Kalasfin kille!

Kalasfin kille!


3 årskalas

Nu har sista gästerna gått efter Elias 3 årskalas,  och jag har satt på en diskmaskin. Vi har haft full rulle hemma sedan kl.14 då först Elias kompisar och kusiner kom, totalt 6 barn med föräldrar. Sedan droppade vänner in som inte har barn och även farfar med sambo, mormor och Fs och mina småbröder. Totalt har vi varit 15 vuxna och 6 barn och det har verkligen varit livat. Vi började med barnkalas och sjöng för Elias medan barnen satt vid bordet, sedan ett par timmar senare bjöd vi på en fantastiskt god kycklingpaj med sallad och bröd och efter det kaffe och tårta igen. Elias har fått så mycket leksaker att det faktiskt nästan blev för mycket om man får säga så.

Ska försöka rabbla upp vad han fick i dag:

*stor brandstation med stor brandbil, helikopter mm
*stor sopbil & liten buss
*stor polishelikopter och bil med båtsläp
*mellanstor polisbil
*Liten räddningstation med polis, brandbil, ambulans
*böcker
*Hockeyklubba med puck
*Fleecetröja
*Pengar på bosparkontot
*DVD-film
*Väggklocka med ko på
*Liten truck

Och nu har jag säker ändå glömt något. Elias är förstås överlycklig över sitt kalas, det behöver jag inte ens säga va?!


Och jag är slut! Jag fattar inte hur det kan komma sig att det alltid är så att jag hamnar i köket och F minglar runt??

Har haft en liten blödning i dag igen och jag är förstås väldigt orolig för det. Fast det har ju varit så den här graviditeten... Kräktes för första gången i morse, konstigt att man kan bli glad för sån´t! ;-)


I morgon ska vi bara vara hemma och käka tårt- och kakrester, och leka med alla saker! Kan behöva vila efter den här roliga pärsen!


Gräsänka

Maken är på konferens och jag har haft min pappiga son för mig själv, myyysigt! Alla kramar till mamma!!! ;-)

Har haft en bra dag på jobbet, min student hade sin sista dag och jag blev bjuden på Magnumglass. Hämtade Elias på dagis och hade en myseftermiddag hemma. Har dammat och vattnat blommor och bakat Nonstop-kakor och nu är det sovdags.

I morgon är vi lediga och ska städa och handla inför lördagens kalas.

Är fortfarande supersnorig, så nu ska jag ta mina näsdroppar och krypa ned i sängen! Nattinatti!!

Koncentrerad 3 åring!

Koncentrerad 3 åring!


Elias nya lyftkran

Elias nya lyftkran


Äsch, sjukskrev mig

Orkade helt enkelt inte med att gå till jobbet. Känner mig alldeles mosig. Har dock lovat att jag kravlar mig till jobbet i morgon. Det är min students sista dag då och hon har papper som ska skrivas på bl.a.

Supersnorig och supertrött

I går fyllde min lille prins hela 3 år!  Hämtade på dagis kl.16 och sedan hade vi paketöppning i vardagsrummet. Maken hade gjort mysigt med tända ljus och Elias njöt i fulla drag av att få många paket! Favoriten var som väntat den stora lyftkranen, men även den knallgröna plyschdressen var en hit. Nackdelen med att fira födelsedag på en vanlig dagisdag är ju att Elias inte helt orkade njuta av sin dag, han var lite för trött för det. På lördag blir det andra bullar, då blir det kalas, med både släkt och vänner! Jag blev lite ledsen när jag hämtade i går och det visade sig att de hade missat att Elias fyllde år. De ska fira honom i morgon istället, det blir nog bra det också!

I dag är min kära man hemma, han jobbar hårt med att måla om en av våra väggar och det verkar ta tid... Han har lovat att det är klart på lördag och det får vi verkligen hoppas, för nu ser det bedrövligt ut.

Jag är toksnorig och lika trött. Borde kanske inte gå till jobbet, men har inte råd att vara hemma. Suck! Får hålla mig borta från känsliga patienter i den mån det går.

Ska krypa ned i badet och läsa nya mama en stund, snart kommer mannen hem och börjar slipa.

Liten sammanfattning

Har det lite hektiskt just nu, särskilt med tanke på att jag egentligen inte orkar någonting... I torsdags kväll var jag ute på stan efter jobbet och handlade lite, bl.a köpte jag en ny vinterjacka i dun till mig och en fin orange tröja med cementblandare på till Elias. Efter shoppingen åkte jag ut med tunnelbanan till Tallkrogen där en arbetskompis till mig bor. Hon hade gjort i ordning en fantastisk fisk- och skaldjursgryta som vi 22 arbetskamrater mumsade på. Den trötta gravida frun åkte dock hem innan efterrätten serverades, trött som jag är. Skulle dessutom jobba tidigt dagen efter.

Fredagen blev en helt vanlig jobbdag, inget märkvärdigt.

