Ny blogg!!

Jag har blivit medskribent i en barnklädesblogg, välkomna in och läs! Passar mig som handen i handsken skulle jag tro, barnkläder är verkligen min melodi.

Malte med lalle

Malte med lalle

Julklappsöppning

Julklappsöppning

Busprinsen

Busprinsen

Lyckliga Elias!

Lyckliga Elias!

Så var julen över då...

Tänk så mycket man laddar upp med julmat, godis, dricka och julklappar och rätt som det är så är det bara över. Tack och lov är det lite ledighet och nyår kvar iaf. Julaftonen förflöt väl. På morgonen var vi hos svågern på morgonen och åt tårta. Stackarn fyller alltså år på julafton. Vi passade på att byta julklappar åt barnen också eftersom vi de senaste åren av olika anledningar inte har firat jul ihop. Sedan åkte vi hem vid 12-tiden och Malte fick sova efter lunchen och vi andra tittade på Elias julstrumpefilm: "Familjen Robinson" och fixade inför mat och annat. Sedan kom barnens mormor och morbror och vi tittade på Kalle ihop. Sedan kom tomten till barnens förtjusning, nåja Malte var måttligt förtjust i tomten, men paketen var han lyrisk över... Han stod och hoppade jämfota och sa: Wow! Söta, söta Malte!  Elias fick några rejäla LEGO-lådor och var så lycklig över dem, han fick en massa annat också, men LEGO var helt klart det allra bästa han fick. Malte fick en stor Teletubbie som spelar och säger Ahhh (högt och ljudligt!!!) när man kramar honom, snacka om att han älskar den. Sedan fick han en massa annat också som han blev lycklig över, ett stort flygplan, en "Little people" Brandbil en stor mjuk Blixten Mc Queen mm. Elias fick också magnetix eller vad de heter, Apsolut Spunk datorspel, en robot, tuffa sängkläder mm. Barnen var mycket nöjda med julaftonen på kvällen, föräldrarna med, men också väldigt väldigt mätta...

På annandagen var vi hos farfar med sambo och där var också barnens farmor och farbror. Trevligt och en massa god mat och barnen fick ännu mera julklappar förstås.

Annars har vi tagit det mycket lugnt. Malte har en ordentlig hosta och har varit lite hängig, men nu är han på bättringsvägen iaf. Jag har shoppat på nätreorna, jätteduktig har jag varit! Får se om jag fotar sedan när sakerna har kommit!

I morgon ska Elias klippa sig och jag ska passa på att uträtta lite ärenden. Behöver visst en dagbok att skriva upp hur många spiraler jag sätter, hur många timmar jag är med på prentivmedelsrådgivningen och hur många bebisar jag förlöser framöver bl.a. Och så är visst året snart slut och vi behöver en ny almanacka har jag märkt...

Nyår kommer vi att fira med Lotta och Klas och lilla Lisa här i närheten, perfekt både för att det är mycket goda vänner och för att det är gångavstånd. Till och med maken kan dricka champagne! ;-) Lotta är gravid så vi kommer säkert att prata graviditet och förlossningar om jag känner oss rätt.

Listig julbordsenkät

Snodd hos Caya!

Pepparkakor - Lussebullar:
Skumtomtar - Knäck:
.Ischoklad - Marsipan:
Helst inget av det, men om man måste väja så...

Köttbullar - Prinskorvar:

Julkorv - Julskinka:
Älskar julskinka!
Lax - Sill:
Mmmmm, lax!!

Paradis - Aladdin:

Sylta - Pastej:

Glögg - Julmust:

Rödbetssallad - Dopp i grytan:
Usch för blött bröd!

Ris à la malta - Risgrynsgröt:
Risgrynsgröt. Det är så gott!

På skinkan: Äppelmos - Senap:
Senap är mums, så stark som möjligt ska den vara. Äppelmos, va???


GOD JUL!

GOD JUL!

Två peppisar

Två peppisar

Eller är det här kortet bättre att göra julkort av (redigerat då förstås)? Säg gärna vad du tycker!!

Pepparkaksgubbarna

Pepparkaksgubbarna

Skickade ut grabbarna i går för att försöka ta kort inför julkorten och det gick sådär... Efter lite redigering och fixande kanske det blir ok ändå, vi får se. Kanske blir det det här eller så blir det ett innekort i soffan istället...

Lucia

Sitter hemma i dag och pluggar, det var ganska längesedan nu eftersom jag har varit ute på praktik i några veckor. Skriver ett basgruppsarbete om sexuellt överförbara sjukdomar som ska vara klart nästa vecka. I morgon ska jag skriva om sjukdomen PCOS. Det ska bli ett arbete på typ 10 sidor som är skrivet på ett vetenskapligt vis som jag skriver ihop med två klasskamrater.

Annars har jag blivit med i en diskussionsgrupp för några EXIT-butiker och var på min första träff i veckan och det var mycket trevligt om man säger så. Vi var ett gäng tjejer som ägaren till butikerna hittade på nätet på ett barnklädessnack. Jag antar att ni som läser detta vet att jag är komplett galen och fixerad vid snygga barnkläder och gärna både handlar och pratar om dessa... Hursomhelst träffades vi i butiken i Sickla och blev bjudna på en sallad och fika och fick EXITs affärsidé presenterad och så. Sedan berättade ägaren att tanken är att vi ska prova deras kläder på våra barn och blir således sponstrade med en mycket generös summa att ta ut kläder i butiken för, mot att vi tycker till. Inte illa va? Jag är verkligen glad att jag lyckades hålla mig framme och kom med i gruppen...

Snart ska jag gå till dagis och sjunga med min lilla pepparkaka och titta när tomtenissen Elias går luciatåg och sjunger utomhus.

Foton kommer säkert ikväll eller i morgon!

Nu får det bli Lucia!

Nu får det bli Lucia!

Minstingen med favvonallen

Minstingen med favvonallen

Julmarknad på Grönan och lussebak

Puh! Så var det söndagkväll och så är man slut igen, som vanligt på söndagskvällarna (och alla andra kvällar) alltså... I dag har vi varit på Gröna Lunds julmarknad och var där redan när de öppnade kl.11. Det var helt ok tycker vi, fast julstämningen saknades. Vi hade regn istället för snö... Elias hade fått åkband och inträde från Ronald Mc Donald klubben (utlottning) så vi kunde bara inte låta bli att åka dit. Det var framförallt Elias som åkte karusell, men hans mamma fick i alla fall åka kärlekstunneln med honom! ;-) Malte fick åka någon variant på tekopparna, men han såg mest förvånad ut. Det var synd att de riktiga restaurangerna hade stängt, för vi längtade efter att få komma in och värma oss. Lunchen åts istället i regnet på såna där träbänkar, sådär med andra ord... Vi avslutade med att gå på fik precis utanför Grönan och där var det smockfullt och vår övertrötta minsting var minst sagt jobbig att ha med på fik... Han hällde ut läsk, kladdade med vårt fikabröd, försökte nå värmeljuset och kaffet på bordet, försökte klättra ur barnstolen osv. Bordgrannarna log och tyckte han var söt, men jag längtade mest till bilen...

När vi kom hem åt vi Tacos och sedan har jag faktiskt bakat lussebullar alldeles själv. Elias ville inte vara med och Malte fick inte vara med.

I morgon ska jag på studiebesök på KS på morgonen och senare på eftermiddagen ska jag vara med i en diskussionsgrupp i butiken EXIT i Sickla. Det ska bli kul! Vi har blivit lovade barnkläder för besväret... Jag som är tokig i barnkläder skulle nog ha varit med ändå, för jag bara älskar att prata barnkläder och handla till grabbarna.

Senare i veckan är det ju Lucia och på fredagen har jag inspark i skolan och på lördagen ska maken och jag ut och äta och titta på Gardell och barnen sover då hos mormor. Och på söndagen ska vi fira systerdottern Nathalie som fyller 8 år. Full rulle!

Tänker förresten mycket på en nätvän som just nu befinner sig i USA för att vara med i en rättegång ang. sin vårdnadstvist. Hon har tvingats vara i från sina 3 barn i ett år nu och hoppet är stort att hon kanske möjligen eventuellt ska tilldelas vårdnaden och få ta hem barnen till Sverige snart. Tänker mycket på dig vännen!

Liten sammanfattning

Jag har haft en riktigt bra, men också väldigt intensiv vecka. Jag har bl.a besökt en mammografimottagning en förmiddag och i dag har jag varit på studiebesök på ett andrologilaboratorium. Intressant! Och det bästa var de två hela dagarna jag hade på gyn.operation på SÖS. Oj vad kul det var! Jag trivs som fisken i vattnet i operationssalarna och hade jag inte påbörjat barnmorskeutbildningen hade jag lugnt kunnat bli narkossköterska, men troligen inte operationssköterska. Inte för att de har ett tråkigt jobb, tvärtom, men för att det är så mycket instrument och så är det ju väldigt mycket att serva doktorn. Operationer jag har sett har varit laparoskopiska operationer på äggstockar, skrapningar, aborter, tömning av böld i underliv och sist men inte minst två härliga kejsarsnitt. Jag njöt i fulla drag av både operationen och av att se bebisarna födas och jag är ännu mer övertygad om att det är barnmorska jag vill bli! Åh vad jag längtar efter att få förlösa!!!

Något som inte var lika kul, var att Malte i slutet på förra veckan fick en dubbelsidig öroninflammation och därför har vi haft några jobbiga nätter före och efter det. Men nu är han bra igen och det är huvudsaken!

I helgen hoppas jag på att få lite julstökat och bakat och så är planen att vi ska åka till Grönan på julmarknad. Får se hur mycket som blir gjort...

Nu ska jag hjälpa maken med kvällsstöket och så blir det väl IDOL-finalen som i de flesta andra svenska hem i kväll. Fast jag håller inte på någon av tjejerna, skulle aldrig komma på tanken att köpa någon skiva av någon av dem.