Min praktik och annat

Det är fantastiskt att få den stora förmånen att få vara med och förlösa små nya medborgare. Varje förlossning är helt unik och alla bebisar är helt ljuvliga! Jag har nu förlöst 8 st bebisar, mest pojkar och känslan att ta emot barnet är heeeelt fantastisk, det går inte ens att beskriva hur det känns... Makalöst! Jag lär mig massor hela tiden och jag är så slut när jag kommer från förlossningen att jag knappt har någon energi kvar. Jag längtar efter att bli lite mera haj på vissa saker bara! ;-)

Elias har fått träffa sin fröken han ska ha i förskoleklassen och han tyckte att hon var trevlig och verkar glad och stolt över att snart börja i skolan. Om ett par veckor är det möte i skolan, det blir spännande!

Malte, killen med humörsvängningarna, mår bara fint! I morse hade han en glad och mysig morgon, förutom kampen om mössan då.

Vill rekommendera en bok: "Mig äger ingen" av Åsa Linderborg. En mycket kärleksfull och välskriven biografi om Åsas uppväxt. Rekommenderas varmt!

Annars är jag förkyld och lite hängig. Tog en rätt så lugn pluggdag i dag, för att komma i fatt. Hoppas jag är pigg och alert i morgon igen.

Vi har förresten börjat planera sommaren. Det blir en tur till Vimmerby och
Astrid Lindgrens värld, där vi stannar på vårt favvovandrarhem Söderhult i tre nätter tillsammans med goda vänner. Sedan blir det en tur till barnens farfar och bonusfarfar i Båstad, där vi stannar i runt en vecka eller så och så tror jag att vi avslutar med ett par nätter i Göteborg, det är inte spikat ännu.

Och så "Buzzar" jag för fullt, Chiquita smoothie (mums!!), Denivit 2 in 1 extreme white och Neutrogena Visibly Clear (tvättcreme). Hittills är jag supernöjd med alla tre produkterna!!
Gå med du också, det är jättekul: här går du in! Man provar olika varor, sprider informationen om dem och Buzzador och det enda man i gengäld behöver göra är att tycka till om varan, plättlätt med andra ord!

Det var nog det för i dag tror jag, nu ska jag plocka ur en maskin och gå och hämta barnen. Lite har jag lärt mig om CTG i dag ialla fall!

Renoveringshelg

Vi har varit något otroligt produktiva denna helg och det känns så bra! Och vi klarade trots att vi hade barnen hemma. Mormor skulle ha varit barnvakt i helgen, men annat kom emellan. Och det blev fint, ett helt nytt hem fick vi. Nu återstår att köpa nya textilier, nya lampor och lite sånt. Jag kanske ska berätta vad vi har gjort också... ;-) Vi har tapetserat en fondvägg i vardagsrummet och en i vårt matrum. Jag struntar i att beskriva, utan lägger istället in några bilder. En sak vill jag säga iaf och det är att varken jag eller maken är så mycket för blommor, men tänkte att alla andra har ju medaljonger så vi tar blommor istället... Våga och vinn, heter det ju och det tyckte jag att vi gjorde. Fast det ÄR väldigt mycket blommor, på ett fint sätt!

Rött blev vitt:

image288

image289

Blått blev blommigt:

image290

Två ljuvliga ungar, först världens finaste Elias och så en kladdig men alldeles tokglad Malte:

image291

image292

Förlossning!!

Nu har jag varit på förlossningen i en vecka och det har varit otroligt lärorikt! Så mycket som jag har lärt mig på denna vecka tror jag knappt jag har lärt mig på en hel termin i skolan. Nu överdriver jag lite, men saker har liksom satt sig på plats. Jag och mina handledare (tv-stjärnorna...) har inte förlöst så många ännu, men det kommer väl! Första förlossningen avslutades med akutsnitt och i dag fick jag äntligen ta emot en fin liten flicka med mina egna händer. Det är så häftigt så det anar ni inte. Det blev ett drag med sugklocka också, så fick jag prova det också. Jag och doktorn drog tillsammans ut huvudet och sedan tog jag emot bebisen. Jösses vilken fart hon kom med! Det här kommer jag att leva gott på hela helgen och förmodligen fram till nästa förlossning. Vilken makalös förmån att få vara med när folk blir föräldrar och när barn kommer till världen. Ja herregud! Nu ska jag fira en toppendag på praktiken med vin, godis och mys med maken i soffan!!!