Ny altan, plaskis, kalas & pass

Denna morgon klev vi upp kl.8, eftersom våra snickare skulle komma vid 9-tiden. I dag skulle äntligen vår altan byggas! Altanen där vi ska dricka morgonkaffet nästa sommar och dit vi ska fly under nästa sommars värmebölja (hmmm...) när hettan blir outhärdlig, som den var denna sommar ibland. På vår baksida blir det nämligen olidligt varmt när solen ligger på och vi har saknat en bra skuggig plats att vara på. Nu har vi en, för de var snabba och altanen är klar, bortsett från trappan och staketet mot grannen som också ska byggas.

Vid 10.30 drog vi i väg till "plaskis" där Elias som vanligt på lördagar, hade väldigt skoj. Det var sista gången, men nästa kurs börjar redan på nästa lördag och den ska vi förstås gå!

Sedan bar det av mot polisstationen i Flemingsberg där vi ansökte om ett pass till Malte. Oj så smidigt det gick och passet är klart redan om en vecka! Vi har tidigare gått till Kungsholmen och utfört våra passärenden, men nu är det slut med det, för där tar det alltid flera timmar... Om en månad bär det av mot Kanarieöarna!

Sedan hann vi vara hemma i ca en timme, åt lunch och inspekterade bygget, innan vi begav oss ut till Västerhaninge för att fira min syster Evalenas 43 årsdag och systersonen Julius 5 årsdag. Tårta och full fart på kusinerna och trevligt umgänge för de vuxna.

Sedan mötte vi upp en vän som glömt sin videokamera hos oss, innan vi åkte hem igen. Och när vi varit hemma en halvtimme var det dags för maken att bege sig på 40-årskalas. Kalaset skulle vara barnfritt så jag och barnen fick snällt stanna hemma. Jag och Elias har mumsat godis och popcorn och Malte har legat och övat på sin nya färdighet, att rulla från rygg till mage. Nu sover båda barnen och jag njuter av en skål godis och av att ha datorn alldeles för mig själv! ;-)


Kommentarer
Postat av: Humla

Åh vilken full-rulle-dag, ni har verkligen hunnit med massor... och grattis till altanen!

Postat av: Anonym

Hj å hå det var mycket saker på en och samma dag. Kul med ny altan, vi skulle oxå behöva en på vår skuggsida få se vad som händer till nästa sommar... Duktiga Malte som rullövar :)
*kram*

2006-10-15 @ 08:03:59
Postat av: jenny m thea & moa

jag glömde skriva namn ovan *s* *inte vaken ännu*

2006-10-15 @ 08:06:54
URL: http://spaces.msn.com/members/theamoas
Postat av: Elin

Låter som en trevlig och intensiv helg. Vad fina foton på pojkarna. Som Malte vuxit sedan vi träffades! Åh kan inte låta bli att vara lite avis på er resa. Hoppas ni får skönt väder.
Kram från oss.

2006-10-15 @ 11:22:02
URL: http://ellan.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback