Malte på ett fik i Dalarna

Malte på ett fik i Dalarna

Småsysslingarna pratar med varandra

Småsysslingarna pratar med varandra

Stilig Elias på bröllop

Stilig Elias på bröllop

Elias i Dalarna

Elias i Dalarna

Midsommarfirande i Falun

Midsommarfirande i Falun

Dalarna, midsommar & bröllop mm

Som vanligt längesedan jag skrev... Förra torsdagen åkte vi till Dalarna, närmare bestämt till Falun, där vi framförallt skulle vara med på Fs fasters bröllop. Eftersom bröllopet skulle hållas på midsommardagen valde vi att åka redan på torsdagen för att först fira midsommar där. Vi bodde i en stuga med två lägenheter som vi delade med Fs kusin Petra med familj. Vilken lycka för grabbarna Elias och sysslingen Edwin, oj vad de har lekt! Edwin är ett år yngre än E men det fungerade riktigt bra för det mesta. Edwin har även en lillasyster som är 1 1/2 år och heter Lisa. Än har Malte och Lisa inte så stor glädje av varandra, men det kommer väl! Eftermiddagen på torsdagen gjorde vi inte så mycket mer än att installera oss och ta det lugnt. På midsommaraftonen spelade vi Äventyrsminigolf på dagen och sedan på eftermiddagen åkte vi till en närliggande ort och firade midsommar på typiskt Dalarna vis med en massa spelmän och folkdräkter. Efter det åkte vi tillbaka till stugan och grillade med Fredriks kusiner Petra, Susanne & Teodor med familjer, samt det blivande brudparet Magdalena och Benke. Tyvärr duggregnade det, men att tränga ihop sig allihopa i en pytteliten stuga, var aldrig något alternativ... Trevligt som sjutton hade vi! ;-) Sedan var det midsommardagen och bröllopsdax, men innan dess ville vi avverka Falu koppargruva och det var ju trevligt, om än lite lång guidad tur. Malte somnade i Mei Taien på sin pappas mage och Elias blev kissnödig längst ned... Sedan bar det av till stugan för att äta lunch och göra sig i ordning! Väl framme i kyrkan som var en gammal fin röd träkyrka, bänkade vi oss för att njuta av vigselakten. Nåja... Vem kan njuta med en babblig sprattlig liten 1-åring i famnen? Det jag såg var väldigt vackert! Malte var iaf glad. Doden doden ropade han när prästen talade. :) Sedan åkte vi till stugan en stund innan middagen, och tack och lov somnade Malte och sov en timme. Middagen var otroligt trevlig med mycket sång och musik och middagen god. Barnen fick Happy Meal, till deras förtjusning. Trodde aldrig att jag skulle ge min 1-åring ett HappyMeal som han dessutom slukade.... Han åt definitivt bättre än brorsan. Vi lämnade festen vid 23-tiden, då Malte var tokledsen efter att ha blivit väckt i barnrummet av ett gäng glada spelmän. Vilken chock för honom! På söndagen åkter vi till brudparet och såg på när de öppnade presenter och sedan for vi trötta och nöjda hemåt! Det var liten om våran Dalarnatur det!

Annars är jag förkyld och lite trött och hängig. Grabbarna är ute med sin pappa och hoppar i vattenpölar. Skönt med en liten stund för sig själv. Har lediga dagar i dag och i morgon. På jobbet har semesterhetsen börjat. Min arbetsplats är full med nya sommarvikarier och flera avdelningar har stängt vilket resulterar i att våra sjuka & gamla patienter får ligga på en hård brits i all evighet innan man lyckats trolla fram en plats. Suck!

Jobb, familjeträff & annat

Ja, som någon kanske noterat har jag haft annat för mig än att blogga den senaste tiden. Förutom att jobba heltid har jag varit på en kurs om det nya triagesystemet ADAPT som vi ska införa på vår akutmottagning i höst/vinter. Det är tänkt att jag och de andra ca 20 koordinatorerna på akuten ska handleda övrig personal under införandet. Det blir roligt och intressant, om jag är kvar alltså... Hursomhelst tror jag att det kommer att bli bra! ;-)

Den här helgen har jag och mina killar varit på familjeträff hos en av mammorna på AFFs Maj -06, Jenny. Jenny har fotograferat alla 1-åringar och så har vi sjungit, ätit och bara umgåtts. Mycket trevligt att träffa både bekanta och "nya" ansikten! Och dessutom har jag snart nya fina bilder på min lilla myra. Det är ju
Jenny som har tagit både Maltes 4-månaders bild och bilden på magen. I maj var vi hos Jenny och tog 1-årsbilder och syskonbilder, ser fram emot att få se även dem snart. 

På torsdag åker vi i väg till Falun för att fira midsommar och sedan gå på makens fasters bröllop. Vi ska på i Lugnets stugby. Det blir nog trevligt alltihopa, men än så länge saknar jag kläder att ha på mig då och det bekymrar mig lite. På tisdag blir det en shoppingtur i alla fall.

Det var det för i dag!