Jag och bebisen

Jag och bebisen


Veckan som gått

Den här veckan har jag mest ägnat mig en del åt att fika och shoppa faktiskt. Måndagen var Elias och jag bara hemma och var ute och lekte. På tisdagen var jag med min mamma till stan och handlade presenter till Fredrik som fyller år på lördag, skor till lilleman, tyg till gardiner och lakan och lite annat. På kvällen gjorde vi klart bebisens rum, byggde TV-möbeln och fixade. Så dagen efter hade jag ordentligt ont i kroppen. På onsdagen var jag inne i stan och fikade på Vurma med några Majmammor, väldigt trevligt och gott! Efteråt gick vi till Babyplanet och där köpte jag en grön supergullig Barbapapabody till bebisen. Mmmm, kanske kommer ett foto sedan, vi får se! Torsdagen var Elias och jag  hem till MiaMaria med Josefin & Jonatan i Solgård, på förmiddagen, och lekte och där var även Katariina med Emma & Emil och Jenny med Daniel & Anna. Det blev en kort men trevlig träff eftersom vi var tvungna att åka hen för att jag skulle på min kära vattengympa, som för övrigt var lika mysig som vanligt. Och i dag är det fredag och jag har hängt upp bebisens gardiner, men annars tar jag det mest lugnt och vilar min ömma kropp.

I helgen blir det kalas för familjens födelsedagsbarn och Valborgsfirande förstås!

Magfotograferingen

Jag kom på att jag inte har berättat något om bakgrunden till fotograferingen av de gravida magarna, ska kanske göra det. Vi var 13 st gravida kvinnor som träffades hemma hos Jenny i Tyresö, förra söndagen. Vi har "lärt känna" varandra via ankomst Maj-06 på Allt för föräldrar och försöker träffas då och då, ibland över en pizza på Pizza Hut och ibland över en fika. Denna gång skulle vi alltså bli fotograferade av Jenny som förutom är höggravid, även är fotograf. Själva fotograferingen var faktiskt jätterolig, trots att jag trodde att det skulle bli mest jobbigt att klä av mig till underkläderna inför en massa nya vänner. Efter fotograferingen fikade vi och så hade vi visning av Me&I-kläder, självklart blev det en del beställt till lillgrabben... www.meandi.se  Sedan var det ett par av tjejerna som visade bärsjälar också och det är ju något att fundera på. Bilderna blev för övrigt riktigt bra, du kan se dem här nedanför!

Ang. Majmagar

Var tyvärr tvungen att radera förra inlägget med bilden på magarna, av respekt för någon som ville bli borttagen från bilden, därför försvann också alla gulliga inlägg från er. Tusen tack för alla svar jag fick på inlägget i alla fall, de uppskattades verkligen!

Kram!

Majmagar

Majmagar


Ny tillväxt gjord

Piff beräknas fortfarande vara 25% liten, men barnmorskan på ultraljudsenheten tror att det snarare är så att bebis har litet huvud och att det drar ned tillväxtsiffrorna. Både jag och Elias har haft små huvuden, så det känns rimligt. Jag har bestämt mig för att inte vara orolig! Bebis rör sig massor i magen och flöden och CTG är alldeles normala. Ska tillbaka om två veckor eftersom värdena är som de är, och det känns väl ok antar jag.

I dag är det strålande solsken och Elias och jag ska snart gå ut, just nu sitter prinsen och tittar på Meckar Micke och jag fixar med lite av varje!

Blir syskonen fina tror ni??

Blir syskonen fina tror ni??


Åter från BM och shopping

Som vanligt var allt mycket bra hos BM så jag rabblar inga siffror! BM tycker att det känns som bebis är lagom stor och det känns ju bra, även om tillväxtultraljudet ju sa annat... På torsdag blir det ju nytt UL, får se vad det säger.


Kunde inte låta bli att shoppa lite också. Det blev en hallonröd t-shirt till sonen som det står kram på och en matchande dito, fast body, till Piff. Gulligt! Sedan blev det faktiskt POPs skötväska också. Har tittat runt en del, men har inte hittat någon hittills som jag har fastnat för, men den här tyckte jag verkligen var fin, så jag slog till helt enkelt!!


 


Elias cyklar

Elias cyklar


Tjockis utanför vårt hus

Tjockis utanför vårt hus


Glad påsk!

Det har inte blivit så mycket skrivet här de senaste dagarna och det beror nog framförallt på att vi har varit lediga allihopa. Förutom att äta godis har vi ägnat oss åt att tömma datorrummet som ska bli Piffs rum. Gud så mycket gamla papper och skräp vi hade samlat på oss. Vi har slängt massor! Nu hoppas jag att myrorna vill komma och hämta 5 kassar med böcker och att vi får bokhyllor och TV-bänk sålt på blocket. Håll tummarna! Datorn har flyttat ned till vardagsrummet. Maken är på IKEA och köper en TV-möbel och när barnkammaren är klar ska vi även köpa nya garderober som ska stå i barnkammaren. Det händer saker hemma hos oss! Det är ju bara 5 veckor kvar nu tills lilla Piff tittar ut!! Vart har tiden tagit vägen?? Jag tror att vi har allt man kan behöva när man får liten bebis i alla fall.