I dag har vi varit och klippt den lilla prinsen, från att ha varit rufsigt lockig är han nu kortklippt och håret ser rakt ut. Jättefin blev han och han satt stilla som ett ljus på motorcykeln hela tiden! Som vanligt fick han en godisklubba efteråt. Sedan gick vi och åt lunch på Burger King och så införskaffade vi två par långkalsonger också, det börjar bli säsong för det nu.

Snart ska vi ge oss av till ett par goda vänner på middag. Det blir nog jättetrevligt skulle jag tro!

Världens lyckligaste!

I går var vi på Carl Von Linné i Uppsala och gjorde ultraljud. Jag var mycket nervös och det såg doktorn på mig. Han pratade inte så mycket utan tyckte att vi skulle titta direkt och då fick vi se pyttelitens hjärta slå! Helt fantastiskt att någon som är så liten kan ha ett hjärta som slår! Overkligt känns det, men fantastiskt underbart förstås! Någon typ av blödning finns i livmodern och det är lite oroväckande. Men trots allt sa doktorn att till 95% kommer detta att lyckas och det kändes bra att höra. Efteråt gick vi och åt lite lunch för att fira och sedan åkte vi till våra respektive jobb.

Hade en jobbig kväll på jobbet, men vad gör det, jag är gravid! :-)

Måndag

Nyligen hemkommen från BVC och treårskontrollen. Elias följer sin kurva, men ligger fortfarande en bit under "normalkurvan". 94 cm och 12,8 kg lätt. Helt perfekt är han! ;-) Inga problem med tal förstås, snarare brukar folk bli förstummade över ordförrådet.


Lilleman leker i badet innan middagen och hans hungriga mamma har just vräkt i sig mackor och youghurt. Jag orkar nog med middag snart också!


I morgon är det dags för mitt VUL. Vi ska vara där redan 9.30 så det blir till att åka hemifrån vid 8-tiden. Efter undersökningen ska jag jobba kväll, hoppas verkligen att det blir med lätta steg jag skuttar dit... Ska dessutom ha en studerande med mig f.o.m i morgon och två veckor framåt. Troligen hinner jag inte kika in förrän jag kommer hem på kvällen, om jag inte bryter ihop helt och inte kan jobba förstås...

För övrigt tycker jag faktiskt att magen växer, eller är det all mat? För hungrig är jag hela tiden... Tuttarna gör ont, magen moler och drar och jag skulle helst av allt sova minst 12 timmar per natt och det skulle förmodligen inte vara nog. Trött är jag med andra ord... Lätt illamående nästan hela tiden. Jobbigt på jobbet där en stor del av patienterna luktar illa på ett eller annat sätt. Alltså, jag känner mig gravid, men hoppas verkligen att ultraljudet säger detsamma för annars är jag totalt grundlurad av min kropp.

Åh! Jag har precis bokat en Ålandskryssning, tror knappt att det är sant för jag avskyr såna... Det här är i alla fall en De luxe variant med dubbelsäng, panoramafönster, tv osv. Trerätters och frukost ingår till priset av 599kr per person. Billigt va? Och mormor är förstås barnvakt. Tror att vi behöver lite tid för oss själva, jag och min kära make. Vi hinner aldrig prata till punkt numera.


Lite hopp fortfarande

Känner mig lite gladare och är hoppfull, men försöker också vara realistisk. Tycker att jag känner mig mer och mer gravid för varje dag, eller kan jag inbilla mig det?! Har blödningar då och då, men de är verkligen av det pyttelilla slaget och de kan ju komma från livmodertappen som läkaren sa. De tilltar inte i alla fall och jag har inte ont. Snart är det tisdag och då vet vi säkert....

Har jobbat i går och i dag och det är full rulle som alltid. Jobbar även i morgon förmiddag så det blir till att krypa i säng i tid, helst nu, så trött är jag.


Fredag och jobb

I dag är det en helt vanlig jobbfredag för mig... Har hela helgen framför mig med jobb och det känns inte alls kul. Jag har ju så mycket tankar i huvudet just nu att jag inte vet hur jag ska bära mig åt. Kanske hjälper det att jobba?

Ska ta en sväng förbi Sachsska barnsjukhuset och hälsa på min lilla systerdotter innan jag börjar jobba. Hon har ju en hjärnhinneinflammation och har varit inlagd i närmare en vecka nu. Stackars lilla Nathalie! Kanske blir hon lite gladare av presenten jag har med mig, hoppas det.

Nu blir det ett skutt ned i badet innan jag ger mig av!

Gynakuten

Försökte ringa gynakuten, men fick inte tag på någon där, så jag bestämde mig för att åka dit istället. Efter 4 timmars väntan i väntrummet fick jag äntligen komma in. Blev undersökt av en läkare med kandidat. Den första läkaren konstaterade ganska snart att jag har ett sår på livmodertappen och sedan när hon gjorde VUL blev hon plötsligt osäker och kallade på överläkaren. Tror ni jag låg och skakade? Det visade sig att hon inte var säker på vad hon såg, dels såg hon ingen hjärtaktivitet och dels såg hon två hinnsäckar varav den ena möjligen innehåller något med fosterstruktur. Överläkaren sa det samma, men han sa att det stämmer med tiden, dvs det kan vara lite för tidigt. Inget klokare alltså, han kunde varken säga att det var ok eller att det inte var det... Möjligen kan blödningarna bero på såret i alla fall då. Känner mig lite lugnare på något vis i alla fall och ser fram emot mitt VUL på fertilitetskliniken på tisdag.

Blöder

Är inte alls i form och blöder små skvättar då och då. Är helt övertygad om att detta kommer att gå åt skogen. Så här ska det inte vara om det är ok.

Sagoläsning

Sagoläsning


Min fina kille!

Min fina kille!


Söndagkväll

I dag har vi bara haft det lugnt och skönt, åtminstone jag... Maken har fått en hel del gjort som att måla, snickra, satt upp en ny lampa till förrådet osv. Jag är inte riktigt i form för det om man säger så. Tröttheten är förlamande och i huvudet snurrar många tankar. Varför kan det inte bli v.12 snart så att man kan få njuta lite av att ha en liten "pytteliten" i magen?! I dag är det 8 dagar kvar tills vårt VUL och efter det är det två veckor kvar till inskrivning. Trots att jag är så nojjig över missfall kan jag inte låta bli att tänka på namn, spjälsäng, förlossning, mjuklift till vagnen osv. Jag är nog lite knäpp i alla fall...

Det är hög tid att börja baka till Elias kalas snart också, kasta gärna goda och lättbakade recept på mig är ni gulliga.... *ler* Som tur är har jag en mamma som är fantastisk på att baka bullar, så det ska hon få göra hade jag tänkt!

Har i dag fått reda på att Elias söta kusin Nathalie troligen har fått Borrelia och ligger på sjukhus. Stackars lilla vännen! Hoppas hon blir frisk snart och att hon får komma hem i morgon! Har skickat en liten hälsning till henne i alla fall, som ramlar ned i brevlådan på tisdag.

I kväll ska maken spela bandy och jag ska läsa och sova, fantastiskt skönt! I morgon blir det en fasansfull måndagskväll på SÖS-akuten, roligare kan man ha vill jag lova...


Sköna fredag!

Har haft en ok dag på jobbet i dag. Dels har jag haft ett par extra händer med mig i form av en hospiterande sjuksköterska från en annan avdelning, och dels hade vi en dunderlugn förmiddag utan larm och med få dåliga patienter. Efter lunch blev det ett annat tempo dock...

Har ordnat med att gå upp i tid till heltid, detta kommer att ske till i November. Inte helt fel med lite extra pengar till jul, även om det blir pest att jobba heltid...

När jag skulle gå hem upptäckte jag att dagis hade ringt. Elias hade visst lite feber och var hängig. Hämtade lillsjukis och han är sig inte riktigt lik, men han är betydligt piggare nu i kväll kan jag säga och har ätit bra också.

I kväll blir det film och godis med maken i soffhörnet!

Onsdag och jobbdag

Sitter framför datorn och fnular med inbjudan till Elias födelsedag, tyvärr råkade jag skicka i väg inbjudan på datorn innan jag blev helt nöjd, suck! Ja, ja, informationen var rätt i alla fall... Barnen ska få riktiga inbjudningskort i alla fall, men de är inte riktigt klara ännu

Annars har jag en av mina "ta det-lugnt-förmiddagar" innan jag ska jobba kväll. Elias är på dagis och jag ska snart hoppa in i duschen.

Annars är allt fint faktiskt! ;-)


Heldagsutflykt

I dag har vi varit ute och åkt buss, tåg, tåg igen och buss för att besöka en kompis och hennes två killar. De bor i Viksjö och det är verkligen på helt andra sidan stan för oss. En timme och tio minuter tog det. Trevligt var det i alla fall och Elias lekte med Herman, som är jämngammal. Vi fikade och var till lekplatsen. Tyvärr var vi tvungna att åka alldeles för tidigt för att komma hem i hyfsad tid. Vi bestämde i alla fall att vi ska ses snart igen!

Nu badar Elias med sällskap av pappsingen och jag passar på att surfa lite innan det är dags att natta lillprinsen

Helgen äntligen slut

Har haft en tokhelg på jobbet med mycket blod och mycket stress. Det går det också och man känner verkligen att man kan göra nytta och det är ju inte fel mitt i allt elände.

Magen mår fint och jag känner mig konstant kvalmig och illamående, skulle helst vilja äta hela tiden, men det är nog ingen bra idé har jag en känsla av... Tröttheten är bedövande och magen moler och likaså ryggslutet. Kanske goda tecken, hoppas det i alla fall!

I går var vi hemma hos min syster som fyller år nu i veckan. Elias hade som vanligt kul med sina kusiner Nathalie snart 6 år och Julius snart 4 år. De har massor med roliga leksaker och Elias vet inte vart han ska börja! Ljudvolymen blir snabbt hög i min systers lilla trerummare. Mycket gott fikabröd och tårta var det förstås!

Maken spelar bandy med gubbarna i radhusområdet och jag ska snart röra mig mot sängen och upplösningen i min braiga bok!

Ledig i morgon och på tisdag, sååå skönt! Hoppas Elias kan tänka sig en sovmorgon i morgon.