Malte går med sin Läragåvagn

Malte går med sin Läragåvagn

Sova hela natten kur och annat

Vi bestämde oss för att vi inte kan ha nätterna på det viset vi hade... alltså fick jag sova på soffan i tre nätter och Malte fick ingen tutte förrän framåt morgonkvisten. Och vet ni, hittills har det fungerat! De två första nätterna var rätt jobbiga med en timmes vrålskrik på nätterna, men natt nummer tre vaknade han först vid 05. Hurra! Nu har vi visserligen haft ett litet bakslag i natt med en lång stunds vrål, men jag är förhoppningsfull. Nu verkar mjölken nästan vara slut också, så det var nog den amningen... Det lönar sig att vara målinriktad!

Annars då? Tja, vi var på bibblan häromdagen killarna och jag och lånade ett gäng böcker och Es favvofilm just nu, Lejonkungen. Sedan gick vi på Mc Donalds och fikade och så kunde jag inte låta bli att shoppa lite små söta kläder åt lilla M.

Läste häromdagen Jonas Gardells bok Jenny. Åh vad ungar kan vara grymma! Boken är plågsam att läsa, men mycket träffande och bra. Har ni inte läst de tre böckerna om Juha, jenny och gänget, så gör det! Borde vara obligatorisk läsning för framförallt alla föräldrar och lärare.

Till helgen ska vi till barnens farfar med sambo och dit kommer även de långresta sysslingarna till grabbarna, som bor i Rydaholm i Småland. Det blir trevligt att träffas, det blir inte så ofta av förklarliga skäl.

Helgen efter är planen att vi ska gå på spa och restaurang, jag och maken. Barnvakter blir mormor och morbror Alex tillsammans.

Dags att få lite gjort medan lilleman fortfarande sover sött i vagnen utomhus!

Superhjälten Elias

Superhjälten Elias

Elias på Lekslottet

Elias på Lekslottet

Malte på Lekslottet

Malte på Lekslottet

Tårtkalas

Tårtkalas

Mammans nya frisyr

Mammans nya frisyr

Kalasrapport

Så där jag... Nu är jag firad ordentligt på min 35-årsdag. Hade ett tårtkalas i går med närmaste släkten och allt avlöpte mycket bra. Jag köpte en färdig blåbärsmoussetårta som var mycket uppskattad och dessutom väldigt läcker att titta på. Elias lekte med sina två kusiner och vi andra snackade en massa. Malte fick en massa moster/morbror-mormor-farmor-morbror-farbror-kusin- gos och det var det flera, förutom Malte som uppskattade... ;-) Jag fick presentkort i klädaffärer, precis som jag önskat mig, så en ledig lördag ska jag ge mig ut på shoppingtur, gärna med lite sällskap av vännen Maria! Avslutade kvällen, när alla gått hem, med att äta Tacos och sedan bakade Elias och jag en AnanasTosca till söndagens Brunch.

Ja, och i dag har vi alltså haft Brunch hemma. Klockan 11 kom Maria, Peter & Rasmus, Lotta, Klas & Lisa och Camilla & Peter. Brunchen innehöll Bagels med philadelfiaost och lax alternativt skinka eller parmaskinka, amerikanska pannkakor med sylt och/eller lönnsirap, fruktsallad, smoothies, kaffe/te, grönsaker, juice och AnanasTosca. Det var supertrevligt och det här med brunch är verkligen ett bra sätt att träffas på, så trevligt och avslappnat och så har jag ju världens bästa vänner också! Presenter fick jag också. Jag fick en bok: Djävulen bär Prada, två kaffekoppar från
Filippa K och Rörstrand (måste köpa fler, för vad snygga de är!) och ljushållare, finchoklad och badsalt. Tack söta ni om ni mot förmodan är här och läser, toppenpresenter alltihopa!

Nu har Malte slocknat efter mellisgröten och E och F åker pulka. Själv är jag glad trots att jag sovit uselt och har grym mensvärk. Malte är nämligen hostig och snuvig och då blir ju inte sömnen bättre precis...

Grattis till mig!

Fyller 35  idag och har blivit firad med mysfrukost med tända ljus, choklad, ny tröja och så får jag ett besök på centralbadet med behandling och ett besök på restaurang GRILL (Melker Anderssons) efteråt . Har just mumsat finchoklad från Chokladfabriken tillsammans med kaffet och Malte sover gott i vagnen utomhus. Myyyys!


Maken fick ett par supervarma Goretex-handskar i Alla hjärtansdagpresent, köpte likadana till mig själv som han blev avundsjuk på igår.... ;-)


Elias fick ett Puzzel med "Bilar" på. Malte fick inget alls, men han får ju massor med mammagos i dag istället.


Ha en bra dag, själv ska jag inte göra något särskilt alls!



Ny frisyr, Me&I-visning mm

I lördags var jag in till stan och klippte mig och jag klippte mig rätt så ordentligt också.  Enda sättet att undvika att jag sätter upp håret i en tofs är att klippa det så kort att jag inte kan... Nu är det axellångt och uppklippt runt ansiktet. Det blev väldigt lockigt och helt ok faktiskt. Kanske det kommer ett kort efter helgens två kalas kanske?! ;-)

På söndagen hade jag mitt Me&I-party och på morgonen var jag glad och förvantasfull och trodde att vi skulle bli 9 pers med mig. Tji fick jag, för tjej efter tjej lämnade återbud under dagen, och en del bara inte kom... En del hade giltiga skäl, och andra vet jag inte. Såå tråkigt när man anstränger sig och bjuder in och bakar och fixar. Jag är faktiskt riktigt besviken, men trots det blev det väldigt bra tycker jag. 4 tappra shoppare och jag, shoppade nog så att säljaren blev nöjd i alla fall. Jag vågar inte ens nämna hur mycket jag handlade för...

