BVC-rapport

Marie efterfrågade en liten BVC-rapport, så det får bli ett eget inlägg om det då!

Malte väger numera 4760gram och är 55,6 cm. Han är 7 veckor nu. Ganska duktig ökning från då han var några dagar gammal och vägde 2900gram (3225g  vid födseln)! Mitt lilla matvrak! Fortfarande är han mindre än storebror vid samma ålder, men å andra sidan vägde storebror mer när han föddes: 3585gram och 3450gram som minst och dessutom föddes storebror i v.41+4 och lillebror i v.38+2. Har en känsla av att Malte kommer att gå om snart, hans kurva på vikten pekar rakt uppåt nämligen.

Jag vägde Elias också, fast det gjordes i Juni eftersom han ville det. Han har gått upp 1 helt kilo på en månad och det är verkligen inte tokigt för en fd matvägrare och krångelpelle! Kan det vara all glass som gjort susen? Vad vägde han då, jo 15,2 kg och är 99cm lång. Fortfarande ingen stor kille, men han känns inte tanig längre i alla fall. Kollade för skojs skull på hans BVC-kurva när vi var där och hans viktkurva pekade också uppåt och låg en bit över medel när han var några månader och sedan dalade den vid ca 4-6 månader (krångel vid amning och smakisar) och sedan dess har han legat minst en kurva under medel.

Intressant va?! ;-)

Kommentarer
Postat av: Britta

Ja, det brukar ju hålla skillnaden rätt långt upp i åldraran. Vår Olivia är klart störst av våra barn (och kortast). Hon vägde 17 kg på BVC häromdagen (när vi kikade i örat). Är nog inte metern lång ännu??? Får kolla.

Skönt att det var ofarlig knöl du hade.

Vi ses snart!

Postat av: Sandra

Man kan ju inte låta bli att jämföra barnen ;) Nickan är vår minsting, Sebbe vägde 2 kg och Bella 1 kg mer när dom var 6 månader... har glömt bort vilka knubbisar dom var haha!
Sebbe var ju matvägrare han med när han var mindre, idag tar han tom dubbla portioner av maten och det är så skönt! Bella trixar fortfarande när andan faller på :(
Ska ju inte väga S förrens september men jag tror att han väger 16 kg nåt nu så han är inte heller någon stor kille.
Kram!

2006-07-16 @ 15:35:55
URL: http://trebarn.blogsome.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback