Kaffeabstinens...

Livet är hårt just nu mot en stackars koffeinberoende mamma... Har lovat min akupunktör att dra ned på kaffet ordentligt, helst vill hon att jag slutar men jag har lovat mig själv att jag får en kopp om dagen, den godaste... Huvudet känns tungt och tjockt, tror att jag vet varför.

Annars har arbetsdagen varit alldeles ok! Har varit på ortopedakuten i dag och det var nog det lugnaste stället jag hade kunnat vara på. Några få enkla åkommor bara, som vi enkelt tog hand om. Hade dessutom sällskap av en tjej jag inskolade på ortopeden, två extrahänder är aldrig fel. En bra och lugn arbetsdag på akuten alltså (de är få kan jag lova...) som avslutades med en härlig bär och marängtårta (firade av en tjej). Synd att jag inte fick något kaffe till bara!

Eftermiddagen har Elias och jag tillbringat på baksidan,där vi också åt vår middag sedan när Fredrik kom hem. Nu ligger lilleman i säng efter att jag har läst hans nya favoritbok: Halvan åker polisbåt.  Maken målar lite på förrådet, kanske borde jag göra honom sällskap... Vi får se. ;-) Skulle helst sätta mig i soffan med en kopp te istället.


Elias tittar på morgonTV

Elias tittar på morgonTV

Så här ser det ut på morgonen innan dagis. Elias tittar på TV och jag gör frukost och plockar och fixar. I dag är det en sån dag när jag lämnar på dagis kl.9 och sedan börjar jag jobba kl.13. Hinner oftast med kaffe, surfa lite, duscha, plocka undan och i dag har jag även hinnit med att packat och skickat kläder (Tradera) och klippt gräset. Jobbar alltså kväll i dag så det blir inte mer skrivet här i dag.

Ledig dag, shopping och akupunktur

I dag har Elias och jag en ledig dag. Vi började förmiddagen med att sova till, nio, äta frukost framför tvn, slöa, titta mer på TV och sedan klippte jag gräset och dammsög lite. Sedan dök mormor upp som skulle vara barnvakt när jag åkte in till stan för att få akupunktur och köpa "snabbskor" till Elias. Akupunkturen var skön och vilsam och precis som förra gången blev jag väldigt trött efteråt. Sedan rusade jag i väg för att hitta bra skor till Elias och det var inte det lättaste visade det sig. Till slut hittade jag ett par svarta typ gympadojjor med röd insida som var riktigt snygga i alla fall. Passade också på att handla ägglossningsstickor och vitaminer när jag ändå var i stan. Mötte sedan upp maken och vi tog sällskap hem. Sedan har jag ägnat eftermiddagen åt att maila folk som har vunnit mina Traderaauktioner och packat kläder och sedan kastade vi i oss lite spaghetti och köttbullar och nu nattar maken lilleman. Hoppas på ett par timmars lugn och ro i soffan snart, innan jag stupar i säng.

Linbana på Kolmården

Linbana på Kolmården


Söndag

I dag har vi storhandlat mat och köpt nya regnkläder till lilleman. Det var extrapris på Babyland och man fick fodrade vantar på köpet, så varför inte passa på?! Annars har vi haft besök av Elias farmor några timmar också så står en superstor köttgryta på spisen och puttrar. Känner mig nöjd med att ha fått lite gjort. För närvarande leker Elias i badet och hans pappa sitter bredvid och busar. En av Elias absolut favoritleksaker just nu är en vattenbana med en motorbåt. Till den önskar han sig en massa delar i födelsedagspresent. Får se om vi hittar några, banan är nämligen köpt i Danmark....

Heldag på Kolmården

Har precis kommit hem från en heldag på Kolmården, helt utmattad! Åkte hemifrån redan kl.8.30 i morse och vid 10.30 träffade vi alla från Fs jobb där och åkte gemensamt i buss på Safarin. Djuren visade sig på sin bästa sida, dvs kom riktigt nära. Sedan åt vi lunch tillsammans alla 140 pers på restaurang Safari, buffé. Helt ok, men ingen kulinarisk upplevelse direkt och dessutom var det läskigt trångt därinne. Efter det var planen att vi skulle gå på Delfinariet, men det gick inte, pga att det var så vansinnigt mycket folk där. Suck! Fick strosa runt och titta på de andra djuren innan vi möttes upp igen och det bjöds på fika. Vi avslutade med en linbanetur som var riktigt mysig. Solen sken hela dagen och alla tre är nöjda och glada över både dagen och att vara hemma...

