Bröllop 26 Maj -01

Bröllop 26 Maj -01

Bröllopsdag

För 7 år sedan gifte jag och maken oss. Det var en solig, men ganska kall dag ute vid Nyckelviken i Nacka. Det var så där klargrönt och blommade överallt och lyckan var förstås total. Vigseln var utomhus alldeles intill vattnet och jag skakade av både nervositet och köld, i ärmlös klänning.... Vi "gick in" till Star Wars-introduktionen och läste våra egna löften. Vår vigselförrättare var bra och vigseln var helt utan inslag av något kyrkligt. Sjöng gjorde en ung tjej och kille, alldeles underbart vackert.

Festen hade vi i Lilla Nyckelviken och allt var perfekt.

Älskar dig Fredrik!

Väckt med paket

Väckt med paket

Får hjälp av brorsan att rita

Får hjälp av brorsan att rita

Malte

Malte

Födelsedagsbarnet Malte

Födelsedagsbarnet Malte

Malte 2 år!

Tänk att min lilla kille har blivit 2 år, tänk så tiden går!

Malte är verkligen en liten kille som folk brukar minnas, både för att han aldrig är stilla och för att han pratar en massa och dessutom är han liten och väldigt söt. Ofta får jag höra hur söt han är och det ÄR han ju! Helt opartisk va?? ;-)

I går när själva födelsedagen var, startade vi dagen med paket och sång vid sängen och sedan  blev det full rulle med gäster och jordgubbstårta och mera paket. Jag vågar säga att Maltes 2-årsdag blev riktigt lyckad, både för Malte och hans familj.

I morgon ska de ha kalas på dagis för Malte och eftersom det är friskvårdsvecka på dagis, blir det hinderbana i skolans gympahall också. Passar Malte utmärkt skulle jag tro!

Livet med barnen

Märker att jag kanske inte skriver så mycket om barnen och deras utveckling nu när jag skriver så lite och då handlar det ofta om min praktik...

Elias har verkligen blivit en stor kille, det märker man på många sätt. Dels börjar han på allvar få kläm på det där med att skriva och läsa och att räkna både plus och minus och han ser verkligen fram emot att få börja i skolan i höst. Han kom i samma klass som sin kompis Ebba och det tycker både Elias och jag känns bra. De är inte lika tajta längre, men leker då och då och det märks tydligt att de har någonslags trygghet i varandra. Sedan är kompisar i allmänhet superviktiga för Elias och han vill helst ha någon med hem eller gå hem till någon varje dag efter skolan. Det är ju kul förstås, men ibland skulle det kännas skönt att ha lite lugn och ro på eftermiddagen.... En annan typisk sak för åldern är att min snälla och fogliga kille har blivit otroligt stöddig emellanåt och i ärlighetens namn har jag inte riktigt kommit på hur jag ska tackla det. Det är allt ifrån -Gör det själv! eller -Då ska jag slå dig! Oj oj oj, jag vågar inte ens tänka på hur tonåren kommer att bli...

Malte pratar långa meningar, i dag t.ex sa han -Malte söpt bärgarn i leksaksfären! Han är tydlig och har ett rikt språk redan, vilket iofs inte förvånar mig eftersom Elias alltid har haft det. Kanske det finns någon nytta med mammans maniska bokhandlande trots allt? ;-) Malte älskar att vara med Elias och hans kompisar och leka och snälla Elias låter honom ofta vara med också. Jag har sagt det förr, men Elias ÄR faktiskt världens bästa storebror! Malte däremot är rätt så hårdhänt mot sin snälla storebror, hur sjutton tar man det ur honom?? Fast ber man honom ge Elias en kram istället så gör han ofta det.

Näpp, nu tror jag att rara lillebror har vaknat. Storebrorsan är på
Lekslottet på Ebbas kalas och efter det ska han på fotbollsträning. Maken är förstås med Elias.

Utmattad

Nu är jag inne i en period när kraften verkligen tryter... Jag längtar så det skriker i kroppen, efter sommarlov från skolan och helst då även semester.  Veckan som var hade jag i stort sett tidiga mornar då jag kliver upp 5.30 och det känns sjukt i hela kroppen när man kliver upp då. Tänk att det finns folk som alltid jobbar så. Jag är nog trots allt lite nöjd med att jag jobbar kväll ibland... Jag har varit på medicinska BB i två veckor och det har varit både trevligt och lärorikt. Nästa vecka ska jag till BB Support och veckan efter det till Neo. Sedan är det bara en redovisning kvar denna termin och sedan är det Akuten som gäller i sommar fram till semestern. Det ska faktiskt bli trevligt, men det lär jag säkert få äta upp. Ryktet säger att det blir en tuff sommar med få vikarier...

Hursomhelst var jag på ett kul kejsarsnitt häromdagen, det var tvillingar som såg dagsljuset och jag fick ersätta en barnmorska och ta emot tvilling två. Det är såna gånger som jag känner att jag är helt på rätt plats, jag verkligen njuter av att få vara med!

För närvarande är maken ute på städdagen i området, Elias leker ute och min lilla Maltemyra sover sött. Jag var på kombinerad in och utsparksfest i går kväll, så jag är lite seg i dag även om jag faktiskt var måttlig med vinet och åkte hem i tid. Känns bra att jag ändå gjorde det!

Lösenordsskydda bloggen

Då var det min tur då. Jag har visserligen förskonats från dårar som skriver inlägg i bloggen, men vem vet vem som läser och tittar på bilderna?? Svara på inlägget eller maila om du vill ha lösen och glöm inte din mailadress!
Väntar in ev. läsare ett par dagar innan jag skyddar bloggen.

Jag och grabbarna på Valborg

Jag och grabbarna på Valborg

Min fina fotbollskille Elias

Min fina fotbollskille Elias

Lilla ljuvliga Malte

Lilla ljuvliga Malte

Liten uppdatering

Jag hinner inte riktigt med i mitt eget liv känner jag. Är det inte praktik eller skola, är det full rulle med födelsedag (Fredriks) eller andra aktiviteter.

Nu har jag förlöst 20 bebisar och det är bara mer fantastiskt för varje gång. Jag njuter i fulla drag av att aktivt få delta i att en ny liten människa föds och att föräldraparet får en så bra förlossning som möjligt. En förlossning är så himla mycket, den är himlastormande, kladdig, känslomässig, fysisk, en massa smärta, frustration, förväntan, glädje, oro och en massa annat förstås.

I dag firar vi makens 35-årsdag med släktmiddag. Fredrik har bestämt att vi ska äta hemgjorda hamburgare med hemgjord potatissallad med feta/oliver/soltorkade tomater och rödvin till det. Sedan blir det en Mandeltoffeetårta till kaffet.
Nu ska jag lämna över datorn till store sonen och hans nyvunne vän som vill spela LEGO Star Wars...

Ses och hörs!