet. Jag och Elias hade gjort muffins som vi dekorerade med grädde och bär och det var mums tyckte Malte. Sedan fick Malte hjälp av brorsan att öppna presenterna. Av oss fick Malte kläder, underbara klossar från
raffigiraffi & böcker.

I morgon blir det kalas med släkt och vänner. Hoppas vi kan vara ute då och äta tårta. Jag har bakat bullar i kväll, så nu luktar det mums i hela huset. Nu väntar jag bara på maken som är ute och springer, så ska vi se klart en film (Meet the Fockers) och mumsa lite godis. I morgon har vi förresten bröllopsdag, men den lär vi försvinna in i myrans födelsedagsfirande, men det är inte illa det heller. En bättre present på den 5-åriga bröllopsdagen hade vi inte kunnat få förra året. Vi har dock köpt lite vin och rökta räkor att äta när barnen somnat i morgon!

Malte får hjälp med paketöppningen

Malte får hjälp med paketöppningen

Malte 1 år!

Malte 1 år!

Så här såg det ut när Malte fick sin lilla födelsedagstårta.

Hur äter man en sån här?

Hur äter man en sån här?

Elias på väg till ett kalas

Elias på väg till ett kalas

Syskonkärlek!

Syskonkärlek!

Arg unge!

Malte är nog troligtvis Stockholms argaste och bestämdaste "nästan1-åring" och jag fattar inte varför! Han går stadigt, sover ok, äter ok, är frisk och 8:e tanden har precis tittat upp. Blir det inte exakt som Malte vill blir han helt tokig och han skriker argt i högan sky och det händer hela tiden... Skönt på sätt och vis att jag får jobba mig igenom denna period! ;-) Maken var tokfrustrerad när jag kom hem i torsdags och sådan har jag nog aldrig sett honom förut. Man är så maktlös när man inte kan hjälpa den lilla människan att må bra. Man kan ju inte låta honom klättra ur stolen, leka med smålego, gå själv nedför trappan, vara ute dag som natt, strunta i att byta blöja och kläder, låta honom äta sten, inte ha honom i vagnen ibland, gå vart han vill osv.

I dag har vi varit på Utö och gissa vem som skrek i högan sky inuti cykelkärran?? Puh! Och lunchen på Värdshuset ska vi inte tala om. Vi var till slut tvungna att släppa ned monstret på golvet så han fick springa runt, lindigast för övriga gäster... På det stora hela var det trevligt, men rätt så tröttsamt också!

Ha en fortsatt bra kväll, nu ska jag se om mina tre killar skulle kunna tänka sig att varva ned lite så att den minsta får sova och den näst minsta bada. så att jag så småningom kan få min stora kille för mig själv i ett par timmar! ;-)


Byt elleverantör!

GodEl är en elleverantör som både har billiga elpriser och samlar pengar till välgörande ändamål. Följ länken här och byt du med:
http://www.buzzador.com/se/buzzador/godel.php?buzzador=fremal


Lördag förmiddag

Puh! En fredag kväll på akuten är sällan särskilt lugn, men intressant kan den vara iaf. Vilken arbetsplats... Jag hade med andra ord ett tufft arbetspass i går. Jag var larmsyster och gick på en massa larm och tog hand om en massa andra ordentligt sjuka och skadade människor. Allt från hjärtinfarkter, brutna lårben, kräkningar, fall från höga nivåer osv Hursomhelst har jag sovit som en stock i natt, har inte alls orkat hjälpa maken med välling och matande i natt och tjyvade till mig lite sovmorgon. Snart är det dags att åka till jobbet igen, jag börjar kl.14. Och i morgon kl.7. Men på måndag är jag ledig i alla fall. Just nu är mannen ute och leder arbetet på samfällighetsdagen/vårstädningen, Malte sover och Elias äter frukost. Så fort Elias har ätit klart ska jag skicka ut honom till de andra barnen där ute!
Näpp borde kanske få lite kläder på mig och duscha, så att vi också kan gå ut sedan när Malte vaknar.

Onsdag och ledig

I dag är det som omväxling min man som jobbar och jag är hemma. Mysigt att få lämna på dagis och natta Malte och ha lite egentid. Sedan ska det förstås bli mysigt att få umgås med barnen ordentligt också. Är ledig i morgon med, men sedan jobbar jag hela helgen och missar både melodifestival och vårfest i området. Stackars mig! ;-) I dag ska jag inte göra någonting, bara småpyssla hemma och njuta av ledigheten och av barnen.

Maken är lite knasig, i dag planerar han att springa hem från jobbet. Det är ca 1,6 mil... Fast å andra sidan är det inte så tokigt, iaf inte om man jämför med hur tokigt det är att springa Marathon sedan i Juni.... Han behöver träningen och han behöver komma hem från jobbet, två flugor i en smäll liksom. Jag som inte alls gillar att springa tycker att hela idén är alldeles skruvad!

Annars har jag beställt Crocs till mig och Elias som jag väntar på, kan de inte komma någongång! Beställde de från
USA till ett riktigt bra pris, minns inte exakt men runt 5-600kr för två par crocs och två jibbitz till Elias.

Hade möte med chefen igår angående nya "tjänsten" och fick höra att hon tror att jag kommer att passa bra för den, känns bra! Vi är 20 st av ca 250 anställda som ska ha den och får då lite nya arbetsuppgifter och befogenheter. Det är ingen chefsposition, men tanken är att vi ska kunna flytta runt personal och hålla kontakt med andra verksamheter på sjukhuset och massmedia när det har hänt något om det behövs. Ska bli spännande!

Altanen

Altanen

Så här ser vår framsida ut numera. Altanen byggdes i höstas och möblerna nu under våren och häromdagen köpte vi lite blommor. En finare dag har vi förstås dynor till stolarna och kanske t.o.m en matchande duk.

Mys- och lekhörnan under sängen

Mys- och lekhörnan under sängen

Elias "nya" rum

Elias

Så här ser Elias rum ut efter att han fått en loftsäng och ett skrivbord.

Liten rapport...

Det går faktiskt ganska bra att jobba, det är till och med lite roligt... ;-) Däremot är jag helt slut, jag var så gnällig och otrevlig i går att maken gav mig sovmorgon till 10 i dag. Så i dag har jag varit betydligt gladare! Jag fick höra häromdagen att jag kommer att få en ny position på jobbet och därmed ett litet lönelyft, det känns ju bra inför sommaren! Det handlar om att vi som har jobbat lite längre på akuten (och vill) ska ha en funktion där vi mer eller mindre leder arbetet på akuten och fördelar personal och löser problem som uppstår. Detta innebär att jag kommer att arbeta med patienterna bara ca 20% av min arbetstid. Jag tror att det kan passa mig som gillar att ha koll och att lösa problem.

Helgen har varit lugn och fridfull. I går var vi på
Zetas och köpte lite nya blommor som ska pryda vår framsida. Och så fikade vi förstås, det måste man när man är där, eftersom det är både mysigt och väldigt gott.

I dag har Elias varit på kalas hos granntjejen Ebba, fast han höll sig visst mest för sig själv eftersom det var i stort sett bara tjejer där och han blev blyg... Och så var det fotbollspremiär för honom också, fotbollsskolan (Segeltorps IF) startade i dag och det var visst kul för både sonen och pappan. Fredrik är tillsammans med andra föräldrar, tränare. Jag och Malte lekte på lekplatsen under tiden och när grabbarna kom hem, grillade vi korv.

Nu har Malte somnat och F läser saga för E och snart ska F gå och spela bandy.