Jobb & fredagkväll

I dag har det varit en alldeles vanlig jobbdag egentligen. Många och sjuka patienter och för lite personal, en del tragiska livsöden, trevliga och mindre trevliga patienter... Vi har haft avtackning av kollegor som ska vidareutbilda sig, med bullkalas. Hämtade Elias vid 16-tiden på dagis. Han hade roligt och var fullt sysselsatt med att leka i ett litet hus med en kompis. Eftermiddagen har jag egentligen mest ägnat åt att packa kläder jag har sålt på Tradera, det är lite jobb, men det blir också ett välbehövligt tillskott i kassan. Nu ska jag snart parkera mig i soffan, Elias ligger till sängs, men sover inte ännu. I morgon ska vi åka till Kolmården, Fs jobb bjuder på inträden och mat.

Akupunktur och zonterapi

Intressant upplevelse... Med anledning av svårigheter att bli gravid och stundande frysförsök tänkte jag att finns det något mer att prova så gör jag det. Lite nervös och trött efter dagens tuffa arbete knallade jag dit med öppna sinnen. Lokalen ligger centralt vid Drottninggatan så det var inte svårt att hitta. Väl där blev jag mött av  kvinnan som har stället och invisad i en ombonad lokal med kinesisk musik. Fick fylla i en hälsodeklaration och sedan diskutera kost med Marjatta och Tobias som de heter som gör behandlingarna. Jag blev avrådd från att äta vitlök eftersom det enligt kinesisk läkekonst kan motverka graviditet, där ser man... Kaffe, apelsinjuice och mango var andra saker jag skulle avstå från. Sedan fick jag tips på kosttillskott jag ska ta. Sedan började zonterapin som unge Tobias höll i, han klämde och knådade och hittade mina ömma punkter som är livmodern, nacken och ryggen. Sedan var det dags för akupunktur, den gjorde Marjatta som också är barnmorska och jag var förvånad över hur lite sticken kändes. Fick nålar i huvud mage och fot och sedan kopplade hon på lite el som gjorde att nålarna vibrerade. Sedan fick jag ligga i ca 15 minuter och slappna av och lyssna till kinesisk musik. Skönt faktiskt!


Efter behandlingen gick jag och fikade med en god vän och pratade om allt sånt man inte hinner prata om när man har barn med, urmysigt!


Nu är det sov dags!


Godnatt!


Köpenhamn

Köpenhamn


En sommarbild på mig

En sommarbild på mig


Även jag en bloggare...

Elias sover sött och jag passar på att göra min debut som bloggare. I dag har vi haft en slö och härlig dag. Vi sov länge, ända till kl.9.30 och sedan åt vi frukost framför tvn och bara hade det bra. Efter det packade jag lite grejor jag sålt på Tradera som skulle i väg i dag, medan Elias lagade mat på sin spis. Till lunch åt vi pannkakor med vaniljglass till Elias förtjusning. När vi hade ätit tog vi en tur med bussen till Stuvsta centrum där vi postade paketen och handlade lite mat och sedan åkte vi hem igen och åt lite frukt på trappen till huset och Elias cyklade lite på sin trehjuling. Sedan gjorde Elias en vurpa på cykeln och blev ledsen och då förflyttade vi oss till baksidan där vi njöt av lugnet  och solen  och bara hade det bra. Till middag blev det köttbullar och makaroner till lilleman och vårrullar till mamman. Efter det har Elias tittat på en ny Pettsson och Findusfilm medan jag har städat, fixat och surfat förstås. Maken befinner sig i Malmö, och kommer väl hem om någon timme eller så förhoppningsvis och då blir det te och mackor innan det blir sängdags. I morgon är det jobb och dagis och efter jobbet ska jag åka och få min premiärbehandling av akupunktur och zonterapi, spännande!


Hejsan hoppsan!

Tanken är att jag ska skriva här så mycket jag bara orkar, vi får väl se hur det blir med det!