I morgon ska jag till barnmorskan och på torsdag till specialistmödravården på Huddinge för ny tillväxtmätning. Bebis är välkontrollerad i alla fall, även om jag just nu inte alls är orolig. Det är full rulle i magen nästan jämt!

Nu har vi fått ordning på vår "baksida", utemöblerna och grillen är framme och vi har hunnit njuta litegrann i påsk i alla fall.

Ute och hämtar ved

Ute och hämtar ved


Boktips!

Har precis läst ut Håkan Nessers senaste bok "Människa utan hund" och måste säga att det var en mycket bra bok som gör att jag måste läsa mer av Nesser, och det bästa är att vi har fler hemma! Boken är spännande och intressant och jag var väldigt ivrig att komma vidare i boken, kunde med andra ord inte slita mig från den. Underbart att hitta "nya" författare!! Läs!!!

I väntan på mat

I väntan på mat


Glasspaus (3 av 4 barn)

Glasspaus (3 av 4 barn)


Händelserika dagar

Jag vet inte vart jag ska börja egentligen så det får bli med torsdagen förra veckan.  Då var vi på MamaMia, dels för sedvanliga kontroller och dels för ett tillväxtultraljud samt titt på moderkakan. Vi började med att titta på moderkakan och den ligger för modermunnen fortfarande, men det gör ju inget eftersom det ändå blir snitt. Sedan skulle hon mäta lilla bebis och fick det då till att bebis skulle vara ungefär 25% för liten. Skeptisk som jag är, eftersom samma sak sades om Elias, ber jag henne mäta en gång till och hon får samma resultat igen. Suck! Efter det går vi in till barnmorskan som tar de vanliga kontrollerna och mäter magen. Magen fortsätter att följa kurvan och hon ser förvånad ut över att bebis beräknas vara så liten. Det blir så att hon ringer till specialist mödravården på Huddinge och bokar in en tid dagen efter, för CTG och ev. ultraljud. Suck igen, för planen var ju att vi skulle åka till Dalarna/Lima tidigt på morgonen. Nåväl, vi får väl packa bilen och åka efteråt. Nu vet jag inte riktigt hur jag ska tänka, ska jag vara orolig eller lita kallt på att mätningen är lika felaktig som när Elias låg i magen?? Dagen efter är det alltså dags för CTG och där fick jag ligga i ca 30 minuter och den kurvan var alldeles utmärkt. Efter det blev det ett samtal med en doktor som förklarade att hon egentligen inte alls är orolig och att allt säkert är som det ska men att jag kommer att få gå på kontroller varje vecka fram tills bebis är ute. Det är bra att de är noggranna, men det känns allt lite onödigt, jag känner ju att det är full rulle därinne och det om något borde ju tyda på att bebis får den näring h*n behöver?! Ska tillbaka på skärtorsdagen för UL och CTG.

Nu bar det av till Dalarna äntligen, klockan har redan blivit 10 och vi måste åka och handla innan vi kommer i väg. Efter en massa strul, långlunch och lite åksjuke hos unge herrn kommer vi fram till våra vänner i Lima ungefär vid 17-tiden. Ganska snart är Elias i full gång med att leka med barnen (Amelia 5 1/2år, Eskil 31/2år & Kajsa 1 1/2år). Vilket paradis grabben har kommit till, en massa barn och en massa leksaker! Ni må tro att det var svårt att få honom i säng sedan! Vi kommer inte heller i säng så tidigt, vi njuter av god mat och fika och trevligt umgänge och stupar sedan i säng. På lördagen ger sig Fredrik ut i backarna i Kläppen medan jag kompisen Stina och alla 4 barnen roar oss både inne och ute. Vi skulle ha åkt i väg en sväng till Kläppen vi också med store tjejen låser av misstag in deras enda bilnyckel i bilen... Det var hursomhelst längesedan jag såg Elias gå på fullfart i flera dagar, han hoppade, sprang, stojade och hade så kul och varken han eller de nyfunna kompisarna ville att han skulle åka hem på söndagen. Hoppas verkligen att vi kan ses oftare framöver nu när de bor i Dalarna och inte i Björkliden, avståndet blev betydligt bättre för det ändamålet... Tyvärr slutade inte helgen så bra, för på natten till söndagen blev jag magsjuk och sprang massvis på toa, fick alltså sätta mig i bilen urusel i magen och lida hela vägen hem. Ville nämligen hinna hem innan Fredrik också skulle insjukna... Vilket vi hann, för natten till måndagen insjuknade Fredrik och på morgonen på måndagen även Elias. Så min måndag har INTE varit kul, och inte deras heller förstås! På kvällen har Elias i alla fall kunnat äta lite och än har han inte kräkts, så nu är det bara att hålla tummarna. Maken har klarat sig i några timmar också nu.