Elias vid matbordet den 18 Jan

Elias vid matbordet den 18 Jan


Piffs första kläder! ;-)

Piffs första kläder! ;-)


Denna graviditet alltså...

 
I dag har jag varit hos både sjukgymnast och BM och det var bra besök får jag säga. Jag börjar på vattengymnastik nästa vecka och ska träffa läkare för att diskutera ev. sjukskrivning och planerat kejsarsnitt. Nya krämpor tillstöter nästan varje dag nu, se bara: illamående på mornarna är jag fortfarande, jag har rygg och bäcken ont, jag har en moderkaka som täcker inre livmodermunnen som troligen innebär att jag inte kan föda vaginalt (orsaken till alla mina blödningar kanske)och dessutom har jag fått åderbråck i underlivet. Enough is enough! Sjukgymnasten tipsade om stödstrumpbyxor som jag ska köpa mot den sistnämda åkomman, som kanske hjälper något. Annars lär jag väl få ha den där dunkande, onda, obehagliga känslan tills i sommar... Tur att det är så fantastiskt att få vara gravid trots allt! ;-)

Annars har jag köpt små söta bebiskläder till en liten en veckas bebisflicka i dag! Hittade ett litet underbart set i enfärgat rosa på Zara, med liten vit tröja till. Underbart fint!


Åter från sjukgymnasten

Jag hade tur och fick en mycket sympatisk och duktig sjukgymnast med en massa goda råd om vad jag ska tänka på för att underlätta framöver. I dag pratade vi bara och på tisdag ska hon känna på min rygg och bäcken lite mera. Hon föreslog vattengympa för gravida med bäckenbesvär och akupunktur eller TENS. Sedan förespråkade hon att jag skulle se till att bli sjukskriven framöver, minst 25 %. Vi får se vad min BM tycker på tisdag när jag ska dit.

Och vet ni, min examinationuppgift är ivägskickad så i kväll är det jag som njuter av soffhörnan med gott samvete! ;-) I morgon blir jag också hemma, med E på dagis och i helgen jobbar jag *suck*.

En annan sak, jag köpte vårjacka till Elias i dag. En från POP med fleecetröja. Dyr men väldigt fin! Brun jacka och turkos fleecetröja. Gammelfarmor betalar!! ;-) Och sen var Piff sugen på semla och vem kan neka sitt barn det??

Sjukskriven

I dag är jag hemma på grund av att jag har så fruktansvärt ont i min högra höft/bäcken. I går när Elias och jag kom hem hade jag så ont att jag bara ville gråta för varje steg jag tog och Elias fick hjälpa mig av med skorna. Så då bestämde jag mig för att vara hemma en dag och vila upp mig. Det är alltid som bäst på förmiddagen och sedan blir det bara värre och värre ju längre dagen går... Tanken är att jag ska jobba hela helgen, får se hur det går.

Annars är det mysigt att vara gravid. Piff sparkar allt oftare och i går när jag badade hoppade hela magen. Myyys!

Ska passa på att slutföra min examinationsuppgift i dag när jag ändå är hemma, den ska bara putsas lite på och snygga till referenserna så det klarar jag nog på en halvtimme eller så. Nästa vecka är sista skoldagen och sedan har jag förhoppningsvis mina 5 poäng i klinisk handledning!

UL-rapport

Var ju på morgonen i dag på rutin-ULet och allt såg bara fint ut! Dock var h*n inte så pigg på att röra på sig, så BM fick trycka till lite för att få lite rörelser på CDn vi spelade in. Morgontrött som mamma kanske? ;-) Annars stämde storleken med Bf-datumet och tydligen ligger min moderkaka lite för lågt så det blir nytt UL i v.28 (för om den fortfarande ligger så kanske det måste bli snitt) och dessutom fick jag veta att det ska göras fler UL eftersom det är en IVF graviditet och så gjorde de inte förra gången, men jag protesterar inte! *ler* Sedan gick jag och köpte två nya mammatoppar, jag är ju verkligen gravid...

Elias och Dennis

Elias och Dennis


Elias, mormor och tomten

Elias, mormor och tomten


Jul och nyår *sammanfattning*

Nu är det redan den 2 Januari 2006 och både jul och nyår är passerade.

Vi firade jul hemma hos oss i år, med min mamma och lillebror och Fredriks mamma och lillebror. Till fikat vid 13-tiden kom även Fredriks pappa med sambon Lars-Åke över en stund. Elias var förstås i centrum hela långa dagen och fick massvis med julklappar förstås, egentligen alldeles för många... Precis innan Kalle Anka kom tomten (min lillebror) och Elias var faktiskt rädd för honom. Han vågade knappt titta på tomten och gömde sig bakom en hand. När tomten skulle gå fragade jag om tomten kunde få en kram, men det fick han förstås inte. Kan du ta honom i handen då? Näpp inte det heller. Vinka då?? OK, fast bakom handen liksom...  Efter julklappsutdelning och Kalle åt vi en massa julmat och efter det lekte Elias med sina alla leksaker och vi åt choklad, ostkaka och bara satt och mös i soffan

Nyårsafton jobbade jag dag och kom hem vid 16-tiden. Vi tillbringade nyårsaftonen hemma, bara vi tre och hade det mysigt med trerätters och var helt avslappnade och inställda på mys. Vi åt Hummer Thermidor, Inbakad fläskfilé med vitlöksost och spenat och Parfait med hallon och choklad till efterrätt. Elias åt pommes frites med stekt kyckling, mums tyckte även han. Sedan strax innan läggdags för lilleman gick sonen och pappan ut och smällde aven raket medan den trötta mamman tog ett bad innan nattningen. Sedan slocknade faktiskt jag 21.30... Fredrik fick fira resten av vår 10-årsdag och nyårsaftonen alldeles ensam i soffan. På nyårsdagen började jag jobba redan kl.7, så det var väl lika bra att jag gick och sov så att jag orkade.

För övrigt mår jag bra, magen växer och jag känner rörelser. Tyvärr har jag fortfarande ont i min ena höft/bäcken. Så i morgon borde jag ta mig i kragen och ringa en sjukgymnast. Och så SKA jag plugga också, till min sluttentamen som ska lämnas in den 12 Januari.