I dag har jag varit i Huddinge med Maltemannen och handlat lite mat och nya vantar. Jag frös så fruktansvärt om händerna att jag var tvungen. Ingen hit att frysa i pulkabacken... Köpte också en varsin present till mina två största killar. Den minsta får inget, för han behöver inget. Sedan åt vi lunch på Mc Donalds, helt klart bästa stället i Huddinge C att ge liten bebis mat på. Efter dagis gjorde Elias och jag Alla hjärtansdag kort till mormor och farmor. Vi klippte ut hjärtan ur färgade papper och klistrade upp på kort och sedan satte Elias på färgglatt glitterklister på dessa. Enkelt och fint!

Lite av varje:shopping, komplimanger osv

Nä, den där natten när jag fick sova 5 timmar var visst en tillfällighet... *suck*

Nog om det! På söndag ska jag ha
Me&I visning och det ska bli trevligt! Har sett kollektionen i verkligheten redan och kläderna är underbara, det kommer att bli dyrt... Maken har dock godkänt shoppingen redan! ;-)

Om några dagar blir jag 35 år. Det ska firas till helgen med tårtkalas för våra familjer på lördagen och på söndagen med brunch för mina närmsta vänner med familjer. Själva födelsedagen (onsdag) finns det ingen plan för, hoppas att maken hittar på något även om det i ärlighetens namn inte är hans starka sida att överraska. Han är så där förnuftig på något vis. Det enda jag önskar mig är sömn, men det blir förmodligen svårt att ordna så länge miniVoltaire vill ha tutte nätterna igenom...

I dag hade jag tänkt att åka till Huddinge med grabbarna och äta på McDonalds och handla mat, men det skjuter vi på tills i morgon. Malte lekte en bra stund med Elias i hans rum (Hjälp vad stor han har blivit!) medan jag dammsög, klädde mig och plockade med tvätt och sedan somnade den lilla natterroristen gott i sin säng efter lite tutte. Planerar att dammsuga nedervåningen också och sedan plocka lite så att det är fint inför helgen. I morgon ska jag förresten klippa mig, det var verkligen på tiden...

Just det, shoppade en del på nätet häromdagen, kolla:
Till Elias:
Molo, biltröja

Till Malte:
Molo, biltröja
Och så köpte jag tre tröjor från: Ej SikkeLej från LeaMilla i Danmark : Luftballongströja (Turkos)
Regnbågströja (orange), trädtröja (orange)

Längtar så efter leveransen!

Måste också berätta vad jag fick höra av en mamma på dagis. Hon sa att alla vill leka med Elias för att han är en sån bra kompis och det gjorde mig så oändligt glad! Då har vi gjort åtminstone något rätt, eller hur?! Samma dag var det en annan mamma som tittade på lilla Malte inbylsad i vinterkläderna och sa: Nämen det var det sötaste jag har sett i hela mitt liv!! Vilka ögon. Det visste jag ju, men vad glad man blir!

Ha en bra dag!

Sömn!

I natt sov Malte 5 timmar i sträck mellan 23.30 (efter amning) och 4.30. Helt underbart och jag fattade ingenting när jag vaknade... sedan ammade han två gånger till innan vi klev upp vid 7. Kanske finns det hopp?? Är glad för natten som var och har inga höga förväntningar på kommande natt, det kanske bara var en tillfällighet. Efter att ha ätit dåligt i en vecka har han i alla fall äntligen ätit fullt igen, det ger ju i alla fall schyssta förutsättningar för sömn.


Ville bara säga det.... ;-) 


Hej hallå!

Här sitter jag med en kopp kaffe och några godisbitar från gårdagens påse. Malte har nyss somnat och Elias och Fredrik är och åker skridskor. Skönt med en liten stunds husfrid!

I fredags var vi på mamma-bebisträff med några ur gänget maj-06 från AFF. Söta
Ulrika/Fluffyn hade gjort en god tomatsoppa och kladdkaka till kaffet. Mycket gott och trevligt! Insåg när jag kom hem att Ulrika fyllde år, så synd att jag inte visste det så att jag hade kunnat gratulera ordentligt. Grattis än en gång vännen, om du är här och läser! Elias var också med och hade jättekul med vännen Arvid som är ett år yngre.

I går var Elias och jag på gympan som vanligt på morgonen. Vet inte om jag har berättat om den, tror inte det. Det är en pappa på en annan avdelning på dagis som hyr den närliggande skolans gympasal en gång i veckan och för 100kr per termin, får barnen på dagis komma dit och klättra, hoppa och spela boll. Det är faktiskt jättelyckat! Efter det gick vi hem och åt lunch och sedan kom mormor och hälsade på. Maken åkte i väg själv och handlade lite mat. Sedan åt vi Sandras Grekiska delikatatess panna och mumsade godis till Melodifestivalen, mums!

I dag har vi inte bestämt vad vi ska göra. Maken och jag är sugna på att åka till Skärholmen och äta lunch i foodcourten, kanske blir det Heron City och Barnens planet eller liknande efteråt. Vi får se vad det blir!

Det var längesedan jag recenserade en bok, och det beror på att min sömnbrist inte gör mig så där jättesugen på att läsa på kvällarna. Hursomhelst håller jag på med en trevlig trilogi, lättläst och mysig, av Nora Roberts. Böckerna heter Solens diamanter, Månens .... & Havets safirer. Rekommenderas om man inte är ute efter något finlitterärt utan nöjer sig med skön avkoppling i charmiga miljöer. Böckerna utspelar sig i Ardmore på Irland och handlar om de tre syskonen Gallagher som äger byns pub och deras liv.